O wróciły relacje Lidki
i kolejne listopadowe wycieczki całkiem kolorowe
Ogorzała, fajna nazwa i robiłaś to co się tam powinno Ciekawe co oferuje zajazd u Gazdy w sezonie. Nie byłem tam jeszcze.
Śnieżnica, szłaś zamkniętym szlakiem, jak tak można nielegalnie i bez wyciągu? Z tej polany na szczycie 2 lata temu miałem widowisko jak startują na lotniach, także to prawda.
Ławki na szczytach w Wyspowym to całkiem nowa akcja bodajże ostatni rok, góra dwa, całkiem spoko. Imiona to chyba tych co dołożyli się do nich
Ja Beskid Wyspowy bardzo lubię piękne okolice. Spędziłem tam sporo czasu i wracam regularnie co kilka lat. Zawsze latem siedzimy tam na "swojej bazie". W tym roku także, może zimą wpadną tu jakieś moje relacje
Wyspowo
Re: Wyspowo
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
padałam na kolana, by odpocząć, bo tak było ... bliżej ziemi
jak to brzmi! tak filozoficznie ja ten tekst wykorzystam
Z tej polany na szczycie 2 lata temu miałem widowisko jak startują na lotniach
dzień wcześniej widziałam jak latali i miałam nadzieję, że oni tak codziennie, ale widać, niekoniecznie.
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
- sprocket73
- Kontakt:
Beskid Wyspowy jest super!
W ostatnich latach bawiłem się w "odkrywanie Beskidu Wyspowego" i zapuszczałem się w bardziej wschodnie nieznane mi rejony. Za to w tym roku, w czasie przepięknej jesieni, chodziłem po klasykach, czyli po terenach z Twoich relacji.
Mam kilka uwag. Alkohol nie jest najwłaściwszym towarzyszem górskich wypadów. Napoje wyskokowe mają przede wszystkim negatywny wpływ na motorykę, koordynację wzrokowo – ruchową i prawidłową orientację w terenie, ogłupia, zaburza percepcję, postrzeganie rzeczywistości, obniża sprawność fizyczną, odwadnia. Spożycie nadmiernej ilości sprawić może, że samodzielne zejście z górskiego szlaku nie będzie możliwe.
No ale jeżeli już się musi, to polecam Klub Zdobywcy z Żywca. A co do trunków, Tatra Tea - ma ładną nazwę i moc od 17 do 72%, więc każdy znajdzie coś dla siebie
Tobi również nas pilnuje. Jak zostaję w tyle robiąc zdjęcia, to wraca się po mnie, a potem biegnie do Ukochanej i próbuje ją powstrzymać od dalszego marszu skucząc, wtedy ona wie, że należy poczekać.
Natomiast przypominam, że 30 ust 1 pkt 13 ustawy o lasach zakazuje puszczania w lasach psów luzem. Art. 166 kodeksu wykroczeń stanowi, że kto w lesie puszcza luzem psa, podlega karze grzywny do 1000 złotych albo karze nagany.
W ostatnich latach bawiłem się w "odkrywanie Beskidu Wyspowego" i zapuszczałem się w bardziej wschodnie nieznane mi rejony. Za to w tym roku, w czasie przepięknej jesieni, chodziłem po klasykach, czyli po terenach z Twoich relacji.
Mam kilka uwag. Alkohol nie jest najwłaściwszym towarzyszem górskich wypadów. Napoje wyskokowe mają przede wszystkim negatywny wpływ na motorykę, koordynację wzrokowo – ruchową i prawidłową orientację w terenie, ogłupia, zaburza percepcję, postrzeganie rzeczywistości, obniża sprawność fizyczną, odwadnia. Spożycie nadmiernej ilości sprawić może, że samodzielne zejście z górskiego szlaku nie będzie możliwe.
No ale jeżeli już się musi, to polecam Klub Zdobywcy z Żywca. A co do trunków, Tatra Tea - ma ładną nazwę i moc od 17 do 72%, więc każdy znajdzie coś dla siebie
Lidka pisze:Rawka sprawdza się również jako pies pasterki- dzielnie pilnuje swojego stada (czyli mnie i Jacka)- jak jedno zostaje w tyle, to nie pozwala drugiemu iść dalej. Wymownie się odwraca i czeka
Tobi również nas pilnuje. Jak zostaję w tyle robiąc zdjęcia, to wraca się po mnie, a potem biegnie do Ukochanej i próbuje ją powstrzymać od dalszego marszu skucząc, wtedy ona wie, że należy poczekać.
Natomiast przypominam, że 30 ust 1 pkt 13 ustawy o lasach zakazuje puszczania w lasach psów luzem. Art. 166 kodeksu wykroczeń stanowi, że kto w lesie puszcza luzem psa, podlega karze grzywny do 1000 złotych albo karze nagany.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
a na polach, polanach i łąkach?
W lesie psica jest z reguły na smyczy. Za dużo ma w sobie domieszki psa myśliwskiego a ja za małą siłę perswazji, żeby nie goniła tych sarenek czy zajączków.
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
A potem dziczyzna na obiad.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- sprocket73
- Kontakt:
Lidka pisze:żeby nie goniła tych sarenek
Bo w polach sarenek nie ma
SPROCKET
sprocket73 pisze: Spożycie nadmiernej ilości sprawić może, że samodzielne zejście z górskiego szlaku nie będzie możliwe.
No ale jeżeli już się musi, to polecam Klub Zdobywcy z Żywca.
Podobno mają sekcję "Pomocna dłoń".
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Lidka pisze:tabliczkę informującą nas, że przyszliśmy nielegalnie na nogach z dołu do góry. Powinniśmy wjechać wyciągiem
Dobrze, że nie napisali: Najbliższy czynny szlak niebieski w Bieszczadach
Lidka pisze:i figura Chrystusa ogrodzona jakimiś paskudnymi sznurkami z jeszcze paskudniejszymi foliowymi dodatkami. No ozdoba to to nie jest
Sznurek pewnie po to by krowy nie czochrały się o postument