Pierwszy biwak, pierwszy nocleg na wieży widokowej, pierwszy zachód i wschód w 2026 - Sudety

Relacje z Sudetów polskich i czeskich.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Pierwszy biwak, pierwszy nocleg na wieży widokowej, pierwszy zachód i wschód w 2026 - Sudety

Postautor: Coldman » 2026-06-27, 17:12

Sebastian pisze:23 km w taki upał to sporo, choć podejść za wiele nie było. Jak na lato bardzo porządny wschód słońca. Buty trekkingowe z siateczką to dla mnie podstawa na wiosenno-jesienne wycieczki, pełne skórzane buty mam w zasadzie tylko na zimę, może jakieś chłodniejsze przedzimie, czy przedwiośnie. Nie wyobrażam sobie łażenia latem w pełnych skórzanych butach. Jestem wierny Merellom, aktualnie mam model MERRELL MOAB J066775 GTX:
Obrazek

Nie założyłbym na upał butów z membraną :D Ale jak Tobie pasuje to spoko :) Ja bym sobie kupił sandały trekkingowe, ale jak mam ich użyć 2 razy w roku to się nie opłaca.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach