Cześć, wybieram się na Rysy od Słowacji. Z uwagi na ograniczony czas wynajmu samochodu, chciałbym zaparkować najbliżej jak się da.
Czy można zaparkować bezpośrednio pod Popradzkim Stawem / Popradske Peso? Gdzie najgłębiej mogę zaparkować?
Dziękuję!
Rysy od Słowacji - parking
-
Gdzie Śląski Dom, gdzie Rysy.... Najgłębiej możesz zaparkować przy Strbskim Plesie, nie ma tak różowo
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- _Sokrates_
Zaparkować możesz w Szczyrbskim Jeziorze - jest tam kilka płatnych parkingów (tydzień temu płaciłem tam 8 euro za cały dzień postoju). Kiedyś można było też parkować przy stacji kolejki "Popradzki Staw" - jak jest teraz nie wiem. Z obu tych miejsc nad Popradzki Staw jest mniej więcej podobny odcinek podejścia.
Przy wyjeździe weź też pod uwagę to, że praktycznie cały słowacki odcinek drogi do Szczyrbskiego Jeziora jest obecnie w remoncie (a przynajmniej był w zeszłym tygodniu) - zwężenia i wahadła.
Przy wyjeździe weź też pod uwagę to, że praktycznie cały słowacki odcinek drogi do Szczyrbskiego Jeziora jest obecnie w remoncie (a przynajmniej był w zeszłym tygodniu) - zwężenia i wahadła.
Wiem, że nic nie wiem.
W piątek na powrocie staliśmy tam ponad godzinę, bo nie dość że remont drogi, to jeszcze auto się zepsuło i zablokowało wszystko
W drodze do spaliśmy kilkanaście minut, z powrotem jakoś z 1,5 godziny ...
W drodze do spaliśmy kilkanaście minut, z powrotem jakoś z 1,5 godziny ...
Ostatnio zmieniony 2023-08-14, 10:48 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian pisze:to jeszcze auto się zepsuło i zablokowało wszystko
.
Wasze?
Ostatnio zmieniony 2023-08-14, 22:12 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.