Ja już mam dziesiątki tysięcy zdjęć na koncie google i one nic nie wpłynęły na miejsce . Jedyne co mi zżera miejsce to jakieś inne większe pliki, co trzymam na wszelki wypadek.
Lyann - ze zmniejszaniem to szybka sprawa. Odpalam Picase i seryjnie w kilka chwil pomniejszam folder z kilkudziesięcioma zdjęciami . Potem hop na Zdjęcia Google jako album i zaciągam je w bloggerze. Wtedy to się chyba nie dubluje, czyli nie ma że się zapisują jako dodane do bloggera bezpośrednio do kompa.
Pudelek - w moim szablonie niestety wskakują miniaturki, co mnie w kur...wia, bo muszę je każde osobno klikać i powiększać. Natomiast jaki max realny rozmiar blogger przyjmuje to nawet nie zwróciłem uwagi, bo daje na tyle duże, że się zawsze do monitora dostosują
Galeria, chmura pod zdjęcia.
Spokojnie. Przed relacją po prostu zdjęcia wybrane pomniejsze i tyle.
Kilka minut pracy. Bo nie wrzucam sto czy dwieście zdjęć do relacji.
A czy jest możliwość w zdjęciach google sprawdzić które albumy zajmują najwięcej miejsca? Nie mogę tego znaleźć. A to jest u mnie 11GB. Reszta to ten jeden giga...
Kilka minut pracy. Bo nie wrzucam sto czy dwieście zdjęć do relacji.
A czy jest możliwość w zdjęciach google sprawdzić które albumy zajmują najwięcej miejsca? Nie mogę tego znaleźć. A to jest u mnie 11GB. Reszta to ten jeden giga...
W zdjęciach google po lewej na dole jest Miejsce na dane. Jak klikniesz to Cie przeniesie do-> Zarządzaj miejscem na dane i tam możesz wejść w Duże zdjecia i filmy.
Ale co dalej to nie wiem, bo nie mam takich dużych plików, wiec mi nic nie wyświetla.
Z tym że nie jestem pewien, czy o to Ci chodzi.
Ale co dalej to nie wiem, bo nie mam takich dużych plików, wiec mi nic nie wyświetla.
Z tym że nie jestem pewien, czy o to Ci chodzi.
Ostatnio zmieniony 2022-04-15, 20:36 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek pisze:Pudelek - w moim szablonie niestety wskakują miniaturki, co mnie w kur...wia, bo muszę je każde osobno klikać i powiększać.
to normalne, samemu trzeba ustalić potem wielkość wyświetlanego zdjęcia na stronie
Piotrek pisze:Natomiast jaki max realny rozmiar blogger przyjmuje to nawet nie zwróciłem uwagi, bo daje na tyle duże, że się zawsze do monitora dostosują
tu chodzi o rozmiar w jakim otwiera się zdjęcie na osobnej stronie. Na blogu zawsze się wyświetli taki, jaki ustawiłeś ręcznie
Piotrek pisze:W zdjęciach google po lewej na dole jest Miejsce na dane. Jak klikniesz to Cie przeniesie do-> Zarządzaj miejscem na dane i tam możesz wejść w Duże zdjecia i filmy.
albumów nie pokazuje, tylko wybrane duże zdjęcie i np. "zamazane zdjęcia", które można usunąć
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
No właśnie. A jeszcze do niedawna otwierało się w 2048 px, a jeszcze wcześniej chyba 1600 px. A przynajmniej szło ustawić taką opcję, a obecnie za każdym razem albo należy do zmieniać ręcznie w kodzie albo wgrywać od razu mniejsze zdjęcia, co jest bardziej czasochłonne. Jak dla mnie to krok w tył.
Nota bene blogger coś znowu ostatnio kombinował, bo nie wyświetlają się miniaturki zdjęć, jeśli masz wrzucone jakieś cudze blogi w listę chętnie odwiedzanych. Była opcja, że wyświetla np. tytuł i pierwsze zdjęcie, a teraz coś się pokiełbasiło i tego zdjęcia nie ma. Wkurza to strasznie, bo google robi co jakiś czas jakieś drobne zmiany, o których nie informuje i później szukaj wiatru w polu.
Nota bene blogger coś znowu ostatnio kombinował, bo nie wyświetlają się miniaturki zdjęć, jeśli masz wrzucone jakieś cudze blogi w listę chętnie odwiedzanych. Była opcja, że wyświetla np. tytuł i pierwsze zdjęcie, a teraz coś się pokiełbasiło i tego zdjęcia nie ma. Wkurza to strasznie, bo google robi co jakiś czas jakieś drobne zmiany, o których nie informuje i później szukaj wiatru w polu.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!