ABC Fotografii
Adrian pisze:buba pisze:Mniejsza o to jaki aparat i z jakiej firmy - grunt, ze mam juz taki ladny pasek jak Adrian!!
Już, tak szybko? Czy masz, ale w drodze?
Mam juz zalozone Kupilismy 3 rozne - do dwoch aparatow i do torby na aparat. Toperz jest wielkim przeciwnikiem kupowania wysylkowych rzeczy nie na alegro (bo pare razy nie przyszlo albo przyszlo co innego i szukaj wiatru w Chinach ) wiec znalazlam takie same na alegro (fakt ze drozsze) ale przyszlo w dwa dni! Jeszcze raz dzieki! Cudne są! I takie fajne grubiutkie, wiec wygodniejsze do noszenia!
Ostatnio zmieniony 2021-01-11, 21:08 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Adrian pisze:buba pisze:Mniejsza o to jaki aparat i z jakiej firmy - grunt, ze mam juz taki ladny pasek jak Adrian!!
Już, tak szybko? Czy masz, ale w drodze?
Mam juz zalozone Kupilismy 3 rozne - do dwoch aparatow i do torby na aparat. Toperz jest wielkim przeciwnikiem kupowania wysylkowych rzeczy nie na alegro (bo pare razy nie przyszlo albo przyszlo co innego i szukaj wiatru w Chinach ) wiec znalazlam takie same na alegro (fakt ze drozsze) ale przyszlo w dwa dni! Jeszcze raz dzieki! Cudne są! I takie fajne grubiutkie, wiec wygodniejsze do noszenia!
No to się cieszę, że dzięki mnie macie odrobinę radości
Mnie też jakoś nie siedzą takie sztywne ramy jeżeli chodzi o te paski, taki kolorowy zdecydowanie lepszy
Adrian pisze:No to się cieszę, że dzięki mnie macie odrobinę radości
Jest mega radosc! Mi sie jakos od zawsze nie podobaly te paski z nazwami firm i ten bialy napis zamalowywałam markerem, co mialo swoje wady, bo potem to złazilo, czlowiek sie nie raz usyfil, a napis potem i tak wylazil na wierzch A tu nie dosc ze bez napisow, szerszy i wygodniejszy - to jeszcze taki malowniczo kolorowy! Gdyby nie ta relacja to bym w ogole nie wiedziala ze takie istnieja!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Widzę Sprokecie , że chyba pójdziesz na wojnę …
P.s. Kto to po lewej stronie ?
[url=https://images89.fotosik.pl/463/9618fe178a78a846.jpg]Obrazek[/URL]
"Cześć to Sławomir "...
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Widzę Sprokecie , że chyba pójdziesz na wojnę …
Nie. Na pewno nie będę zabijał za firmę fotograficzną
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Nie kupujcie Pentaxa. System od 10ciu lat umiera, ma nic nie być w sprzedaży, nie ma tylu modeli co rok puszczanych co rok jak w Nikonie/Sony/Canonie, więc na pewnie nie będziecie mogli być na topie, nie będzie się czym pochwalić przed znajomymi nowym sprzętem.
Poza tym nie ma do Pentaxa amatorskiego obiektywu o ogniskowej 180-400, 400, 600 czy 800 jak w konkurencji.
System jest do dupy, bo każdy obiektyw z marki podłączysz, każdy stary manual, nie tak jak u konkurencji, że tam jest podział, do amatorskich nie podłączysz obiektywów profesjonalnych i odwrotnie.
No i przypominam, od dziesięciu lat, znawcy z pod znaku N/C/S wieszczą o śmierci systemu. Może kiedyś tafią z diagnozą...
ps. zresztą, po co mieć aparat z marki, gdy przez cały dzień na szlaku nikogo z takim samym paskiem nie spotkasz?
Poza tym nie ma do Pentaxa amatorskiego obiektywu o ogniskowej 180-400, 400, 600 czy 800 jak w konkurencji.
System jest do dupy, bo każdy obiektyw z marki podłączysz, każdy stary manual, nie tak jak u konkurencji, że tam jest podział, do amatorskich nie podłączysz obiektywów profesjonalnych i odwrotnie.
No i przypominam, od dziesięciu lat, znawcy z pod znaku N/C/S wieszczą o śmierci systemu. Może kiedyś tafią z diagnozą...
ps. zresztą, po co mieć aparat z marki, gdy przez cały dzień na szlaku nikogo z takim samym paskiem nie spotkasz?