Ja też lubię posłuchać i pooglądać fachowców, czasem coś fajnego podpowiedzą.
Porady fotograficzne...
-
laynn
Re: Porady fotograficzne...
Tyle lat lamtam z lustrzanką po górach... no i się jeszcze nie dorobiłem
Miałem to kupić, gdy szedłem GSB, ale zapomniałem. Potem też jakoś to odkładałem
Chodzi mi o uchwyt mocujący aparat na szelce plecaka, o np. takie cuś:
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-mocowanie-klips-turystyczny-do-aparatu-gopro-xiaomi-puluz-plecak-14126974797?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a%20de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA2JG9BhAuEiwAH_zf3hUcIqkGfOzIm24knzSF1WlKmGd1CpIqrNFjG7TDMUkTXLtFj3l_CRoCtoAQAvD_BwE
Macie coś takiego? Polecacie, sprawuje się Wam? a może coś innego?
Bo ja sobie tak od lat chodzę z aparatem radośnie dyndającym na szyi, a jak mnie wkurzy to chowam go do środka
Chodzi mi o uchwyt mocujący aparat na szelce plecaka, o np. takie cuś:
https://allegro.pl/oferta/uchwyt-mocowanie-klips-turystyczny-do-aparatu-gopro-xiaomi-puluz-plecak-14126974797?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a%20de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA2JG9BhAuEiwAH_zf3hUcIqkGfOzIm24knzSF1WlKmGd1CpIqrNFjG7TDMUkTXLtFj3l_CRoCtoAQAvD_BwE
Macie coś takiego? Polecacie, sprawuje się Wam? a może coś innego?
Bo ja sobie tak od lat chodzę z aparatem radośnie dyndającym na szyi, a jak mnie wkurzy to chowam go do środka
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Coldman to ma ...
Uważam, że przy cięższych lustrzankach, to trochę słaby pomysł, lepiej przewiesić przez ramię, ale już przy lekkich bezlustrach typu z50 to już ma sens
Uważam, że przy cięższych lustrzankach, to trochę słaby pomysł, lepiej przewiesić przez ramię, ale już przy lekkich bezlustrach typu z50 to już ma sens
Mam dokładnie to samo. Mi się ta opcja bardzo podoba, nigdy mnie to nie zawiodło, tylko musisz odpowiednio ustawić wysokość i się nauczyć techniki wyciągania.
Minusy to:
- przy większym obiektywie to słabo się nosi
- żeby zmienić obiektyw musisz wykręcić pierdolnik z aparatu
- latem przy krótkim rękawie potrafi przeszkadzać i uciskać
- odkręcanie i dokręcanie tego za pomocą monety
**PS
Widzę, że ten model na allegro ma kręciołek do przykręcania xD
Minusy to:
- przy większym obiektywie to słabo się nosi
- żeby zmienić obiektyw musisz wykręcić pierdolnik z aparatu
- latem przy krótkim rękawie potrafi przeszkadzać i uciskać
- odkręcanie i dokręcanie tego za pomocą monety
**PS
Widzę, że ten model na allegro ma kręciołek do przykręcania xD
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach