Okolice Wrocławia Wideo z Przewodnikiem

Relacje pozagórskie z Polski.
Awatar użytkownika
przewodnik-jakub
Kontakt:

Okolice Wrocławia Wideo z Przewodnikiem

Postautor: przewodnik-jakub » 2025-11-16, 08:39

Cześć, nazywam się Jakub Grygier i jestem Przewodnikiem Sudeckim. Od kilku miesięcy publikuję w internecie filmy z moich przejść po Sudetach, Wrocławiu, a także innych miejsc, uzupełnione o opisy mijanych obiektów, zjawisk przyrodniczych, oraz ciekawostek dotyczących regionu. Chciałbym co jakiś czas wrzucać tutaj linki do tych materiałów, ponieważ na razie niewiele osób mnie zna, a chcę dotrzeć do szerszego grona odbiorców. Myślę, że moje treści mogą być dla Was wartościowe. Pokazuję góry, wycieczki, przejścia z nieco bardziej „encyklopedycznej” perspektywy, zwracając uwagę na detale pomijane przez większość osób, oraz zwracam uwagę na fizyczno-geograficzny podział miejsc którymi się poruszam i wiele innych!

Link do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=JyDJQg9Dovs
Link do Strony:
https://sudety-wroclaw-przewodnik.pl/
W tym poście chcę wam zaprezentować odcinek dotyczący mojego przejścia przez Wzgórza Trzebnickie na północ od miasta Wrocław. Zapraszam do obejrzenia. Co jakiś czas by nieco odetchnąć od Sudetów będę zwiedzać okolice tego Dolnośląskiego miasta. W większości jest to obszar postglacjalny i nie ma tam klasycznych wymagających gór, ale zdarzają się ciekawe miejsca warte uwagi. Jeżeli macie jakieś uwagi propozycje co ulepszyć, co zmieniać napiszcie. To od was moich widzów i czytelników będzie zależeć w jakiej formie będę przekazywać materiał edukacyjny o tych miejscach. Zachęcam również do odwiedzenia mojej strony internetowej gdzie będę umieszczał obszerniejsze artykuły na temat Sudetów i innych rejonów w tym głównie miasta Wrocław. Dzięki i pozdrawiam. :ok
Załączniki
okolice_wroclawia_cover_aa.jpg
okolice_wroclawia_cover_aa.jpg (1.15 MiB) Przejrzano 493 razy
Awatar użytkownika
marekw

Re: Okolice Wrocławia Wideo z Przewodnikiem

Postautor: marekw » 2025-11-16, 08:44

Na tym forum nie ma zapotrzebowania na takie reklamy.
Awatar użytkownika
przewodnik-jakub
Kontakt:

Postautor: przewodnik-jakub » 2025-11-16, 12:05

marekw pisze:Na tym forum nie ma zapotrzebowania na takie reklamy.

Już odpowiadam! Mam dostęp do różnych komentarzy i statystyk, z których jasno wynika, że większość osób interesujących się górami chce oglądać treści, które publikuję. Wszystkie moje filmy są w pełni darmowe.

Publikuję je tak samo, jak inni użytkownicy tego forum zamieszczają swoje zdjęcia, artykuły czy relacje również bezpłatnie. Wiele osób udostępnia np. fotografie prywatnych schronisk czy wydarzeń turystycznych, co również mogłoby zostać odebrane jako forma reklamy. To natomiast, czy ktoś chce się później ze mną skontaktować, pozostaje już wyłącznie jego osobistą decyzją. Miłej niedzieli życzę ;)
Awatar użytkownika
maurycy

Postautor: maurycy » 2025-11-16, 12:18

Dla mnie spoko inicjatywa :)
Przyda sie do rozruszania forum.
Co masz jeszcze ciekawego w tematach okołogórskich?
Awatar użytkownika
marekw

Postautor: marekw » 2025-11-16, 13:44

przewodnik-jakub pisze:

Już odpowiadam! Mam dostęp do różnych komentarzy i statystyk, z których jasno wynika, że większość osób interesujących się górami chce oglądać treści, które publikuję. Wszystkie moje filmy są w pełni darmow

Więc po co się reklamujesz?
Awatar użytkownika
przewodnik-jakub
Kontakt:

Postautor: przewodnik-jakub » 2025-11-20, 03:35

marekw pisze:
przewodnik-jakub pisze:

Już odpowiadam! Mam dostęp do różnych komentarzy i statystyk, z których jasno wynika, że większość osób interesujących się górami chce oglądać treści, które publikuję. Wszystkie moje filmy są w pełni darmow

Więc po co się reklamujesz?

Chodzi o to żeby z wycieczek dla podstawówek i licealistów zbudować kapitał odpowiednią przewagę, która zostanie pomnożona tak by stworzyć potężną armię. Wojska te najpierw zdominują planetę i Układ Słoneczny, a następnie podbiją sąsiednie systemy gwiezdne, obce cywilizacje i finalnie Drogę Mleczną. W skrócie chodzi o pieniądze i władzę! :fajka
A jak już znasz odpowiedź to zapraszam do obejrzenia kolejnego filmu!
We Wrocławiu jakiś czas temu powstała inicjatywa na antenie radia RAM by stworzyć miejską Koronę Górek we Wrocławiu wykorzystując istniejące powojenne zbudowane z gruzu po kamienicach wzniesienia rozsiane po mieście. Film przedstawia opis wszystkich punktów na mapie do zdobycia.
Link do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=dLII-O5rd6s
Załączniki
korona_video_cover_aa.jpg
korona_video_cover_aa.jpg (472.55 KiB) Przejrzano 205 razy