W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do samego
W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do samego
Dobry wieczór państwu, za chwilę zadbam o wasze paluszki, proszę dobrze klikać przy odświerzaniu !
W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do samego diabła.
To miał być kolejny poniedziałek, jeden z Tych poniedziałków
Pogoda miała być cudna, czyli nudna … Biel śniegu i błękit bezchmurnego nieba, a na dodatek bezwietrznie !
Byłem jak to zwykle bywa sam, plan był prosty, wejść na szczyt duży, a później pójść na szczyt mały, a stamtąd do schroniska, łatwo prosto i przyjemnie
Chodził za mną wschód tego dnia, ale zbyt duże ryzyko jechać z Cieszyna na Babią, a wschodu nie będzie, odpuściłem.
Wychodząc spotkałem jednego gościa schodzącego właśnie ze wschodu, mówił że był fajny, ale On był z Zawoi, mógł sobie pozwolić na takie ryzyko.
Ponad linią lasu pełne słońce ! Po lewej w dolinach mgiełki, tylko wiadomo jak się robi zdjęcia pod pełne słońce, sama radość
Porane ciepłe słoneczko
Bardzo lubię ten kadr
Beskid Sląski pod księżycem
Tak sobie szedłem i cykałem foty, aż do momentu kiedy zgasł mi wyświetlacz ! Pomyślałem, o kur.a zepsuł się ! Miałem prawie zawał, okazało się że nacisnąłem przez przypadek taki niefajny guzik po lewej wszystko działa.
Zdjęcia z polarem czy bez ? Sam nie wiedziałem jak się za to zabrać, nawet miałem ściągać już polar, ale zgasł wyświetlacz i z tego wszystkiego zapomniałem
Powietrze stało, momentami było mocno gorąco, ściągałem nawet stuptuty żeby mi było chłodniej …
Na szczycie chwilę poleżałem pod murkiem, zjadłem coś słodkiego i napiłem się kawy.
Dziękuję Babie, że tym razem było zupełnie inaczej i że mogłem na spokojnie Ją odwiedzić.
Lubię zimę chociażby dla tego, że można szybko schodzić, zjeżdżać na butach lub zbiegać, po śniegu łatwiej
Odbiłem na mały szczyt, tam raczej mało kto zagląda, szczególnie w zimie, przez dłuższą chwilę jestem tam sam, jest czas na selfi
Nadszedł czas na schronisko, byłem już głodny …
Na dzień dobry wlepka na drzwi w schronisku, jest ich tam cała masa, jest i nasza !
Zamawiam fasolkę (raczej słaba, ale to zależy kto co lubi )
Siadam w końcu Sali w rogu i odpoczywam popijając kawę i herbatę.
Został powrót, który zawsze się jakoś ciągnie, szczególnie zimą, są momenty że prześwity są na tyle duże, że widać spore kawałki szczytu.
Jakiś gość
Po 6 godzinach byłem z powrotem na parkingu, czyli całkiem dobry czas, kilka przerw i zdjęcia, w schronisku jakoś koło 40 minut siedziałem, więc poszło sprawnie.
W domu byłem o 16.00, idealnie
I taka to była wycieczka.
W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do samego diabła.
To miał być kolejny poniedziałek, jeden z Tych poniedziałków
Pogoda miała być cudna, czyli nudna … Biel śniegu i błękit bezchmurnego nieba, a na dodatek bezwietrznie !
Byłem jak to zwykle bywa sam, plan był prosty, wejść na szczyt duży, a później pójść na szczyt mały, a stamtąd do schroniska, łatwo prosto i przyjemnie
Chodził za mną wschód tego dnia, ale zbyt duże ryzyko jechać z Cieszyna na Babią, a wschodu nie będzie, odpuściłem.
Wychodząc spotkałem jednego gościa schodzącego właśnie ze wschodu, mówił że był fajny, ale On był z Zawoi, mógł sobie pozwolić na takie ryzyko.
Ponad linią lasu pełne słońce ! Po lewej w dolinach mgiełki, tylko wiadomo jak się robi zdjęcia pod pełne słońce, sama radość
Porane ciepłe słoneczko
Bardzo lubię ten kadr
Beskid Sląski pod księżycem
Tak sobie szedłem i cykałem foty, aż do momentu kiedy zgasł mi wyświetlacz ! Pomyślałem, o kur.a zepsuł się ! Miałem prawie zawał, okazało się że nacisnąłem przez przypadek taki niefajny guzik po lewej wszystko działa.
Zdjęcia z polarem czy bez ? Sam nie wiedziałem jak się za to zabrać, nawet miałem ściągać już polar, ale zgasł wyświetlacz i z tego wszystkiego zapomniałem
Powietrze stało, momentami było mocno gorąco, ściągałem nawet stuptuty żeby mi było chłodniej …
Na szczycie chwilę poleżałem pod murkiem, zjadłem coś słodkiego i napiłem się kawy.
Dziękuję Babie, że tym razem było zupełnie inaczej i że mogłem na spokojnie Ją odwiedzić.
Lubię zimę chociażby dla tego, że można szybko schodzić, zjeżdżać na butach lub zbiegać, po śniegu łatwiej
Odbiłem na mały szczyt, tam raczej mało kto zagląda, szczególnie w zimie, przez dłuższą chwilę jestem tam sam, jest czas na selfi
Nadszedł czas na schronisko, byłem już głodny …
Na dzień dobry wlepka na drzwi w schronisku, jest ich tam cała masa, jest i nasza !
Zamawiam fasolkę (raczej słaba, ale to zależy kto co lubi )
Siadam w końcu Sali w rogu i odpoczywam popijając kawę i herbatę.
Został powrót, który zawsze się jakoś ciągnie, szczególnie zimą, są momenty że prześwity są na tyle duże, że widać spore kawałki szczytu.
Jakiś gość
Po 6 godzinach byłem z powrotem na parkingu, czyli całkiem dobry czas, kilka przerw i zdjęcia, w schronisku jakoś koło 40 minut siedziałem, więc poszło sprawnie.
W domu byłem o 16.00, idealnie
I taka to była wycieczka.
Ostatnio zmieniony 2024-02-02, 07:26 przez Adrian, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do sam
Adrian pisze:
Wychodząc spotkałem jednego gościa schodzącego właśnie ze wschodu, mówił że był fajny
Prawdziwy klasyk w super pogodę. Te zdjęcia z rana lepsze mi się wydają, bo później to lampa wchodzi
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Piotrek pisze:Widać, szczególnie na ujęciach z dalszym widokiem (np. na B.Śląski), że śniegu jest mało.
Z pewnością taka nędzna zima odbije się czkawką w lecie
A poza tym ujęcia extra
Niżej wiosna, czekamy na powrót zimy
Dzięki .
Prawdziwy klasyk w super pogodę. Te zdjęcia z rana lepsze mi się wydają, bo później to lampa wchodzi
Spokojnie na wschód też już mam plan.
W takich biało niebieskich warunkach, to zdjęcia wiesz jak się robi, wszystkie wyglądają tak samo, trzeba się trochę na gimnastykować w tym pełnym słońcu
Re: W grudniu powiedziałaś nie ! Poszedłem po prośbie do sam
Adrian pisze:przy odświerzaniu
aż mnię zaświebrziało w środku
Pierwsze zdjęcie powinno być z dedykacją dla Dobromiła
Adrian pisze:Bardzo lubię ten kadr
Tak, ja też, ale powinienem napisać ***** *****
Adrian pisze:Zdjęcia z polarem czy bez ? Sam nie wiedziałem jak się za to zabrać, nawet miałem ściągać już polar, ale zgasł wyświetlacz i z tego wszystkiego zapomniałem
Są takie momenty Fotograficznego Uniesienia...
Bardzo ładne mgiełki w dole, aż się prosi o więcej zbliżeń. Więcej Zbliżeń!!!
Ale generalnie bardzo ładne zimowe zdjęcia i fajna wycieczka, mimo braku dynamizmu meteorologicznego. 16 w domu, bardzo szybko
Ostatnio zmieniony 2024-02-01, 21:44 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Bardzo ładne mgiełki w dole, aż się prosi o więcej zbliżeń. Więcej Zbliżeń!!!
Ale generalnie bardzo ładne zimowe zdjęcia i fajna wycieczka, mimo braku dynamizmu meteorologicznego. 16 w domu, bardzo szybko
Pewnie jeszcze kilka mam, ale coś trzeba wybrać 😉
Sam się zdziwiłem, że tak szybko się uwinąłem, to chyba resztki młodocianego zapału
Paskudna pogoda, a tytuł jeszcze gorszy!
Ale że tak ostro i nawet bez jednego miłego słowa, chociaż dzień dobry ale miałeś ch..ową wycieczkę
Będę miał Cię na oku
Adrian pisze:Może Marek albo Sprocket wiedzą?
Ja wiem. Nawet na niej byłem.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
marekw pisze:Tak to ta wieża.Jak jedziesz z Oravskiej Polhory do Slanej.Wieża stoi przy samej drodze.Warto tam być w porze porannych mgiełek jak wschodzi słonko.A później sru na Babią.
Dzięki.
Nie obniżaj poziomu po Pilsku.
Gdyby ktoś mnie teraz zapytał po tych dwóch wycieczkach na Pilsko i Babią co lepsze, to powiedziałbym Pilsko i chyba muszę się skłonić w Stronę Pilska ... Ale Babią też lubię
- sprocket73
- Kontakt:
Na początek najważniejsze - mimo wielokrotnego odświeżania paru zdjęć nie widzę, np. zdjęcia fasolki, które może być najciekawsze z całej wycieczki
Czasem Babia jest miła i przyjemna w zdobywaniu. Można trafić i taka pogodę. Dobrze, że zahaczyłeś też o Małą Babią. Zdobyłeś koronę Babich Gór. Za to zdewastowałeś drzwi schroniska.
Co do dylematu - Pilsko czy Babia. Sprawa jest prosta. Na FB na Beskidomaniakach mój post z Pilska ma 2061 lajków, a z Babiej 2079. Więc Babia No chyba, że ludzie lubią jak się męczy pieska i dają więcej lajków za samo męczenie...
Widoczek z wieży dla Adriana
Czasem Babia jest miła i przyjemna w zdobywaniu. Można trafić i taka pogodę. Dobrze, że zahaczyłeś też o Małą Babią. Zdobyłeś koronę Babich Gór. Za to zdewastowałeś drzwi schroniska.
Co do dylematu - Pilsko czy Babia. Sprawa jest prosta. Na FB na Beskidomaniakach mój post z Pilska ma 2061 lajków, a z Babiej 2079. Więc Babia No chyba, że ludzie lubią jak się męczy pieska i dają więcej lajków za samo męczenie...
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Na początek najważniejsze - mimo wielokrotnego odświeżania paru zdjęć nie widzę, np. zdjęcia fasolki, które może być najciekawsze z całej wycieczki
Obrazek
Ale tylko z malutkim plusem dla Babiej, to chyba jednak chodzi o męczenie pieska
Dzięki za zdjęcie z wieży, sama okolica wieży jest chyba fajna ?