Wieści z gór
Dzielisz włos na czworo.
Dziel dalej.
PS. Podejrzewam, że wielu tu piszących zaczęło chodzić po górach, zanim uzyskali swobodny dostęp do www. Z bieganiem u mnie było podobnie.
Między naśladownictwem (naturalny proces), a bezmyślnym owczym pędem jest przepaść. Albo udajesz, albo faktycznie nie widzisz różnicy (na to już nic nie poradzę).
Dziel dalej.
PS. Podejrzewam, że wielu tu piszących zaczęło chodzić po górach, zanim uzyskali swobodny dostęp do www. Z bieganiem u mnie było podobnie.
Między naśladownictwem (naturalny proces), a bezmyślnym owczym pędem jest przepaść. Albo udajesz, albo faktycznie nie widzisz różnicy (na to już nic nie poradzę).
- sprocket73
- Kontakt:
Pudelek pisze:sprocket powinien rzucić bieganie
To dobry pomysł. Biega się teraz paskudnie, bo wszędzie błoto. A wczoraj było jeszcze gorzej, bo padał lodowaty deszcz. A przedwczoraj to już najgorzej, bo pobiegłem w pola i nadziałem się na roztopy. A wszystko to dla lajków, dla sławy. Dramat!
Prezes pisze:Niestety dzieje się tak obecnie z całkiem wieloma aktywnościami
Dorzucę jeszcze modę na psy w górach. Jest to nielegalne, stresuje dzikie zwierzęta, wszędzie kupy, pogryzione dzieci, krew z porozcinanych psich łap na kamienistych szlakach. Horror!
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Dzielisz włos na czworo.
lepsze to niż w kółko wałkować jeden i ten sam temat nieograniętej baby na Babiej.
aha. Czyli jeśli ktoś zaczął coś robić przed erą www to jest usprawiedliwiony, a w erze www już nie. Szkoda mi tych, co już się urodzili w erze www, skazani na wieczne bezmyślne naśladownictwo. Zdaje się, że np. Neska zaczęła chodzić po górach jak już były internety, zawsze już podejrzewałem o owczy pęd
Prezes pisze:Albo udajesz, albo faktycznie nie widzisz różnicy (na to już nic nie poradzę).
prosiłem Cię o podanie tej granicy/różnicy, ale jak znowu uciekłeś się do wyświechtanych sloganów. Bo jak ja zacząłem coś robić dawno temu i nie przeczytałem o tym na fejsie to jestem lepszy od tych wszystkich, którzy zaczęli robić to teraz. Owczy pęd to także naturalny proces, czy Ci się to podoba, czy nie.
sprocket73 pisze: Dorzucę jeszcze modę na psy w górach. Jest to nielegalne, stresuje dzikie zwierzęta, wszędzie kupy, pogryzione dzieci, krew z porozcinanych psich łap na kamienistych szlakach. Horror!
moda na dręczenie zwierząt istnieje już dawno, jesteś tylko bezmyślnym naśladownikiem, którego zauważyła telewizja
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Adrian pisze: Jedna głupia baba owczego pędu nie czyni
dlatego nie rozumiem, czemu nagle wiesza się psy na całej aktywności, zamiast na konkretnych osobach, skoro 99% nagusów osiąga swój cel bez pomocy TOPRu, GOPRu i wszelakich służb. Inni za idiotyczne i niebezpieczne będą uważać każde morsowanie, jeszcze inni całe łażenie w górach zimą, a jeszcze inni bieganie z psem, bo raz, że torturuje się zwierzaka, a dwa, że niszczy sobie zdrowie (kolana, serce itp.), a potem będzie się domagał rehabilitacji za publiczne pieniądze. Nie wspominając w ogóle o wysiłku dla "przyjemności", skoro można w tym czasie spędzać czas w inny sposób, więc trzeba być idiotą, aby się męczyć bez potrzeby...
Ostatnio zmieniony 2021-01-23, 17:59 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
To Ty w młodości? Jeszcze bez wąsaceper pisze:Jeśli alkowa Was nie pociąga, to może drobny hardcor.
Jestem rozczarowany. Nie dorobiłem się. Dostałem po 6 tygodniach 340 zł kilometrówki za dojazd. A stres dla psa był o wiele większy niż kiedykolwiek w górach. Zastanawiam się nad pozwaniem ich do sądu.Pudelek pisze:zauważyła telewizja
SPROCKET
Pudelek pisze:Raczej nikt nie neguje zamknięcia chatki z powodu czynności prokuratorskich, ale - niestety - znając polskie podejście to może być pretekst do jej likwidacji, bo od dawna jest wielu osobom solą w oku.
Chatka ponownie otwarta. Jak widać nie za bardzo znasz się na polskim podejściu
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Pudelek pisze:lepsze to niż w kółko wałkować jeden i ten sam temat nieograniętej baby na Babiej.
A co sądzicie o "kuligach" za samochodami, traktorami, itd. ?
Ostatnio był wypadek śmiertelny.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :