Słowacka majówka
- sprocket73
- Kontakt:
Wiolcia pisze:Jest gdzieś też Twoja?
Była na google picasa.
Powinien działać ten link: https://photos.app.goo.gl/suArJHFmMt6iyREe7
Można poczytać tylko trzeba włączyć opisy (boczny panel), bo pod zdjęciami nie mieszczą się w całości.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
laynn pisze:Jeszcze jaskółki robiłeś. Młody byłeś
Na Grojcu chciał robić.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Lidka pisze:Janosik je wnosił
Chyba wynosił. Razem z kosztownościami.
sprocket73 pisze:Wiolcia pisze:Jest gdzieś też Twoja?
Była na google picasa.
Powinien działać ten link: https://photos.app.goo.gl/suArJHFmMt6iyREe7
Można poczytać tylko trzeba włączyć opisy (boczny panel), bo pod zdjęciami nie mieszczą się w całości.
Dzięki, przejrzałam z przyjemnością. Właśnie okolice Czerwonego Kamienia i Krivoklatu wpadły mi jeszcze w oko, ale to na inny raz.
laynn pisze:Jeszcze jaskółki robiłeś. Młody byłeś
To właśnie miałam napisać. Teraz Tobi bryluje, sprocket usunął się w cień
Adrian pisze:Chyba że ciągle w wieży siedziały...
Wtedy powstawały wszystkie baśnie o księżniczkach uwięzionych w wieżach
Nie inaczej.
Dobromił pisze:laynn pisze:Jeszcze jaskółki robiłeś. Młody byłeś
Na Grojcu chciał robić.
Powstrzymaliście go przed misją samobójczą?
Wiolcia pisze:Powstrzymaliście go przed misją samobójczą?
Nie dał rady pokonać błota.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Przemieszczamy się na południe, w Małe Karpaty. Początek nie zachęca...
Relacja: http://www.kuzniapodrozy.pl/korlatka-rozbehy-cerova/
Relacja: http://www.kuzniapodrozy.pl/korlatka-rozbehy-cerova/
W takich sytuacjach człowiek łapie jakąś chwilową załamkę, co teraz, a jak zapasowe też złe, a to dopiero początek wyjazdu, I do tego Majówka, wszystko zamknięte
Ruiny wyglądają fajnie, wieżyczka widokowa też z pomysłem, nie jakieś tam drewniane klony.
Rzepak na zdjęciach robi fajny kontrast, zaorane polanie ziemi po sąsiedzku z rzepakiem i zielona trawa, takie widoki ostatnio mi towarzyszą
Ruiny wyglądają fajnie, wieżyczka widokowa też z pomysłem, nie jakieś tam drewniane klony.
Rzepak na zdjęciach robi fajny kontrast, zaorane polanie ziemi po sąsiedzku z rzepakiem i zielona trawa, takie widoki ostatnio mi towarzyszą
Adrian pisze:W takich sytuacjach człowiek łapie jakąś chwilową załamkę, co teraz, a jak zapasowe też złe, a to dopiero początek wyjazdu, I do tego Majówka, wszystko zamknięte
Potem można to uznać za przygodę, ale w danym momencie człowiek się zastanawia, czy jakimś dziwnym trafem kolejnego koła szlag nie trafi...
Adrian pisze:Ruiny wyglądają fajnie, wieżyczka widokowa też z pomysłem, nie jakieś tam drewniane klony.
Wieża maciupka, ale może być
Adrian pisze:Rzepak na zdjęciach robi fajny kontrast, zaorane polanie ziemi po sąsiedzku z rzepakiem i zielona trawa, takie widoki ostatnio mi towarzyszą
Te rzepakowe pola to dla mnie typowe wiosenne skojarzenia ze Słowacją. Choć sama roślina do kitu i śmierdząca, trzeba jej przyznać, że dodaje uroku krajobrazowi.
Troszkę pechowy dzień. Pejzaże z Korlatki typowo "słowackie" . Mam nadzieję, że następne dni wynagrodziły tego pecha.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
laynn pisze:Serio nigdzie nie było kompresora?
No dobra, ja czekam na wycieczkę
Zatrzymywaliśmy się na paru stacjach i tam nie było. A może Słowacy chowają gdzieś w miejscu nieoczywistym te kompresory? Chociaż, jak na złość, na tych stacjach, na których się nie zatrzymaliśmy, były (widziałam je z okien samochodu).
A wycieczki górskie były trzy. Już od następnego dnia.
Sebastian pisze:Troszkę pechowy dzień. Pejzaże z Korlatki typowo "słowackie" . Mam nadzieję, że następne dni wynagrodziły tego pecha.
Następne dni były porządne. Może pogoda nieco pochmurna, ale daliśmy radę
Piotrek pisze:Mnie się ta wieża podoba, wygląda jak jakaś budowla z X wieku. I co interesujące, to nie jest kolejny stalowy paszkwil, tylko stylowa rzecz
Wieża ma imitować ruiny zamku, stąd pewnie Twoje skojarzenie. Dla mnie mała; niewiele więcej z niej widać, no ale jakaś atrakcja to jest.