Tobi z "Jurkiem na Szlaku" na Baraniej Górze
- sprocket73
- Kontakt:
Jakaś taka bardziej porządna i ma ponad 40 zdjęć, to dałem do osobnego wątku. Sam nie wiem dlaczego. Ot kaprys
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Wiolcia pisze:Zielone łąki najlepsze. O psach się nie wypowiadam, bo podpadnę. Nigdy żadnego nie miałam, to nie mam prawa. Ale wczoraj taki bez kagańca chapsnął mojego męża w nogę. I to nie pierwszy taki wypadek. Więc może, jak pies jest niewychowany, to lepiej, że ma kaganiec.
Kiedyś na spacerze po torach, pani miała dwa Dobermany puszczone luzem, jak jeden z nich zaczął biec w naszą stronę bojowo nastawiony, mimo że pani się darła, żeby wracał itd. Ale pies dalej biegł w naszą stronę ... Wierz mi że podniosłem kamień z torów i gdybym tylko zobaczył że chce ugryźć, czy doskoczyć do któregoś z nas, to ...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Adrian, łącznie zmieniany 2 razy.
Pudelek pisze:Czy temat dręczenia Tobiego przez sprocketa został już poruszony w jakimś medium społecznościowym?
Na każdym.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- sprocket73
- Kontakt:
A cóż to za nagonka na biedne zwierzątko?
Napiszcie list otwarty do Prezydenta Dudy, żeby go uratował
Napiszcie list otwarty do Prezydenta Dudy, żeby go uratował
SPROCKET
Mirek pisze:Nie wiem czy dobrze pamiętam czy na fejsie nie była kiedys taka sprawa?
to było znęcanie się w śniegu, a teraz brakiem wody. Jestem pewien, że sprocketowi wkrótce założą kartotekę
sprocket73 pisze:Natomiast zabrany w tłum i tak krótko trzymany pies się męczy, utrwala złe nawyki. Nie ma z tego przyjemności ani pies ani właściciel, a inni ludzie zaczynają bać się psów jako nieobliczalnych groźnych bestii.
jako posiadaczowi trzech psów wypada mi stwierdzić, że takie trzymanie psa to głupota. Rozumiem na smyczy albo w kagańcu, ale i na smyczy i w kagańcu?? Przecież to zwyczajne dręczenie zwierzaka. Co ten pies miał z takiej wyprawy? Nic. To raczej wygląda, że właściciel/ka chciał coś lub siebie w ten sposób pokazać... Jeśli pies "podszczypuje" (cokolwiek to znaczy), to trzymamy go na smyczy i nie zbliżamy się do innych ludzi, co będzie trochę kłopotliwe, ale jak najbardziej wykonalne. Już pomijąc fakt, że wiele psów staje się agresywnych jak ma cały dzień łazić w kagańcu.
Lech, kolega Pudla, który kiedyś był na tym samym zlocie co ja.
Lech to człowiek, który chyba nigdy nie był sam w górach, zawsze w grupie Zastanawiam się, do jakiej ekipy on się jeszcze nie podczepił... choć na zlocie singli nie był
Ostatnio zmieniony 2022-05-17, 18:57 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
te dwa zdania są całkowicie poprawne z punktu widzenia logiki
Ja wiem, że teraz w stosunku do psów nie wolno stosować przemocy fizycznej ani nawet na nie krzyczeć... ale to właśnie prowadzi do takich sytuacji, że pies nie rozumie kiedy i co robi źle.
Pudelek pisze:zawsze w grupie
Pudelek pisze:na zlocie singli nie był
Ale podobno on podszczypuje również właścicielaPudelek pisze:Jeśli pies "podszczypuje" (cokolwiek to znaczy), to trzymamy go na smyczy i nie zbliżamy się do innych ludzi
Ja wiem, że teraz w stosunku do psów nie wolno stosować przemocy fizycznej ani nawet na nie krzyczeć... ale to właśnie prowadzi do takich sytuacji, że pies nie rozumie kiedy i co robi źle.
SPROCKET
Bo to jest bezstresowe wychowanie
Czyli masz spokojnie i delikatnie, i z opanowaniem powiedzieć - Tobi, nie odgryzaj panu nogi. Ubrudzisz sierść krwią
Czyli masz spokojnie i delikatnie, i z opanowaniem powiedzieć - Tobi, nie odgryzaj panu nogi. Ubrudzisz sierść krwią
Ostatnio zmieniony 2022-05-17, 20:48 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.