Górskie kibelki
-
buba pisze:Basia Z. pisze:[q
Już nieaktualne, od ponad roku jest elegancki kibel w (a nawet dwa kible) w środku.
.
Wogole zlikwidowali ten na zewnatrz? pare lat temu slyszalam ze nowa slawojke postawili... choc z tego co slyszalam to miejsce z chatka studencka juz nie ma nic wspolnego....
Tego nie wiem, ostatni raz byłam tam rok temu i to nie nocowałam.
Pudelek pisze:a to jakos trudno przelaczyc galerie?
żeby wrzucić zdjęcie to musiałbym się logować na starych kontach. A to bardzo męczące
Ja wrzucam bez logowania! Tak jak mnie eco nauczyl- na zdjecie prawym guzikiem myszy, "copy image location", na forum img, wklej i juz jest!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm, w sumie racja
Lasek
znany już kibelek z Chopoka - ale czy potraficie tak się zatrzasnąć od środka, aby blokowało od zewnątrz?
przy górnej stacji wyciągu w Oszczadnicy
prawie wychodek - Chata na Gruni
wychodek łotewski
wychodek estoński
Lasek
znany już kibelek z Chopoka - ale czy potraficie tak się zatrzasnąć od środka, aby blokowało od zewnątrz?
przy górnej stacji wyciągu w Oszczadnicy
prawie wychodek - Chata na Gruni
wychodek łotewski
wychodek estoński
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:znany już kibelek z Chopoka - ale czy potraficie tak się zatrzasnąć od środka, aby blokowało od zewnątrz?
widac w tej kategorii jest tylko jeden mistrz na swiecie!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Murowany podwojny obiekt przy drodze z Boguszowa Gorce na Chełmiec
Kibelek w gornej czesci wsi Arcwanik w Armenii. Z ladnym widokiem. Przydrozna slawojka z ktore nie omieszkam skorzystac. Nie wiem czemu ma dwie dziury w podlodze. W srodku pod sciana stoi krzeselko z wyrwanym blatem. Rurki okalajace miejsce po siedzeniu sa owiniete szmatkami. Pewnie krzeselko sluzy babuszkom ktore maja problem z kucnieciem nad dziura.
Kibelek w gornej czesci wsi Arcwanik w Armenii. Z ladnym widokiem. Przydrozna slawojka z ktore nie omieszkam skorzystac. Nie wiem czemu ma dwie dziury w podlodze. W srodku pod sciana stoi krzeselko z wyrwanym blatem. Rurki okalajace miejsce po siedzeniu sa owiniete szmatkami. Pewnie krzeselko sluzy babuszkom ktore maja problem z kucnieciem nad dziura.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
Jak zwykle nie lubie muzeow to to trafia w pelni w moje gusta! : jak bede w Kijowie to koniecznie musze odwiedzic!
http://www.eurasianet.org/node/74111
jaka sliczna ta kolorowa muszla- strasznie bym chciala taka miec w domu!
http://www.eurasianet.org/node/74111
jaka sliczna ta kolorowa muszla- strasznie bym chciala taka miec w domu!
Górskie to one nie są ale zbiór całkiem pokaźny
http://podroze.onet.pl/toalety-z-calego ... wac/z69trx
http://podroze.onet.pl/toalety-z-calego ... wac/z69trx
Kibelek w Miechowej (woj.opolskie) kolo kosciola i cmentarza. Drewniana lekko rozleciana sławojka bez dachu. Wnetrze pomalowane w roznokolorowe mazaje. Jakby wyrwany z jakiejs innej rzeczywistosci i tu tajemniczo przeniesiony. Duzo bardziej pasowalby gdzies kolo jakiejs chatki studenckiej.
ziaro pisze:Ale to chyba do proboszcza nie należy bo widzę, że za płotem się znajduje.
no wlasnie to chyba jakas inicjatywa pozakoscielna - tylko czyja?
buba pisze:ziaro pisze:Ale to chyba do proboszcza nie należy bo widzę, że za płotem się znajduje.
no wlasnie to chyba jakas inicjatywa pozakoscielna - tylko czyja?
Ja już w paru miejscach widziałam takie "przykościelne" kibelki i nawet korzystałam.
Ale stały raczej poza terenem kościelnym. No i nie były tak pomalowane.
Nawet w ostatnie wakacje w Grzybowicach (to peryferyjna dzielnica Zabrza). Ale zdjęć jakoś nie robiłam.
W każdym razie kibelek "przykościelny" to nie jest zjawisko odosobnione.