Bustryk integracyjnie

Relacje z Pienin, Gór Świętokrzyskich i innych polskich gór...
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Bustryk integracyjnie

Postautor: Sebastian » 2025-04-05, 18:44

Piątek i sobota - wyjazd integracyjny z pracy. Wyjeżdżamy o 16 z Krakowa, przed nami jakieś dwie godziny drogi, najgorzej się wydostać z centrum w piątkowe popołudnie. Tuż przez końcem podróży zatrzymuję się w jednym z wyższych punktów Bustryka popatrzeć na Tatry. Przejrzystość jest dobra, jak to bywa przed załamaniem pogody, chmurki są ślinczniusie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasz hotel mieści się nieco niżej, ale widać spod niego Tatry wychylające się nad Suchowiańskim Wierchem. Gospodyni częstuje nas pyszna cytrynówką domowej roboty, potem jemy kolację, a ja aż do zachodu słońca kilkukrotnie wychodzę na łąkę obok hotelu. Światełko jest bardzo ładne do samego końca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po kolacji jedziemy na Suchowiański Wierch na ognisko i pieczenie kiełbasek. Choć jest ciepło, wspomagamy się malinową góralską herbatką.

Obrazek

Obrazek

Wracamy do hotelu, tam czeka dalszy ciąg imprezy. Rozpoczynają go gry i zabawy z kapelą góralską. Wygrywam konkurs kondycyjny na największą ilość przysiadów tanecznych góralskich, choć za konkurencję mam m.in. piątkę młodzieży w wieku 30-. Nie jest źle ;). Impreza kończy się dyskoteką.

Rano ma się zepsuć pogoda, ja już wcześniej zapowiadałem, że po śniadaniu wracam do Krakowa. O ósmej rano świeci piękne słońce, nikt mi nie wierzy, że za godzinę ma padać, a wtedy ma przyjechać busik zabrać ekipę na wycieczkę na Rusinową Polanę. Pogoda się błyskawicznie zmienia.

Obrazek

Obrazek

O dziewiątej zaczyna padać. Ja zgodnie z obietnicą rozintegrowuję sie z grupą jadącą na Rusinkę. Wracam do Krakowa. Miałem jeszcze nadzieję, że może zajrzę na krokusowe łączki w Dzianiszu, ale zaczyna na tyle mocno padać, że odpuszczam i wracam prosto do Krakowa. Pierwszy raz jadę nowootwartym odcinkiem dwuapasmówki omijającym Klikuszową. Jedzie się znakomicie - godzina i piętnaście minut z Nowego Targu do domy. Coraz bliżej mam w tamtejsze góry ;)
Awatar użytkownika
Adrian

Re: Bustryk integracyjnie

Postautor: Adrian » 2025-04-06, 07:30

I to się nazywa wykorzystanie w odpowiedni sposób czasu, jaki się dostało w prezencie od firmy :D

Bardzo ładnie, szkoda że pogoda się nie utrzymała jeszcze kilka godzin, ale i tak zdjęcie z poranka najbardziej mi siedzi :)
Awatar użytkownika
sprocket73
Kontakt:

Postautor: sprocket73 » 2025-04-06, 09:50

Pracownicy państwowej spółki za pieniądze podatników balują, a zwykli ludzie są mordowali wysokimi ratami kredytów. Przedsiębiorcy upadają pod naporem wysokich prowizji i opłat bankowych. To się w pale nie mieści!!!
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-04-06, 09:53

sprocket73 pisze:Pracownicy państwowej spółki za pieniądze podatników balują, a zwykli ludzie są mordowali wysokimi ratami kredytów. Przedsiębiorcy upadają pod naporem wysokich prowizji i opłat bankowych. To się w pale nie mieści!!!

Wykazujesz niezrozumienie podstawowych zasad ekonomii. Wstydź się!
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-04-06, 10:28

Eleganckie Taterki :)
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-04-07, 09:53

Ale, że starego wyjadacza (w sensie wiedzy, nie wieku) znajomi w pracy nie posłuchali?

Fajne widokowe miejsce.
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-04-07, 19:30

_laynn pisze:Ale, że starego wyjadacza (w sensie wiedzy, nie wieku) znajomi w pracy nie posłuchali?

Wiesz, jak to jest na wycieczkach zorganizowanych... Busik opłacony, przewodnik (!) opłacony, co robić...
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-04-08, 20:17

Ano, zresztą jak zmokli to będzie co wspominać.
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-04-08, 20:20

_laynn pisze:Ano, zresztą jak zmokli to będzie co wspominać.

I to jest słuszna koncepcja.
Awatar użytkownika
maurycy

Postautor: maurycy » 2025-06-09, 22:21

No powiem tak, że niektóre foty podnoszą z fotela :)