W przeciwieństwie do Sprocketa szukającego listopada w grudniu my jedziemy w wyższe partie Beskidków poszukać zimy. Wybór jest jasny: Pilsko. Dla mnie najlepsza góra w Beskidach zimą. Zabieram Ukochaną i jej siostrę. Proponowałem koleżance tatromaniaczce wspólny wyjazd, ale wolała jechać z koleżankami po raz n-ty na Gęsią Szyję, bo przecież nie ważne gdzie, ważne z kim.
Na przełęczy Glinne trochę śniegu, ale potem on znika i dopiero ponad 1100 metrów (już za rozwidleniem szlaków) warunki robią się zimowe. Pojawia się Babia Góra.
Idziemy wśród kosówki.
Są Tatry.
Dziewczyny pozują. Nie ma to jak zadowolona Ukochana w raczkach.
Na Pilsko można z pieskiem.
Widoczki z podejścia.
Szczytujemy na Górze Pięciu Kopców.
Idziemy za granicę.
Chmury nad BŚM.
W stronę Wielkiej Raczy.
Szczytujemy po raz drugi.
Na Pilsku sporo zarówno Polaków, jak i Słowaków. Widoczność bardzo dobra, widać nawet Pradziada, któremu tym razem nie robię zdjęć.
Mała Fatra, najpiękniejsze góry.
Resztki inwersji. Późno wyruszyliśmy.
Nizkie Tatry.
Wysokie Tatry.
Bielskie Tatry.
Tatry do znudzenia.
Babie Góry.
Sądecki, Gorce, Pieniny
Zbliżenie.
W dole Zalew Orawski.
Słoneczko.
Schodzimy czarnym szlakiem. Widać Beskid Mały, moje "ukochane" pasmo.
BŚM, przed nim Rysianka, same piękne góry.
Polska jest piękna!
Szwagierka jeszcze nie dorobiła się raczków, Ukochana pożycza jej jednego swojego.
Tam byliśmy.
Idziemy do schroniska na obiad.
Wracamy czerwonym szlakiem na Przełęcz Glinne.
Zdarzały się lepsze wycieczki na Pilsko, takie po których będzie co wspominać. Ta była przyzwoita, ale bez szału. Za to będę ją wspominał jako miło spędzony dzień w kulturalnym rodzinnym gronie, bo przecież nie ważne gdzie... ważne z kim
Nie ważne gdzie... ważne z kim ;)
Re: Nie ważne gdzie... ważne z kim ;)
No i o to chodziło, nawet jak warunki śnieżne takie sobie, to towarzystwem można nadrobić
Akurat odświeżałem sobie nasze wyjście w zamieci z początku roku, dwa światy ...
Akurat odświeżałem sobie nasze wyjście w zamieci z początku roku, dwa światy ...
Gratuluję dalekiej obserwacji, 173,5 km - pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo byś wspomniał w relacji....
Warun super to i nie trzeba nadrabiać niczym innym
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
sokół pisze:Gratuluję dalekiej obserwacji, 173,5 km - pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo byś wspomniał w relacji....
Zdaję sobie sprawę, Jesioniki było widać bardzo dobrze, tyle że tym razem nie zrobiłem zdjęcia. Ale już je mam, zrobione kilka lat temu:
więc nie ma co żałować
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Zimy fajnej brak - ale widoki super. No i towarzystwo rodziny to też ważna sprawa
- sprocket73
- Kontakt:
Moim zdaniem nie można z pieskiem, bo jest rezerwat. Pies przeraża dzikie zwierzęta.
Nie wiem jak ocenić chodzenie w jednym raczku. Muszę to przemyśleć.
Dobra przejrzystość trzeba uczciwie przyznać
Mało brakowało, a bym tu wstawił swoją dzisiejszą relację
Nie wiem jak ocenić chodzenie w jednym raczku. Muszę to przemyśleć.
Dobra przejrzystość trzeba uczciwie przyznać
Mało brakowało, a bym tu wstawił swoją dzisiejszą relację
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Czytam tytuł, wchodzę w treść posta - i coś mi nie pasuje. Wracam na listę wątków i się rozglądam. No i teraz już wiem
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Sympatyczna wyprawa. Ale nikt Ci nie śpiewał.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
A bez raczków Ukochana nie byłaby zadowolona?
Jak z parkingiem na przełęczy Glinne? Ostatnio, jak tam byłam, trwał jakiś remont i miejsca było bardzo mało.
Jak z parkingiem na przełęczy Glinne? Ostatnio, jak tam byłam, trwał jakiś remont i miejsca było bardzo mało.
Klikam w relacje i czekam aż wyskoczy ekipa Sprocketa, a tu Seba
Remont trwa dalej.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Wiolcia pisze:A bez raczków Ukochana nie byłaby zadowolona?
Byłaby zadowolona, ale ostatnio się przekonała do raczków. Ten stromy odcinek zejścia za skrzyżowaniem szlaków był mocno oblodzony. Polecam raczki wszystkim Ukochanym
Tak, trwa remont, ale miejsca do parkowania jest sporo, można śmiało przyjeżdżać.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/