Przez Beskid Makowski, Wyspowy i Gorce (z Makowa Podh. do No
I tak na zakończenie Tatry które wam towarzyszyły przez cały wyjazd i Zakopane wzbogaciły wasze przygody podróżowania o całe 110 minut
Chyba przez całe zycie sie tyle nie napatrzylam na Tatry i nie nasłuchałam o nich. W tym pociagu powrotnym jechala z nami w przedziale rodzina, ktora spedzila urlop w Tatrach i caly czas sobie wspominali, glownie co im sie nie podobalo
Nienawidzę ostatnich dni. Urlopu, wakacji itd. I ten wasz dzień idealnie się wpasowuje w moje niechęci.
Ja tez strasznie nie lubie takich koncowek, powrotow, pozegnan..
Też czasem sobie wyobrażam, jak to było wiele lat temu. I trochę tęskno do takich klimatów w dzisiejszym zalewie komerchy, nieautentyczności i "nadprodukcji" cywilizacji.
Zwlaszcza ciezko sobie nieraz wyobrazic, ze za czasow naszego dziecinstwa czesto takie miejscowosci wygladaly jeszcze troche jak na tych zdjeciach! Nawet w Bytomiu kon z wozem to nie bylo jakies mega dziwne wydarzenie tylko jezdzily na codzien z ziemniakami czy weglem! Wiec to "dawno" to nie XVIII wiek! A przeciez nie jestesmy jeszcze tacy bardzo starzy! (chyba?
A z innej beczki: jakim szlakiem schodziliście do Nowego Targu?
Niebieskim. Tym co idzie przez Łapsową. Przynajniej początkowo nim szlismy i taki byl plan. Ale wszystko na to wskazuje, ze nas zdryfowalo na lewo i wylądowalismy w takim przysiolku co sie zwie na mapie Zadział. I musielismy sie zas wspiąc na górke Dział. I tam ponownie spotkalismy niebieski szlak
Ostatnio zmieniony 2022-01-04, 21:25 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..