Podlaskie obrazki

Relacje pozagórskie z Polski.
Awatar użytkownika
Lidka

Re: Podlaskie obrazki

Postautor: Lidka » 2025-06-13, 15:45

Mielnik to wspaniała miejscówka. W pobliżu byliśmy 2 tygodnie temu. Na huśtawce bujało sie po kolei 13 osób- dała radę ;) A kawałeczek dalej taka brzózka

Obrazek

Było ją widać z kajaka? My sobie wędrowaliśmy na nogach wzdłuż Bugu, a do kajakarzy machaliśmy z punktu widokowego na skarpie

Obrazek
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-06-14, 09:11

Bardzo mi się podoba ten Bug, jego brzegi, starorzecza i skarpy. Roślinność też obrodziła na wiosnę, raj dla "kwiatkologa". Polska jest piękna.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-06-16, 10:43

Lidka pisze:Mielnik to wspaniała miejscówka. W pobliżu byliśmy 2 tygodnie temu. Na huśtawce bujało sie po kolei 13 osób- dała radę ;) A kawałeczek dalej taka brzózka
Było ją widać z kajaka? My sobie wędrowaliśmy na nogach wzdłuż Bugu, a do kajakarzy machaliśmy z punktu widokowego na skarpie

Nie kojarzę. Nie wiem zresztą, kiedy się tak pochyliła i czy już w takim stanie była, gdy płynęliśmy.
Huśtawka faktycznie ta sama?

Sebastian pisze:Bardzo mi się podoba ten Bug, jego brzegi, starorzecza i skarpy. Roślinność też obrodziła na wiosnę, raj dla "kwiatkologa". Polska jest piękna.

Wzdłuż Bugu jest szlak - można powędrować, na pewno trafi się na fajne miejscówki. Są też różne szlaki rowerowe powiązane z Bugiem, więc jest tu co robić.
Tak, w Polsce jest wiele pięknych miejsc, nie tylko w górach, więc mam teraz małą odskocznię od górskich klimatów. Te podlaskie też są niesamowite. Dużo tu różnych "końców świata" - takie zadupia, zupełnie niespotykane na południu.