Anno Pudelko 2021

Podsumowania sezonu czy jakiegoś okresu aktywności górskiej i nie tylko.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Re: Anno Pudelko 2021

Postautor: Wiolcia » 2025-01-15, 11:35

Uderzyło mnie Twoje podsumowanie pierwszych miesięcy. Słabiutka zima, o czym piszesz też na końcu. Wygląda to podobnie jak teraz. Są śnieżne dni, ale niekiedy trudno się w nie wstrzelić, jeśli człowiek akurat nie planuje wyjazdu.
W Małe Karpaty w majówkę jeżdżę ja :) Byłam "aż" raz, no ale byłam. Tyle że w wyższych partiach tych gór.
Z Twoich wyjazdów zawsze najbardziej lubię Bieszczady i Beskid Niski. Myślę, że i w tym roku się nie zawiodę i coś wrzucisz.
No i kolejny raz po tym zestawieniu boleję nad tym, jak mało znam Sudety. Broumovske steny chodzą mi już po głowie od dawna, ale ciągle się nie układa, by tam pojechać. Trzeba by na to kilka dni, żeby wyjazd miał sens. I jakoś się nie da.
Wrzucisz też podsumowanie "niegórskie"?
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2025-01-15, 11:40

Wczoraj udało mi się wstrzelić w zimę ;)
W tym roku może być ciężko z Bieszczadami i Niskim, no, ale zobaczymy...

Niegórskiego nie będzie, bo za bardzo nie ma co ;) Oprócz Bałkanów to było zaledwie kilka wyjazdów: trochę w GOP-ie, okolice Broumova (przy okazji Broumovskich), Ostrawa x 2, Zabreh na Morawie, Kopice i to chyba wszystko ;)
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2025-01-15, 11:51

I coś wczoraj ustrzelił ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2025-01-15, 11:53

Wywrotkę na lodzie przykrytym śniegiem.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-01-15, 12:22

Pudelek pisze:Wywrotkę na lodzie przykrytym śniegiem.

Ostatnio często się wywracasz. Nie zgłębiam, co jest tego powodem ;)
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2025-01-15, 12:28

Koty na lodzie przykrytym śniegiem.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :

- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum

- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi

- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2025-01-15, 12:51

Nie tak bystro płynie rzeka, jak nam prędko czas ucieka - pamiętam taką piosenkę wykonywaną przez chór, w którym śpiewała spora część mojej rodziny. Nawet nie wiedziałem, że to pieśń religijna

To ja ostatnio kiedys byłam w kosciele z rodzicami i tam zaczeli spiewać "Naprzód przebojem młodzi rycerze..." a mnie dosłownie oczy z orbit wyszły! :o-o Nie wiedzialam ze to jest to jest pieśń religijna! :lol :lol :lol

Wprawdzie kawałka "wodzem nam Marszał w pizdu zapruty" nie było, no ale zawsze szok był!

W lutym miały być zawody w zjazdach na dętkach zorganizowane na Adamach (Beskid Makowski).

To ja kiedys brałam udział w takich zawodach na Lasku. Acz nie wiadomo kto wygrał i jakie były nagrody, bo się chyba bardziej skupili na ofiarach ;)

Zatem pozostaje trzymać kciuki za majstra od pór roku, aby właściwie je ustawił .

No ja od lat trzymam, ale cos mi nie wychodzi. Ciagle mu podpowiadam, ze ma byc lato, a potem wiosna a potem znów lato - a ten skubaniec udaje, że nic nie rozumie!!!

Był to też rok w większości zagraniczny: aż dziesięć wycieczek odbyło się w Czechach, a dwie na Słowacji.

Ja się w tym roku też zdziwiłam, że biwaków w Czechach wyszło mi prawie 2 razy wiecej niz w Polsce!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
Adrian

Postautor: Adrian » 2025-01-15, 13:29

Dobry rok ... Twoje wędrówki są fajne i chodzisz w różnych rejonach, nie tak jak ja, dookoła komina ;)

Uważaj na koty w nowym roku !
Awatar użytkownika
Lidka

Postautor: Lidka » 2025-01-15, 15:15

W porównaniu z większością forumowiczów nie ma się czym chwalić, ale zawsze coś

A czy Wy te podsumowania to robicie po to, by się chwalić? Czy raczej, żeby zainspirowac innych ... :P
Lubię Twoje relacje, chyba podobnie podchodzimy do wędrówki jako takiej :-)
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2025-01-16, 09:32

buba pisze:
Nie tak bystro płynie rzeka, jak nam prędko czas ucieka - pamiętam taką piosenkę wykonywaną przez chór, w którym śpiewała spora część mojej rodziny. Nawet nie wiedziałem, że to pieśń religijna

To ja ostatnio kiedys byłam w kosciele z rodzicami i tam zaczeli spiewać "Naprzód przebojem młodzi rycerze..." a mnie dosłownie oczy z orbit wyszły! :o-o Nie wiedzialam ze to jest to jest pieśń religijna! :lol :lol :lol

w końcu Andrzej był bardzo religijną osobą ;)

Dobry rok ... Twoje wędrówki są fajne i chodzisz w różnych rejonach, nie tak jak ja, dookoła komina ;)

niby w różnych, a jednak w podobnych ;)

A czy Wy te podsumowania to robicie po to, by się chwalić? Czy raczej, żeby zainspirowac innych ... :P
Lubię Twoje relacje, chyba podobnie podchodzimy do wędrówki jako takiej :-)

myślę, że każde podsumowanie jest jakąś tam formą chwalenia się ;), choć inspiracją także, ale to raczej pojedynczymi, konkretnymi wycieczkami.
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-01-16, 18:36

Liczbowo mam podobną ilość wyjść - choć dni o połowę mniej ;)

Każda relacja to chwalenie się ;)
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2025-01-16, 19:13

Dokładnie, dlatego Mirek odszedł, bo nie chciał już się chwalić!