Młody już bardziej doświadczony niż ja, po Tatrach zimą chodzić to niezły wyczyn
Debiutant na Barańcu
Re: Debiutant na Barańcu
Zdjęcia genialne, szczęście do pogody sprzyja. Styczeń masz super zaliczony.
Młody już bardziej doświadczony niż ja, po Tatrach zimą chodzić to niezły wyczyn
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Coldman pisze:Zdjęcia genialne, szczęście do pogody sprzyja. Styczeń masz super zaliczony.
Dzięki
Tak, styczeń dobrze rozpoczęty mimo słabej formy i zdrowia.
Młody był już na Rysach i na Orlej, no i Baraniec zimą, sam jestem w szoku, że poradził sobie całkiem dobrze, mało marudzenia po drodze
- sprocket73
- Kontakt:
Ja w sumie też nigdy nie byłem w Tatrach zimą.
Więc Adrian przegania wszystkich we wszystkich kategoriach.
Żywa legenda forum!
Żywa legenda forum!
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Ja w sumie też nigdy nie byłem w Tatrach zimą.
Żywa legenda forum!
Jak nie byłeś ?
Jak napisze książkę, dam Ci autograf, jako koledze
Zaciekawiła mnie historia kryjąca się za eko-kijkami?! Serio.. jak zagadka Sfinksa 
Rozważny wybór. W wycieczce na Giewont czekan mógłby się przydać, bardziej niż do zdjęć. Zeszłej zimy na moment zatrzymałem się zobaczyć przelatujące heli. Obciążony śnieg wyjechał i pociągnęło mnie plecami do stoku. Na szczęście nie mam fotograficznego instynktu i w ręku trzymałem czekan. Wyhamowałem bez urazów i mogę o tym opowiedzieć, a mogło się skończyć niekontrolowanym zjazdem 200m do podstawy.
Rozważny wybór. W wycieczce na Giewont czekan mógłby się przydać, bardziej niż do zdjęć. Zeszłej zimy na moment zatrzymałem się zobaczyć przelatujące heli. Obciążony śnieg wyjechał i pociągnęło mnie plecami do stoku. Na szczęście nie mam fotograficznego instynktu i w ręku trzymałem czekan. Wyhamowałem bez urazów i mogę o tym opowiedzieć, a mogło się skończyć niekontrolowanym zjazdem 200m do podstawy.
1OO pisze:Zaciekawiła mnie historia kryjąca się za eko-kijkami?! Serio.. jak zagadka Sfinksa
Eko kijki wyszły spontanicznie, trzeba mu kupić zwykłe kije
Dla tego zawsze dobrze skonsultować jakiś pomysł z kimś bardziej doświadczonym, ja pamiętam że jak byłem zimą na Giewoncie, para młodych osób miała poważne problemy z zejściem ...
Czekan był zabrany jako wabik, żeby młody mógł poczuć "klimat" zimowych Tatr, jako zachęta na przyszłość
Młody rządzi, brawo!
Prezes pisze:Młody rządzi, brawo!
Przekażę młodemu, będzie dumny
I słusznie, kondycyjnie to jest dość wymagająca wycieczka dla takiego dzieciaka, zwłaszcza zimą.
Prezes pisze:I słusznie, kondycyjnie to jest dość wymagająca wycieczka dla takiego dzieciaka, zwłaszcza zimą.
Też tak mówiłem, ale młody nie miał żadnych skał, wspinaczki czy łańcuchów, to nie widzi trudności szlaku i ciężko jest mu wytłumaczyć, że trasa którą przeszedł była wymagająca, zrozumie ale pewnie za kilka lat