Górskie podsumowanie 2021 roku :
Zima w ubiegłym roku zaczęła się dość spokojnie natomiast tak długo zimowych warunkach w górach to nie pamiętam , może w 2009 roku . Zimą dominowały głównie wycieczki skiturowe choć zdarzyło się teżmi być parę razy na biegówkach , ale zdecydowanie królowały skitury i tatrzańskie żleby .
Potem nadeszła najbardziej ulubiona pora roku wiosna ,to ta pora roku gdzie mogę uprawić wszystkie moje aktywności więc wiosną spokojnie można było jeszcze pozjeżdżać w Tatrach na nartach , w niższych partiach pojeździć na rowerze , chodzić pieszo a dodatkowo topniejący śnieg w górach zasilał górskie rzeki w wodę umożliwiając spływ kajakiem .
Latem królowały wycieczki rowerowe i w końcu można było wybrać się za granicę i urzeczywistnić urlop rodzinny nad jeziorem w Alpach .
I w końca nadeszła jesień w której dominowały piesze wycieczki choć końcówka tej pory roku znowu dała radość ze zjazdów na nartach.
W sumie 2021 wyszło dni z aktywnością górską 118dni i 124655m podejść które pokonywałem głównie na rowerze 59dni na nartach 35dni oraz 24 piesze wycieczki , odwiedzając w sumie 24 pasma górskie głównie Polskie ( 76) Słowackie (20) w Austrii ( 13) oraz w Czechach ( 9dni) oprócz tego tydzień nad Bałtykiem parę dni na Jurze , trochę dni na nartach klasycznie oraz kilka spływów kajakowych których najbardziej brakowała. Brakowało też otwartych granic w pierwszej połowie roku.
Wiosna a w górach fantastyczna zima
Najpiękniejsza Polska rzeka na spływ kajakowy Białka
a tu rzeka której już nie ma dzika Sztoła która była zasilana wodami kopalnianymi
Lato i wyjazd w Bieszczady
i w końcu Alpy
i potężny Krimll
Jesień i ulubiona Słowacja w latach 2019 - 2009 bywałem tam przynajmniej miesiąc
Górski 2021
Przepraszam, a gdzie są relacje z tych wycieczek? Parę zamieszczonych zdjęć jest imponujących.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
a tu rzeka której już nie ma dzika Sztoła która była zasilana wodami kopalnianymi
Sztołą kiedys wędrowalismy w gumiakach Poki co jedyna pieszo - wodna wycieczka jaką udalo sie odbyc/ Stad ta fajna rzeczka bardzo zapadła w pamiec. Tez slyszalam ze zniknęła, smutny widok takiego zupelnie pustego koryta...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Ale już zniknęła czy niedługo to się stanie? Bo czytałam o takim scenariuszu, ale nie wiem, czy już się ziścił.
Ostatnio zmieniony 2022-01-21, 21:35 przez Wiolcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Sztoły praktycznie już nie ma.
https://gazetakrakowska.pl/sztola-w-buk ... 5-15982935
https://gazetakrakowska.pl/sztola-w-buk ... 5-15982935
Ostatnio zmieniony 2022-01-22, 21:40 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiolcia pisze:Ale już zniknęła czy niedługo to się stanie? Bo czytałam o takim scenariuszu, ale nie wiem, czy już się ziścił
Tak jak już było podane , został strumyk a rzeka kapitalna na spływ szczególnie druga niekomercyjna cześć mocno zwałkowa , w planach jest wyłączenie kolejnych pomp z co za tym idzie podobny los może spotkać Białą główny dopływ Białej Przemszy , a te dwie rzeki również są bardzo fajne na spływ. Do tych rzek mam max 40 min jazdy autem , a są tam takie miejsca ze można się poczuć jak na zupełnej dziczy podtopione lasy łęgowe , bagna , rozlewiska w trawach itp itp
Piękne wodospady.
Kolejnym razem zmień proporcje narty - piechota
Nie wypada żeby cywilizowany człowiek tyle chodził na deskach
Kolejnym razem zmień proporcje narty - piechota
Nie wypada żeby cywilizowany człowiek tyle chodził na deskach
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Gór Ski pisze:lecz już nie w stronę pysznej
Marzy Ci się
Pewien czas temu w telewizorni widziałem jak Szatkowski prowadził człeka do fundamentów schroniska.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :