Wieści z gór
- kristoff73
kristoff73 pisze:Wielu turystów nie potrafi jednak zachować się
Turystów... Nie nadużywajmy pięknych słów...Było bardzo dużo nietrzeźwych osób, a niektórych trzeba było zbierać wprost z ulicy, żeby nie zamarzli - relacjonował rzecznik
Nie trzeba było...
Brawo. Aż ręce same biją brawo . Marnujesz się tutaj.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
laynn pisze:Aj tam. To jest znane zjawisko od lat. Zwie się selekcja naturalna.
Laynn - masz zapaść z powodu choroby. Leżysz nieprzytomny, czuć od Ciebie np lekarstwem. Ktoś podchodzi, patrzy, wącha, i mówi : pijany, niech leży. Umierasz.
To nazywasz selekcją czy też miałeś coś, oby, innego na myśli ?
Dla mnie postawa zawarta w słowach kristoff73 jest ohydna. Moralne dno.
Dno to obecnie jest forum Góry - Szlaki.
Mieli swoją szansę, nie posłuchali, teraz nawet Tidżej się na nich wypiał, znów wrócili do zajebistej liczby 200 postów na miesiąc, z czego połowę zrobił im Ceper.
A gadałem im, co mają zrobić. To kurczowo się stołków trzymają, nie dadzą odpocząć tatrą i zwierzętą
szkoda.
jakby nie Pudelek, Buba i laynn to nie byłoby tam co czytać. Oprócz cepra.
Mieli swoją szansę, nie posłuchali, teraz nawet Tidżej się na nich wypiał, znów wrócili do zajebistej liczby 200 postów na miesiąc, z czego połowę zrobił im Ceper.
A gadałem im, co mają zrobić. To kurczowo się stołków trzymają, nie dadzą odpocząć tatrą i zwierzętą
szkoda.
jakby nie Pudelek, Buba i laynn to nie byłoby tam co czytać. Oprócz cepra.
Z jednej strony masz rację, z drugiej...za młodu też się podobne głupstwa popełniało.
Choć widzisz, pewnie sam bym w taki dzień, czy raczej w noc nie zwrócił uwagi na takie leżące osoby, bo właśnie duże prawdopodobieństwo choroby, bym wykluczył.
Ale masz rację, w dzień pewnie bym podszedł, tu wspomnienie o chorobie, to taki plaskacz od Ciebie i...przyjmuję go na twarz.
Choć widzisz, pewnie sam bym w taki dzień, czy raczej w noc nie zwrócił uwagi na takie leżące osoby, bo właśnie duże prawdopodobieństwo choroby, bym wykluczył.
Ale masz rację, w dzień pewnie bym podszedł, tu wspomnienie o chorobie, to taki plaskacz od Ciebie i...przyjmuję go na twarz.
- kristoff73
I tak to jest w słowie pisanym - nie dodasz jakiejś "ikony emocji", to odbiorą coś śmiertelnie poważnie... Wiadomo, że trzeba było zbierać. Chciałem jedynie wyrazić swoje "uznanie" dla zbieranych. Dla tych nieopodal - i opodal - których nie trzeba było zbierać, w sumie też...
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
laynn pisze:Z jednej strony masz rację, z drugiej...za młodu też się podobne głupstwa popełniało.
To bardzo elegancko z Twojej strony.
Daleko szukać - osobnik idący ledwo co z nogi na nogę. Środek dnia. W końcu wręcz przewraca się na ławkę. Słyszy : Ale się narąbał, niech gnije. Zero pytań czy pomóc.
To był osobnik w trakcie szczytu problemów z boleriozą.
kristoff73 - mętne tłumaczenie.
sokół pisze:jakby nie Pudelek, Buba i laynn to nie byłoby tam co czytać. Oprócz cepra.
przesadzasz. Jeśli chodzi o relacje to pojawia się tam co najmniej kilka ciekawych miesięcznie (nie licząc naszych ). Poza tym dopóki nie nastała pandemia to mimo małej ilości wpisów to na zloty nadal jeździły tłumy, a nie to co tutaj, gdzie im bliżej terminu, tym więcej chorych i zapracowanych.
PS>Akurat ja tam mało piszę...
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- kristoff73
Dobromił, nie znamy się osobiście (i raczej nie poznamy), ale wydaje mi się, że powinieneś na tyle mnie już znać z tego forum (ok. 21 miesięcy), by nie mieć wątpliwości co do tego, co chciałem powiedzieć. Niejednokrotnie krytykowałem różne niefajne zachowania tłumów - a że to niepokojąco często się dzieje w Zakopanem - cóż, tak widocznie musi być.
To nie jest tłumaczenie, to jest uściślenie i uzupełnienie wypowiedzi. Od bardzo dawna, właściwie od zawsze, mam alergię na osoby pod wpływem alkoholu w miejscu publicznym. Coraz większą.
Choć sam lubię podegustować w terenie. Z tym, że to przeważnie ma miejsce w lesie. Konia z rzędem temu, kto w ogóle zauważy, że coś piję...
To nie jest tłumaczenie, to jest uściślenie i uzupełnienie wypowiedzi. Od bardzo dawna, właściwie od zawsze, mam alergię na osoby pod wpływem alkoholu w miejscu publicznym. Coraz większą.
Choć sam lubię podegustować w terenie. Z tym, że to przeważnie ma miejsce w lesie. Konia z rzędem temu, kto w ogóle zauważy, że coś piję...
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
A tymczasem suweren nie ustaje w demonstrowaniu swojego "ja":
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
Pod wpływem można zachowywać się różnie. Od normalnego funkcjonowania po zdziczenie.
Zresztą bez wpływu - podobnie.
Jak ktoś się nie potrafi kontrolować - niech pije w domowym zaciszu (a najlepiej wcale).
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
kristoff73 pisze:Od bardzo dawna, właściwie od zawsze, mam alergię na osoby pod wpływem alkoholu w miejscu publicznym. Coraz większą.
Pod wpływem można zachowywać się różnie. Od normalnego funkcjonowania po zdziczenie.
Zresztą bez wpływu - podobnie.
Jak ktoś się nie potrafi kontrolować - niech pije w domowym zaciszu (a najlepiej wcale).
Ostatnio zmieniony 2021-02-14, 15:11 przez Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
https://dziennikzachodni.pl/rozebrala-s ... 2-15446007
Dzielna osoba. Więcej takich ! I wszystko do sieci !
Dobromił pisze:https://dziennikzachodni.pl/rozebrala-sie-mimo-mrozu-i-w-stroju-kapielowym-weszla-na-leskowiec-w-beskidach-nowa-moda-na-gorskie-morsowanie-zdjecia-180221/ar/c2-15446007
Kuźwa, widziałem to wczoraj, strach się bać, co będzie następne!