...w Sopotni Wielkiej. Przy okazji zwiedziłem mały wodospad w tej miejscowości
Musze Ci powiedzieć Coldman, że nie doceniłeś owego wodospadu. Toż to najwięszy wodospad w Beskidach
Piotrek pisze:...w Sopotni Wielkiej. Przy okazji zwiedziłem mały wodospad w tej miejscowości
Musze Ci powiedzieć Coldman, że nie doceniłeś owego wodospadu. Toż to najwięszy wodospad w Beskidach
Dobromił pisze:A tak w ogóle to Grojec gdzie leży ? W Makowskim ?
Piotrek pisze:Tak to fachowcy porysowali granice
[url=https://images91.fotosik.pl/641/0dd85a2f0d83dc77.jpg]Obrazek[/URL]
laynn pisze:Spójrz w lustro...no też właśnie o sobie piszę.
Dobromił pisze:A w temacie poważniejszym czyli dyskusji na temat włączenia Grojca do Kotliny to bardzo proszę - piszcie.
sprocket73 pisze:Dobromił pisze:A w temacie poważniejszym czyli dyskusji na temat włączenia Grojca do Kotliny to bardzo proszę - piszcie.
Nie ma o czym pisać - sprawa jest oczywista. Kotlina ze swej natury nie charakteryzuje się "najwyższym szczytem" tylko "największym dołem". Jak góra może być kotliną? Postradaliście rozumy?
Coldman pisze:
Kwestia dodania masywu Grojca do Kotliny to z pewnością kwestia dyskusji. Ciekawy jestem jak to działa. Kulturowo, historycznie, regionalnie byśmy to włączyli do pasma, tak jak zresztą są wytyczone granice Żywca, na rzece za Grojcem, ale od strony topografii, to już jest lipa.
Przykładowo granica mezoregionów powiedzmy jest w miarę sensowna w tych regionach patrząc na mapę fizyczną.
Piotrek pisze:
Gminy, miasta, powiaty, województwa to jednak podział administracyjny, organizacyjny i nie musi on mieć żadnego związku z kulturą, regionem czy historią. To podział kompetencji władz lokalnych.
Często może wydać się nie logiczny ale krótko mówiąc chodzi o to żeby Kowalski wiedział, gdzie udać się do swojego urzędu żeby złożyc wniosek na 500+, a urząd wiedział gdzie postawić parkomaty żeby Kowalskiego złupić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 116 gości