Jedlová (776 m), Hvozd (749 m), Oybin (514 m), Lausche (792 m), Lužické hory (Zittauer Gebirge), sierpień 2013
http://sudeckieilustracje.pl/index.php/ ... rpien-2013
Czeskie góry okiem włodarza
Re: Czeskie góry okiem włodarza
To mysmy byli w tym roku w czerwcu w tych okolicach. Na stacyjce Jedlova przeczekiwalismy burze, potem gdzielismy isc na Tolštejn, ale wydał nam się zbyt ludny i jednak poszlismy na Maly Stozec.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
cmentraz w tych skalnych blokach musi robić na żywo super wrażenie
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
buba pisze:To mysmy byli w tym roku w czerwcu w tych okolicach
Tak, czytałem. A na Małym Stożcu też byliśmy tylko przy innej okazji
Lidka pisze:cmentraz w tych skalnych blokach musi robić na żywo super wrażenie
I robi.
Piękne wnętrza "schronisk" i całkiem ich sporo, jak w B. M-Ś
Ruiny, polany, delikatnie górzysty teren, sama przyjemność!
Całość w ogóle prezentuje się bardzo ładnie i zachęcająco, a cmentarz to jest sztos, jeszcze takiego nie widziałem, a szkoda ...
Ruiny, polany, delikatnie górzysty teren, sama przyjemność!
Całość w ogóle prezentuje się bardzo ładnie i zachęcająco, a cmentarz to jest sztos, jeszcze takiego nie widziałem, a szkoda ...
Adrian pisze:Piękne wnętrza "schronisk" i całkiem ich sporo, jak w B. M-Ś
Ja prawie nie korzystam ze schronisk, więc czy są czy ich nie ma to dla mnie rybka
O dawno tak obszernego wpisu nie czytałem u Ciebie! Fajnie!
Pierwsze co mnie zaciekawiło, to Oybin - widok na kurort otoczony górami cudny, ale dopiero zdjęcia z niego mnie bardzo zaciekawiły.
Tylko to chyba nie w Czechach
Pierwsze co mnie zaciekawiło, to Oybin - widok na kurort otoczony górami cudny, ale dopiero zdjęcia z niego mnie bardzo zaciekawiły.
Tylko to chyba nie w Czechach
No fakt, Oybin jest w Niemczech, ale to wszystko obejrzeliśmy w jeden dzień i nie chciałem rozdzielać opisu na dwie części. Mogę ewentualnie powtórzyć wpis w temacie "Niemieckie góry okiem włodarza "
Tym razem to nie same góry, a Oybin podobał mi się najbardziej.
Wpis jest sprzed ponad 10 lat - przerzucasz skądś swoje stare wpisy, czy tworzysz je teraz? Na podstawie jakichś notatek? Sporo masz takich wpisów z odbytych już dawno wycieczek, więc interesuje mnie, jak "wskrzeszasz" je obecnie.
Wpis jest sprzed ponad 10 lat - przerzucasz skądś swoje stare wpisy, czy tworzysz je teraz? Na podstawie jakichś notatek? Sporo masz takich wpisów z odbytych już dawno wycieczek, więc interesuje mnie, jak "wskrzeszasz" je obecnie.
Wpisy robię teraz. Opieram się na pamięci, zdjęciach (mam chyba wszystkie szlakowskaźniki sfotografowane), mapach.cz. Korzystam ze swoich starych relacji na GS-ach. Od 2014 roku na urlopach codziennie notowałem którędy szliśmy i co widzieliśmy każdego dnia, więc będę mógł skorzystać z notatek, jeśli oczywiście je wszystkie odnajdę
O! I to będę robić na emeryturze Pisać relacje na podstawie zapisków w mapie.cz.
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).