Transport konny do Morskiego Oka
Sugeruję, że dzielisz włos na czworo, ewentualnie nadinterpretujesz.
Jeśli kogoś straszliwie boli los konia ciągnącego wóz, i to w zasadzie tylko tego konia z Palenicy, bo nad innymi nie płacze - a nie ma problemu ze zjedzeniem zabitej świni (nie polecam filmów z uboju), która to świnia zdaje się nie dokonała własnego wyboru, to wyczuwam tu pewien dysonans.
Notabene, nadzoru i opieki weterynaryjnej owa świnia koniowi z Moka może jedynie pozazdrościć.
Dla jasności - nie jestem wegetarianinem.
Jeśli kogoś straszliwie boli los konia ciągnącego wóz, i to w zasadzie tylko tego konia z Palenicy, bo nad innymi nie płacze - a nie ma problemu ze zjedzeniem zabitej świni (nie polecam filmów z uboju), która to świnia zdaje się nie dokonała własnego wyboru, to wyczuwam tu pewien dysonans.
Notabene, nadzoru i opieki weterynaryjnej owa świnia koniowi z Moka może jedynie pozazdrościć.
Dla jasności - nie jestem wegetarianinem.
Tak myślę, że ci górale sami powinni intensywnie dbać o konie, choćby po to żeby nie psuć sobie opinii i nie tworzyć negatywnego wizerunku.
W zasadzie to zakładam, że o konie dbają, że są na tyle chytrzy i pazerni, że nie opłaca im się zajeżdżać na amen koni dzięki którym zarabiają. Martwy/chory koń to przecież wydatek a nie zysk.
Taka oto hipoteza
W zasadzie to zakładam, że o konie dbają, że są na tyle chytrzy i pazerni, że nie opłaca im się zajeżdżać na amen koni dzięki którym zarabiają. Martwy/chory koń to przecież wydatek a nie zysk.
Taka oto hipoteza
Panowie - co roku jest ten sam temat. Co roku go wałkujecie. Za dziesięć lat będzie tak samo.
P.s. Ilu z Was jechało / planuje jechać wozami ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Panowie - co roku jest ten sam temat. Co roku go wałkujecie. Za dziesięć lat będzie tak samo.
Bo temat jest wieczny, podobnie jak kolejki do kolejki na Kasprowy w sezonie.
Ja nie jechałem, ale na starość, kto to wie?
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:P.s. Ilu z Was jechało / planuje jechać wozami ?
W góry powinno się chodzić pieszo i najlepiej startować z poziomu morza
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Co sezonowa gównoburza, bo się dobrze klika.
Górale o konie dbają, bo one im dają chleb z oscypkiem a że przy tym są pazerni to nieraz tak bywa, żę koń zasłabnie.
Zresztą mi się też na szlaku zdarza mieć kryzys, ale mediów przy tym nie ma i nikt nade mną nie płacze
Będzie zakaz to konie pójdą do ubojni i wtedy zrobią łzawy reportaż jak to niepotrzebny koń jest traktowany przez strasznego właściciela kiedy już jest niepotrzebny i trza się złożyć żeby go wykupić i go później utrzymać.
zapewniam cię, że wśród "normalnych" osób kleszcz budzi dużo większe przerażenie niż miś, bo czai się wszędzie.
Trzeba tylko poczekać jak media postraszą to nie trzeba zamykać parków i lasów, żeby ludzie się sami kontorolowali gdzie włażą.
Górale o konie dbają, bo one im dają chleb z oscypkiem a że przy tym są pazerni to nieraz tak bywa, żę koń zasłabnie.
Zresztą mi się też na szlaku zdarza mieć kryzys, ale mediów przy tym nie ma i nikt nade mną nie płacze
Będzie zakaz to konie pójdą do ubojni i wtedy zrobią łzawy reportaż jak to niepotrzebny koń jest traktowany przez strasznego właściciela kiedy już jest niepotrzebny i trza się złożyć żeby go wykupić i go później utrzymać.
Piotrek pisze:Miś duży więc i nośniejszy w przekazie, a kleszcz mały....
Ciekawe ilu turystów rocznie łapie borelę i nikt się tym nie przejmuje.
Odstrzelić wszystkie kleszcze
zapewniam cię, że wśród "normalnych" osób kleszcz budzi dużo większe przerażenie niż miś, bo czai się wszędzie.
Trzeba tylko poczekać jak media postraszą to nie trzeba zamykać parków i lasów, żeby ludzie się sami kontorolowali gdzie włażą.
Bo męska rzecz być daleko, a kobieca - wiernie czekać
- Tępy dyszel
"Fachowcy warszawscy" wymyślili, co wymyślili
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,189656,309 ... la-co.html
P.s. Co to jest "gościni" ? Bodypozityw czy body szejming (cud, to określenie nie dotyczy mężczyzn) czy jakoś tak, już wiem-otyłość czyli objaw chorobowy, kreowany jako normalność. Taka mała dygresja.
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,189656,309 ... la-co.html
P.s. Co to jest "gościni" ? Bodypozityw czy body szejming (cud, to określenie nie dotyczy mężczyzn) czy jakoś tak, już wiem-otyłość czyli objaw chorobowy, kreowany jako normalność. Taka mała dygresja.
Ostatnio zmieniony 2024-05-22, 19:10 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.