Quiz Góry Polski
sokół pisze:
łe, za 15 lat to juz nawet wolnego nie będę musiał kołować, w sumie to za 10 tez nie.... życie jest piękne, byle dożyć 2030...
Sebek, jedziesz.
Nie każdy ma emerytury górnicze - choć nie zazdroszczę, praca ciężka. Mi zostały jeszcze 18 lat do emerytury. Mój tata mówi: taki emeryt to ma fajnie, nie chodzi do pracy, a ma płacone...
Zagadka - gdzie jest zrobione to zdjęcie:
Jak idziesz na ten szczyt, to najpierw widzisz takie widoki:
a potem mijasz tą wieżę całkiem blisko...
Tylko może nawet nie wiesz, że byłeś na tym szczycie, bo on sam w sobie to nie jest raczej celem wycieczek. Raczej jest punktem przelotowym. Ale to wybitne wzniesienie, a wjeżdżając do jednej z miejscowości w Śląskim z daleka widać tą wieżę!
a potem mijasz tą wieżę całkiem blisko...
Tylko może nawet nie wiesz, że byłeś na tym szczycie, bo on sam w sobie to nie jest raczej celem wycieczek. Raczej jest punktem przelotowym. Ale to wybitne wzniesienie, a wjeżdżając do jednej z miejscowości w Śląskim z daleka widać tą wieżę!
Ostatnio zmieniony 2020-04-12, 17:15 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Było trudne, ta droga z ażurowych płyt betonowych z drugiego i trzeciego zdjęcia mnie naprowadziła, po wcześniejszej sugestii laynna, że to może być gdzieś w rejonie Wisły. We mgle widziałem zarys jakiejś wieży, ale że jest na niej coś czerwonego to ni w czorta.
Skąd oglądam ten zachód?
Skąd oglądam ten zachód?
Ostatnio zmieniony 2020-04-12, 19:23 przez Cisy2, łącznie zmieniany 1 raz.