Spotkajmy się gdzieś na szlaku
W środę też...
Ja wczoraj byłem w Niżnych Tatrach, na Durkovej. Chciałem iść jeszcze na Chabenec, ale słońce świeciło tak mocno, że śnieg się topił - było miękko i grząsko (coś jak na Policy na poprzednim zlocie). Po trzech zimowych wycieczkach na Słowację weekend w weekend (Mała Fatra, Wielka Fatra, Niżne Tatry) w następnym tygodniu mam ochotę na coś lżejszego, jakieś szukanie krokusów pod Maciejową, albo coś w tym stylu. Łażenie po śniegu w takie temperatury, jakie są zapowiadane na przyszły tydzień, odpada. O ile nie przyjdzie jakieś załamanie pogody, to wg mnie trzeba już myśleć o wiosennych wycieczkach.
Ja wczoraj byłem w Niżnych Tatrach, na Durkovej. Chciałem iść jeszcze na Chabenec, ale słońce świeciło tak mocno, że śnieg się topił - było miękko i grząsko (coś jak na Policy na poprzednim zlocie). Po trzech zimowych wycieczkach na Słowację weekend w weekend (Mała Fatra, Wielka Fatra, Niżne Tatry) w następnym tygodniu mam ochotę na coś lżejszego, jakieś szukanie krokusów pod Maciejową, albo coś w tym stylu. Łażenie po śniegu w takie temperatury, jakie są zapowiadane na przyszły tydzień, odpada. O ile nie przyjdzie jakieś załamanie pogody, to wg mnie trzeba już myśleć o wiosennych wycieczkach.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
2 V poniedziałek .Wisła-Dziechcinka-Soszów-Cieślarówka-Kolibiska z wizytą w hospodzie u Pana Edka.Powrót z przystanku Nydek-Hluchova-konecna do Cieszyna lub do Karviny. Będzie to szlak wspomnień.Więc gdyby kto chętny to zapraszam na małe co nieco.
Ostatnio zmieniony 2022-04-30, 17:25 przez Mirek, łącznie zmieniany 2 razy.
Akurat pijam Tatra Tea 52 %. W sam raz na Twe pojawienie raz do roku.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
11 V piątek. Velky Polom i Severka.Start z przystanku Horní Lomná,,Horní Přelač do Mosty u Jablunkova.
https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... 8.70121/13
P,S. zmiana planów.
https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... 8.70121/13
P,S. zmiana planów.
Ostatnio zmieniony 2022-05-07, 18:46 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
TNT'omek pisze:maurycy pisze:Jutro wbijamy na Chatkę Elektryków na Lasku.
A w niedzielę szybki szpil na Beskidek.
Trzeba skorzystać z ostatnich podrygów zimy
To było miłe spotkanie i przyjemny wieczór A widoki z Beskidka zacne
Trzeba będzie powtórzyć 😁.
Aha, na drugi dzień imprezowaliśmy w Ślemieniu, w domku letniskowym 2 km w linii prostej od Gibasów.
Fajny nowiutki domek 6 osobowy, i to wszystko za jedyne 120 zeta za całość.
Jakby ktoś chciał namiary pisać na priv. Ja tam wybieram się 20 na 21 maja.