Czas na jesienne kolorki w Małych Pieninach z kawałkiem Słow
- sprocket73
- Kontakt:
Czas na jesienne kolorki w Małych Pieninach z kawałkiem Słow
Wrzesień to jakaś tragedia pogodowa. Nie było ani jednej wycieczki. Dwa razy byliśmy na grzybach, a tak to siedzenie w domu. Zapomniałem już jak wygląda słońce Ale mrok nie może trwać wiecznie, w prognozach słoneczna sobota. Pomyślałem, że trzeba to wykorzystać na coś fajnego i padło na Słowację.
Podjechaliśmy na Straňanské sedlo i ruszyliśmy w stronę Wysokiej, która od tej strony wygląda bardzo niepozornie.
Kolorki jesienne były zadowalające
W dolinach resztki porannych mgieł.
Jesienne "krokusy", czyli zimowity.
Wędrujemy szlakiem. Robi się coraz cieplej.
Wchodzimy w las.
Południowe strome stoki Wysokiej.
Końcówka poza szlakiem po skałach.
Pierwsze dalekie widoki. A nad nami ludzi pełno ludzi za barierkami. Po słowackiej stronie wcześniej nie spotkaliśmy nikogo.
Widoki z Wysokiej jak zwykle najwyższych lotów.
Dalej idziemy granicą w kierunku wschodnim.
Widok wstecz na Wysoką.
Pierwsza jesienna wycieczka i od razu kolory na maxa
Jest niezaprzeczalnie piękniusio
Schodzimy na Przełęcz Rozdziele.
Następnie kierujemy się na Słowacką stronę do Litmanovej.
Krajobraz jest urozmaicony, pojawiają się skałki.
Oraz wielkie jednolite słowackie łąki.
Kolejny cel - Čertova skala. Nigdy tam nie byłem. Jestem pod wrażeniem jej ogromu.
Tak sobie myślałem, czy cienka modrzewiowa gałązka wytrzyma, czy nie i Ukochana mi spadnie?
Idziemy dalej otwartymi przestrzeniami do kolejnych atrakcji.
Jarabinský prielom. Czyli przełom małego potoczku przez wąwóz skalny. Robi wrażenie, choć jest to naprawdę krótki odcinek.
Szlak obchodzi najciekawsze górą. Jakby dało się przejść dołem byłoby lepiej. Mogliby porobić "stupaćki".
Pozostało już tylko wrócić. W planach całkiem bezszlakowe chodzenie w poprzek przez kolejne grzbiety. Patrząc na to zdjęcie - na wprost.
Dzień się powoli kończy, ale udało się dotrzeć do auta przed nocą
Fajne tereny, choć dojazd nieco kłopotliwy. Wracając staliśmy w sporych korkach na zakopiance. Jednak zdecydowanie warto było wybrać się w tamte strony!
Podjechaliśmy na Straňanské sedlo i ruszyliśmy w stronę Wysokiej, która od tej strony wygląda bardzo niepozornie.
Kolorki jesienne były zadowalające
W dolinach resztki porannych mgieł.
Jesienne "krokusy", czyli zimowity.
Wędrujemy szlakiem. Robi się coraz cieplej.
Wchodzimy w las.
Południowe strome stoki Wysokiej.
Końcówka poza szlakiem po skałach.
Pierwsze dalekie widoki. A nad nami ludzi pełno ludzi za barierkami. Po słowackiej stronie wcześniej nie spotkaliśmy nikogo.
Widoki z Wysokiej jak zwykle najwyższych lotów.
Dalej idziemy granicą w kierunku wschodnim.
Widok wstecz na Wysoką.
Pierwsza jesienna wycieczka i od razu kolory na maxa
Jest niezaprzeczalnie piękniusio
Schodzimy na Przełęcz Rozdziele.
Następnie kierujemy się na Słowacką stronę do Litmanovej.
Krajobraz jest urozmaicony, pojawiają się skałki.
Oraz wielkie jednolite słowackie łąki.
Kolejny cel - Čertova skala. Nigdy tam nie byłem. Jestem pod wrażeniem jej ogromu.
Tak sobie myślałem, czy cienka modrzewiowa gałązka wytrzyma, czy nie i Ukochana mi spadnie?
Idziemy dalej otwartymi przestrzeniami do kolejnych atrakcji.
Jarabinský prielom. Czyli przełom małego potoczku przez wąwóz skalny. Robi wrażenie, choć jest to naprawdę krótki odcinek.
Szlak obchodzi najciekawsze górą. Jakby dało się przejść dołem byłoby lepiej. Mogliby porobić "stupaćki".
Pozostało już tylko wrócić. W planach całkiem bezszlakowe chodzenie w poprzek przez kolejne grzbiety. Patrząc na to zdjęcie - na wprost.
Dzień się powoli kończy, ale udało się dotrzeć do auta przed nocą
Fajne tereny, choć dojazd nieco kłopotliwy. Wracając staliśmy w sporych korkach na zakopiance. Jednak zdecydowanie warto było wybrać się w tamte strony!
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Ustawienia aparatu na jesień? Nie, nie zmieniałem. Nie jestem aż tak profesjonalny
SPROCKET
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Może być.
No wiem, że może...
A kolorki jak oceniasz? Czy są milusie? Czy raczej śliczniusie?
SPROCKET
I tam, wprawdzie wrzesień był pogodowo chujowy, ale coś tam dało się wykroić , a tu o Spro w jego wątku dziura. Aha, bym zapomniał - przeca był nad morzem.
Tereny zajebiaszcze, odcinek z Rozdziela na Wysoką szedłem w drugą stronę, też miałem końcówkę wspinaczkową. Pomysł, żeby połączyć z Certovą Skałą bardzo dobry.
W temacie kolorków, to wiem co zrobić, aby jesienne zdjęcia Sprocketa były jeszcze bardziej śliczniusie, ale nie powiem.
Podobno Przełom Jarabiny liczy się tylko, jak się go przejdzie dołem.
Tereny zajebiaszcze, odcinek z Rozdziela na Wysoką szedłem w drugą stronę, też miałem końcówkę wspinaczkową. Pomysł, żeby połączyć z Certovą Skałą bardzo dobry.
W temacie kolorków, to wiem co zrobić, aby jesienne zdjęcia Sprocketa były jeszcze bardziej śliczniusie, ale nie powiem.
Podobno Przełom Jarabiny liczy się tylko, jak się go przejdzie dołem.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
W sumie z dołu w górę, z założeniem, że się człowiek zmoczy, przy niskim stanie wody, dałoby się przejść, nawet z pieskiem
Będzie trzeba powtórzyć kiedyś
Będzie trzeba powtórzyć kiedyś
SPROCKET
Sebastian pisze:I tam, wprawdzie wrzesień był pogodowo chujowy, ale coś tam dało się wykroić , a tu o Spro w jego wątku dziura.
A bo Sprocket wpadł w pułapke tzw "okien pogodowych". I stał się wybredny. Natomiast taki skromny pracownik Winnicy Pana jak Dobromił zrobił we wrześniu pięć wycieczek górskich i dwie miejskie. Nie licząc wycieczek do lokalu Kultura.
Sprockecie i Tobi ! Nie idźcie tylko tą drogą !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:Natomiast taki skromny pracownik Winnicy Pana jak Dobromił zrobił we wrześniu pięć wycieczek górskich i dwie miejskie. Nie licząc wycieczek do lokalu Kultura
Twoja aktywność powoduje, że zostałeś forumowym Przodownikiem Górskim. Możesz sobie to wpisać do sygnaturki.
Nie. Lokal Kultura jest w głębokiej piwnicy więc nie podpada pod działalność górską.
Dobromił pisze:Nie. Lokal Kultura jest w głębokiej piwnicy więc nie podpada pod działalność górską.
Ale pięć górskich jest we wrześniu, a jak podliczysz cały rok, to pewnie odskoczyłeś od reszty stawki jak Haaland w lidze angielskiej.
Turystyka to nie sport !
To sztuka !
To realizacja dramatyczno - artystyczna !
To wyrobienie się towarzyskie !
Amen.
To sztuka !
To realizacja dramatyczno - artystyczna !
To wyrobienie się towarzyskie !
Amen.