Witam
Szybka relacja z krótkiego zimowego wypadu w Tatry. Opis relacji jak w Teleexpressie, szybko, zwięźle i na temat.
No to było tak:
20.02.2014 - Kuźnice - Dolina Kondratowa - )( Pod Kondracką Kopą - Kondracka Kopa - Kondracka )( - Dolina Kondratowa - Kuźnice.
21.02.2014 - Palenica Białczańska - Wodogrzmoty Adasia - Dolina Roztoki - Siklawa - Dolina 5 - Kozi - Dolina 5 - Schron WD5SPl - Dolina Roztoki - Wodogrzmoty Adasia - Palenica Białczańska.
22.02.1014 - Kuźnice - Boczań - Czarny Staw Gąsienicowy - )( Karb - Kościelec - )( Karb - Dolina Gąsienicowa - Dolina Jaworzynki - Kuźnice.
23.02.2014 - Zakopane - Kraków
I to by było na tyle.
Co do opisów szlaków odsyłam do przewodników lub do pogmerania sobie w necie.
Zagrożenie lawinowe było na poziomie 2 z tendencją do spadku. (Komunikat TOPR)
Pogoda niestety nie rozpieszczała więc rewelacyjnych zdjęć nie będzie.
Lin do galerii: https://picasaweb.google.com/1075270453 ... 2023022014
Pozdrawiam
3x2
bton1 pisze:Jakie warunki na szlaku 23.02.? Dawała w dupę ta dwójka lawinowa?
Jak to w EN57 bywa, nigdy nie wiesz co się przydarzy . I słynny tekst forumowicz (którego imienia nie jestem godzien wypowiedzieć ) "Ty nie możesz na trzeźwo z gór wrócić" (a sam mnie tego nauczył)
sokół pisze:To był w ogóle Twój debiut zimowy w Tatrach? Jeśli tak, całkiem niezłe osiągnięcia.
Tak, to był mój pierwszy zimowy wypad w Tatry. Dzięki.
sokół pisze:Zastanawiał mnie kask, na takich zwyczajnych drogach, ale on świadczy, że przygotowywałeś się dokładnie do wyjść. W sumie ostrożności nigdy za wiele.
Wole mieć hełm'off'on na głowie, niż później rozwaloną dynie.
memezio pisze:Co do opisów szlaków odsyłam do przewodników lub do pogmerania sobie w necie.
Twa kultura mnie zachwyca. Witaj Chamie na pokładzie.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Nie słuchaj go memezio, mnie pasuje.
Jeżeli o mnie chodzi tom akurat wdzięczy za to, żeś sobie owe opisy odpuścił. Ja z tych co wolą oglądać (niskie IQ ) a przydługawe opisy traktuje jako zbędne paprochy na monitorze.
A jak odczucia? Przypuszczam, że jednak trochę Ci żal pierwszego wyjścia zimowego w taką, jednak smętną, pogodę.
Jeżeli o mnie chodzi tom akurat wdzięczy za to, żeś sobie owe opisy odpuścił. Ja z tych co wolą oglądać (niskie IQ ) a przydługawe opisy traktuje jako zbędne paprochy na monitorze.
A jak odczucia? Przypuszczam, że jednak trochę Ci żal pierwszego wyjścia zimowego w taką, jednak smętną, pogodę.
Piotrek pisze:A jak odczucia? Przypuszczam, że jednak trochę Ci żal pierwszego wyjścia zimowego w taką, jednak smętną, pogodę.
Nie jest mi żal. Tylko jak dla mnie ta zima jest za ciepła. Ja lubię jak jest tak -15 i niżej. Przy takiej temp. jak była w tych zielonych gumiakach jest zbyt ciepło. A co do pogody to jest jeszcze szansa koło 13.03, może się znów uda wyjechać w Tatry na kilka dni. Pożyjemy zobaczymy. Co do opisywania tras, to ja nic nowego nie odkryję, po drugi nie lubię za dużo pisać leniwy jestem pod tym względem