21 lipca 2013 r. - Tatry Wysokie - Wrota pana CH
-
Vision
- Malgo Klapković
Tatrzański urwis pisze:Niech sobie czytają , zwisa mi to.
Ok, Tobie to może zwisać ale Administratorom tego Forum już nie. Dostosuj się do cywilizowanych norm i postaraj się się nie za bardzo wyskakiwać z opisywaniem swych, jak na razie zresztą "powierzchownych", występów pozaszlakowych. Będziesz tak miły i tak uczynisz ?
Malgo Klapković pisze:Bo ja z kolei słyszałam opinie, że Wrota Chałubińskiego oferują dość zamknięty krajobraz.
Ściśle z Przełęczy to tak. Obramowane Miedzianym, Dolinką za Mnichem i ścianą Cubryny. W drugą stronę ( kiedyś schodził tam oficjalny szlak ) zobaczysz Stawy Ciemnosmreczyńskie.
Malgo Klapković pisze:To i ja może wezmę następnym razem mojego fioletowego orzeszka
Muszę
P.s. Byłem i na Wrotach, na Mnichu ( na Ministrancie i Mniszku też ) i na Cubrynie. Jak też spałem
Ostatnio zmieniony 2013-07-24, 12:40 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Urwisowanie w Tatrach - bardzo mi się spodobało to wyrażenie.
Nie byłem na Wrotach, z powodu tego, że nudno niby. Cóż, musze stwierdzić, że jednak przy odrobinie fantazji nudno być nie musi.
Ps. Pod Mnicha od rozstajów szlaków w Dolinie za Mnichem to z tego co pamiętam jest kwadrans wyraźną ścieżką, więc trafić bez problemu trafisz.
co do chadzania z kaskiem.... chyba wezmę mój górniczy teraz w Beskidy
coby mi ptak na łeb nie narobił
Nie byłem na Wrotach, z powodu tego, że nudno niby. Cóż, musze stwierdzić, że jednak przy odrobinie fantazji nudno być nie musi.
Ps. Pod Mnicha od rozstajów szlaków w Dolinie za Mnichem to z tego co pamiętam jest kwadrans wyraźną ścieżką, więc trafić bez problemu trafisz.
co do chadzania z kaskiem.... chyba wezmę mój górniczy teraz w Beskidy
coby mi ptak na łeb nie narobił
Ostatnio zmieniony 2013-07-24, 09:28 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
Ścieżki pod Mnicha rzeczywiście nie sposób nie zauważyć, z resztą może nawet ktoś będzie nią szedł
Ja tam nie wiem jak to jest, ale zapytam mądrzejszych. A jakbym chciała sobie pójść na rozeznanie, bo np. następnego dnia miałabym wspinać się na Mnicha, ale nie mam ochoty tego robić "on sajt"
tylko prześledzić wzrokiem drogę z bliska? Czy muszę się objuczyć w te wszystkie łachy typu uprząż (kask mogę wziąć), czy musi sobie dyndać rewerso z karabinkiem na szpejarce i co na to strażnicy TPN, że nie posiadam liny? Ani żadnej pętli?
A tak naprawdę, to bym poszła pomoczyć nóżki w Zadnim Mnichowym Stawku 
Ja tam nie wiem jak to jest, ale zapytam mądrzejszych. A jakbym chciała sobie pójść na rozeznanie, bo np. następnego dnia miałabym wspinać się na Mnicha, ale nie mam ochoty tego robić "on sajt"
Musiałabyś trafić na naprawdę zlośliwego strażnika żeby Cie ukarał grzywną. Choć kto wie ... Don opowiadał, jak kiedyś SAM
Edward W. , szef strażników dopadł ś.p. Macieja Berbekę, jego i jeszcze dwóch osobników w tych terenach i dał im mandat za ... zniszczenie roślinki. A była to zima i przemieszczali się na nartach. Ja natomiast, idąc tylko z plecakiem, spotkalem tam przewodnika Lichotę :
- Dzień dobry.
- Witam.
I poszliśmy dalej.
- Dzień dobry.
- Witam.
I poszliśmy dalej.
- Malgo Klapković
Dobromił pisze:- Dzień dobry.
- Witam.
Doszukiwałabym się tutaj jednak przyczyny w Twoim uniżnym przywitaniu, ponieważ Dzień dobry ukazuje normalne przywitanie, a Witam stawianie się na piedestale (witali zwykle gospodarze i właściciele ziemscy), także może pan Lichota poczuł się lepiej, że mógł powiedzieć Witam.
Oczywiście to tylko żart
Zawsze mogłem rzec WON
P.s. Znalem Lichotę juz wcześniej i pamiętałem, że to kulturny gość.
P.s. Znalem Lichotę juz wcześniej i pamiętałem, że to kulturny gość.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
-
Vision
Malgo Klapković pisze: Czy muszę się objuczyć w te wszystkie łachy typu uprząż
Tak naprawdę, to już nie ma nic napisane o tym, że musisz posiadać jakiś sprzęt, jeszcze dwa lata temu o tym pisało, ale zapis znikł. Chodzi pewnie o to, że idąc solo, po co Ci to wszystko...? Tak czy tak chociaż ten kask wypadałoby mieć.
Ostatnio zmieniony 2013-07-24, 14:45 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
-
Vision
- Malgo Klapković
-
Vision
- Malgo Klapković
Janku, tutaj dla Ciebie trochę Mnicha Deklaracja nieśmiertelności reż. Marcin Koszałka i jeszcze film Prowokator polski film z rejonem Morskiego Oka w tle i czerwienią też.