Wakacje w Słowenii
Re: Wakacje w Słowenii
Tak piszę od lat.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Też chętnie byśmy wrócili do Słowenii ... Już nawet nad tym myśleliśmy przez chwilę 
Sebastian pisze:Zamawiamy dwa dania jednogarnkowe, Ukochana coś w rodzaju kaszy z warzywami, ja gęstą potrawkę z fasolą i kranjską kiełbasą. Kiełbasa owa to wyrób z chronioną nazwą geograficznego pochodzenia. Jest sporządzona z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku i smakuje bardzo dobrze. W sporej wielkości misce znajdują się dwa pęta owej kiełbasy, a całą porcję zjadam nie bez trudu. Ukochana zauważa, że chyba po raz pierwszy ona zjadła szybciej niż ja. Gdyby w tej potrawce był jeden kawałek kiełbasy, też nie byłoby źle.
Nasze potrawy kosztują kilkanaście euro za jedną, jak za schroniskowo-kociołkowe jedzenie to sporo, ale z drugiej strony są sycące i smaczne. To reguła na Słowenii, pozwalająca zrekompensować sobie w dużej części wysokie ceny jedzenia.
c.d.n.
Nie wiem w ilu schroniskach jadłeś , ja jadłem w kilku i to było drogo to fakt skromnie i najmniej smacznie gdzie byłem choć zjadłem bez problemów bo nie wybrzydzam , fasola była zwykła z puszki w sosie pomidorowym 11Eur Gulszowa zupa to parę kawałków mięs i sos i nic więcej 16Eur , do Słowackiej Gulaszowej nie ma podjazdu .
Słowenia kusi wiosną ale na kajak ten kolor wody bajeczny i w końcu trzeba się wybrać na górską rzekę
Gór Ski pisze:Nie wiem w ilu schroniskach jadłeś , ja jadłem w kilku i to było drogo to fakt skromnie i najmniej smacznie gdzie byłem choć zjadłem
bez problemów bo nie wybrzydzam , fasola była zwykła z puszki w sosie pomidorowym 11Eur Gulszowa zupa to parę kawałków mięs i sos i nic więcej 16Eur , do Słowackiej Gulaszowej nie ma podjazdu .
Jadłem w dwóch i w obu było smacznie, choć do słowackich haluszek i Kofoli nie ma podjazdu
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Fajnie, że można tak sobie odwiedzić mamuta w Planicy.
Dzięki bardzo za podsumowanie, to ciekawe smaczki
Relacja wspaniała, naprawdę sporo żeście zobaczyli przez tyle dni.
Dzięki bardzo za podsumowanie, to ciekawe smaczki
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Sebastian pisze:Gór Ski pisze:Nie wiem w ilu schroniskach jadłeś , ja jadłem w kilku i to było drogo to fakt skromnie i najmniej smacznie gdzie byłem choć zjadłem
bez problemów bo nie wybrzydzam , fasola była zwykła z puszki w sosie pomidorowym 11Eur Gulszowa zupa to parę kawałków mięs i sos i nic więcej 16Eur , do Słowackiej Gulaszowej nie ma podjazdu .
Jadłem w dwóch i w obu było smacznie, choć do słowackich haluszek i Kofoli nie ma podjazdu
Jadłem w siedmiu schroniskach. Duże porcje, sporo mięsa, warzyw, odpowiednio przyprawione. Do większości wyżej położonych schronisk w Julijskich towar jest dostarczany śmigłowcem. Tanio raczej nie może być
Oczywiście haluszki i Kofola nie mają do joty i herbaty górskiej podjazdu
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :