Pętla Szczyrkowska i inne fajne miejsca
-
Pętla Szczyrkowska i inne fajne miejsca
Witam. Spędzę w powiecie Cieszyńskim 5 dni. Długie wędrówki po górach odpadają ze względu na temperatury. Biorę pod uwagę w.w pętle. Proszę o sugestie z którego miejsca zacząć? Jak to czasowo wygląda? Oczywiście interesują mnie wjazdy i zjazdy ale też odcinki, które trzeba pokonać na piechotkę. Kasy w jakich godzinach są czynne? I co jeszcze oprócz tej pętli? Jakieś ruiny, punkty widokowe zapierające dech? Okolice Ustronia, Wisły by mnie interesowały. Nigdy nie byłam w tych rejonach. Proszę o podpowiedzi.
-
Dość chaotyczne pytanie ...
Wyjazdy i zjazdy? Wyciąg jest na Czantorie, Stożek i Skrzyczne, kolejny to już Bielsko na Szyndzielnię i to chyba tyle
Wyjedź na Czantorie i idź w stronę Stożka, możesz zejść z Soszowa, albo dojść do Stożka i zjechać wyciągiem.
Pętla z Doliny Wapiennicy przez Błatnią i Szyndzielnię. Albo z B-B Olszówka do wyciągu na Szyndzielnię i dalej na Klimczok i Kozią Górę.
Lipowe Ostre i dalej na Malinowską skałę i Magurka Radziechowską piękna pętla.
Z Brennej na Kotarz przez Halę Jaworową i dalej na Stary Groń, to chyba najlepsze wycieczka jaką można zaproponować
Sprawdź na mapie albo aplikacja Mapy Turystyczne ci pomogą, miłego pobytu i może zobaczymy się na szlaku
Wyjazdy i zjazdy? Wyciąg jest na Czantorie, Stożek i Skrzyczne, kolejny to już Bielsko na Szyndzielnię i to chyba tyle
Wyjedź na Czantorie i idź w stronę Stożka, możesz zejść z Soszowa, albo dojść do Stożka i zjechać wyciągiem.
Pętla z Doliny Wapiennicy przez Błatnią i Szyndzielnię. Albo z B-B Olszówka do wyciągu na Szyndzielnię i dalej na Klimczok i Kozią Górę.
Lipowe Ostre i dalej na Malinowską skałę i Magurka Radziechowską piękna pętla.
Z Brennej na Kotarz przez Halę Jaworową i dalej na Stary Groń, to chyba najlepsze wycieczka jaką można zaproponować
Sprawdź na mapie albo aplikacja Mapy Turystyczne ci pomogą, miłego pobytu i może zobaczymy się na szlaku
Ostatnio zmieniony 2020-08-16, 19:56 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Hejka... Nie wiem, Oaza, czy sobie jaja z nas robisz czy tak na poważnie....?
Petla szczyrkowska to jakieś 30 km, a jak Ty nie chcesz chodzić.... to sorry..
Poza tym powiat cieszyński to raczej Trójwieś, Wisła, a nie Szczyrk... Chyba musisz sie określić, czego oczekujesz, a wtedy prawdopodobnie uda się coś Ci doradzić.
mam tylko nadzieję, ze nie wyskoczysz zaraz z jakimś linkiem reklamowym, bo tak mi zalatuje ten post taką przygotówką na to...
Petla szczyrkowska to jakieś 30 km, a jak Ty nie chcesz chodzić.... to sorry..
Poza tym powiat cieszyński to raczej Trójwieś, Wisła, a nie Szczyrk... Chyba musisz sie określić, czego oczekujesz, a wtedy prawdopodobnie uda się coś Ci doradzić.
mam tylko nadzieję, ze nie wyskoczysz zaraz z jakimś linkiem reklamowym, bo tak mi zalatuje ten post taką przygotówką na to...
Ostatnio zmieniony 2020-08-16, 21:07 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
A tam, kolega na żartach się nie zna? A tak w temacie ukrytych reklam, w wielu forach pojawiają się pseudo- pytania o porady , informacje i zapytania w stylu PORADŹCIE MI CO MAM ZROBIĆ , BO NIE WIEM ,,,,,,,,,,,,,,,,, .By znienacka zamieścić link reklamowy typu ; dziękuję za pomoc ale znajomi mi poradzili bym skorzystać z ,,,,,,,,,, (tu nastepuje reklama).Jestem Mode na jednym z forum lesnym i tam (i nie tylko) zjawisko jest nagminne.Adrian pisze:Do głowy by mi nie przyszło, żeby sprawdzać nazwę bo niby po ch.j
Brawo za czujność, w nagrodę pójdziecie do ORMO czynić dobro w imię pana. pana prezesa oczywiście
Mirek, jestem głupi, przepraszam że jak się nie domyśliłem
Prezes pisze:Adrian pisze:Brawo za czujność, w nagrodę pójdziecie do ORMO czynić dobro w imię pana. pana prezesa oczywiście
Zaraz zaraz.
Czegoś nie wiem?
Panie Prezesie czas zacząć
Mirek, pewnie tak, ale zanim coś wstawi to się tego nie dowiemy, choć fakt pytanie jak już napisałem. dość chaotyczne.
Zareagować trzeba
Ostatnio zmieniony 2020-08-17, 19:22 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Mirek pisze:tak w temacie ukrytych reklam, w wielu forach pojawiają się pseudo- pytania o porady , informacje i zapytania w stylu PORADŹCIE MI CO MAM ZROBIĆ , BO NIE WIEM ,,,,,,,,,,,,,,,,, .By znienacka zamieścić link reklamowy typu ; dziękuję za pomoc ale znajomi mi poradzili bym skorzystać
Właśnie dzisiaj jedna pani twierdziła, że uwielbia wypoczynek w Muszynie, w jednym z tamtejszych hoteli. Oczywiście napisała, jaki to hotel i dlaczego jest taki zajebisty. Pewnie nie wie nawet, że oddaliła się stąd gwałtownie razem ze swoim pięknym postem.