Szybki myk w Tatry
Szybki myk w Tatry
Podążając za relacją Dobromiła - Sorry ale taki mamy klimat - mnie również nie udało się osiągnąć zamierzonego celu. Było w sumie nawet i ciepło, ale mgły, deszcz i inne wiatry skutecznie przeszkadzały w dłuższych przechadzkach po szlakach. No i w podziwianiu widoków. Dałam radę zrobić dwie trasy - Kiry - Dolina Kościeliska - Schronisko na Ornaku - Smreczyński Staw
- Kuźnice - Dolina Jaworzynki - Schronisko Murowaniec - Boczań
Kilka zdjęć poniżej, oczywiście tradycyjnie robione telefonem
tutaj coś ku pokrzepieniu
nieco się zmęczyłam, no ale wiek robi swoje
choinka w Murowańcu
o, a tu ślady tylko nie wiem czyje
- Kuźnice - Dolina Jaworzynki - Schronisko Murowaniec - Boczań
Kilka zdjęć poniżej, oczywiście tradycyjnie robione telefonem
tutaj coś ku pokrzepieniu
nieco się zmęczyłam, no ale wiek robi swoje
choinka w Murowańcu
o, a tu ślady tylko nie wiem czyje
idę w góry cieszyć się życiem..
Ostatnio zmieniony 2014-01-29, 14:07 przez aranea, łącznie zmieniany 2 razy.
idę w góry cieszyć się życiem..
To fakt. Warto na żywo zobaczyć, może zdążę przed "posprzątaniem".
Ślady są pandy.
P.s. Jak byłem na wyjściu "trzech królów" w Murowańcu to rzuciły mi sie w oczy ceny za noclegi i inne. Inne to np : "za zapaskudzenie pościeli, itp " 250 zł. Cena jak cena, czasami trzeba bydło za pyski i portfele chwycić ale bardziej mi się podoba słowo "zapaskudzenie"
Ślady są pandy.
P.s. Jak byłem na wyjściu "trzech królów" w Murowańcu to rzuciły mi sie w oczy ceny za noclegi i inne. Inne to np : "za zapaskudzenie pościeli, itp " 250 zł. Cena jak cena, czasami trzeba bydło za pyski i portfele chwycić ale bardziej mi się podoba słowo "zapaskudzenie"
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:To fakt. Warto na żywo zobaczyć, może zdążę przed "posprzątaniem".
Z tego co słyszałam na prelekcji od pracownika TPN "sprzątanie" zacznie się na wiosnę.
Niemniej zostawią fragmenty w "obszarach ochrony ścisłej" gdzie sprzątania nie będzie, aby obserwować jak las się sam odradza.
Na pozostałych obszarach będą sprzątać i będzie to operacja na bardzo dużą skalę, ciężkim sprzętem (ciężarówki 40 ton), będą musiały zostać zbudowane drogi zrywkowe.
Ale sami jeszcze do końca nie wiedzą jak to zrobić kosztem najmniejszej zmiany krajobrazu.
Być może (jeżeli zdążę) wybiorę się 22 lutego na szkolenie:
22.02. - Kiry - Polana Pisana - schronisko Ornak - Wycieczka przyrodnicza - krajobraz po halnym
Sama jestem bardzo ciekawa o czym będą mówić.
http://tpn.pl/wspieraj/przewodnicy/szko ... zewodnikow
Ostatnio zmieniony 2014-01-29, 14:15 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
- Tatrzański urwis
- Tępy dyszel
- Malgo Klapković
- Tatrzański urwis