8-02-2014 Skrzyczne i Barania Góra
8-02-2014 Skrzyczne i Barania Góra
6.30 parkuję auto pod hotelem Zimnik i jeszcze w porannej szarówce rozpoczynam wspin na Skrzyczne.Jest zimno i mglisto jestem zawiedziony, prognozy były inne.
Na szczycie lekko się przejaśnia i wita mnie Bethoven i puste schronisko.
Sniadanko w schronisku i pomykam w morzu chmur w stronę Baranie Góry.Jest słonecznie i mroźno.
Klimczok i Błatnia
Kościelec na pierwszym planie.
Łysa Hora (chyba) w oddali
Malinowska Skała
Zima
Widok z Gawlasi
Na Baranią Górę dochodzę o 11,30 w końcu spotykam turystyczną brać. Ostatnio w tym rejonie byłem w podstawówce rosnął tu jeszcze wtedy las teraz to jest masakra.
Z Baraniej Góry kieruję się na Magurkę Radziechowską skąd zielonym szlakiem schodzę do Ostrego.Koniec pieśni.
Czas przejścia 7 i pół godziny. Dystans (specjalnie dla Dyszla) 25,5km
Galeria:
https://picasaweb.google.com/krzysiu.pi ... directlink
Na szczycie lekko się przejaśnia i wita mnie Bethoven i puste schronisko.
Sniadanko w schronisku i pomykam w morzu chmur w stronę Baranie Góry.Jest słonecznie i mroźno.
Klimczok i Błatnia
Kościelec na pierwszym planie.
Łysa Hora (chyba) w oddali
Malinowska Skała
Zima
Widok z Gawlasi
Na Baranią Górę dochodzę o 11,30 w końcu spotykam turystyczną brać. Ostatnio w tym rejonie byłem w podstawówce rosnął tu jeszcze wtedy las teraz to jest masakra.
Z Baraniej Góry kieruję się na Magurkę Radziechowską skąd zielonym szlakiem schodzę do Ostrego.Koniec pieśni.
Czas przejścia 7 i pół godziny. Dystans (specjalnie dla Dyszla) 25,5km
Galeria:
https://picasaweb.google.com/krzysiu.pi ... directlink
- Tatrzański urwis
- Tępy dyszel
- Tatrzański urwis
Tępy Dyszel pisze:Dziękuje serdecznie Panie Krzysztofie. Ta relacja pozwoliła mi wpaść w zadumę w kierunku lat mej młodości. Kiedy mogłem chodzić i odwiedzać te rejony. Pachnące żywicą, wyzłacane pszenicą i trawą zieloną.....
Ps. Istnieje możliwość zmiany zdjęcia drugiego od dołu ?
Słońce raziło mnie w ryj. To zdjęcie musi być bo jedyne którego nie zrobiłem ja.
Pięknie. Muszę tam chyba sam pójść bo jak z kimś idę to pogoda jest wredna
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu