Beskid Żywiecki
Chciałem na Shoutbox ale tam nic nie widać
Pytanko do znawców Beskidu. Żywieckiego: czy na Przełęczy Glinne pod Pilskiem jest jakiś czynny sklep? Jeśli tak to po polskiej czy słowackiej stronie?
Pytanko do znawców Beskidu. Żywieckiego: czy na Przełęczy Glinne pod Pilskiem jest jakiś czynny sklep? Jeśli tak to po polskiej czy słowackiej stronie?
Ostatnio zmieniony 2022-08-01, 14:14 przez opawski1, łącznie zmieniany 1 raz.
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
- Tępy dyszel
1. Czy zna ktoś z autopsji szlak żółty z Juszczyny przez Lachowe Młaki na Słowiankę i coś może na ten temat napisać ? 2. Czy niedawno zaznaczony na mapach internetowych szlak z przeł. u Poloka (granica Juszczyny i Sopotni Małej) bocznym ramieniem na Lachowe Młaki właśnie, istnieje faktycznie w terenie ? Bóg zapłać za informacje. Na przeł. u Poloka byłem jesienią ale akurat za tym szlakiem, się nie rozglądałem.
Ostatnio zmieniony 2023-09-03, 19:03 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
Lidka pisze:Tępy dyszel pisze: Mam tego rodzaju "szczęście" że na każdej wycieczce w tym rejonie, spotykałem filancerię z BPN.
Tylko spotkanie, czy jeszcze konwersacja?
Idąc z przeł. Brona na Małą Babią spotkałem gościa chwilę gadamy, a on nagle do mnie, a masz bilecik ?
Uwierzył na słowo że mam w plecaku
Oczywiście bilet miałem.
Jak się idzie od Mędralowej to 0 zasięgu, dochodzi się do tej tabliczki z płatnością i parę metrów za nią nagle wiadro internetu od parku narodowego się dostaje i bez problemu można kupić
W Magurskim takich luksusów nie ma, a już mi bilet sprawdzali
W Magurskim takich luksusów nie ma, a już mi bilet sprawdzali
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach