Wieści z gór
- telefon 110
Adrian pisze:A co jeżeli po delikwenta przybywa szlachetny ratownik i wyczuwa alkohol? Mówiąc w prost jest wypity / pijany?
Nie musi przybywać.
Wystarczy że stanie przy drzwiach do morskoocznego schroniska i tam stoi.
Co w takim razie ?
Nie powinien całować delikwenta.
Ostatnio zmieniony 2020-01-15, 12:49 przez telefon 110, łącznie zmieniany 1 raz.
Na ulicach też by wystarczyło żeby karetki stały przy dyskotekach.
Nie umiem po anglacku ...
Nie umiem po anglacku ...
Ostatnio zmieniony 2020-01-15, 13:08 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
- telefon 110
Adrian pisze:Nie umiem po anglacku ...
"Usta które dotknęły alkoholu, nie dotkną naszych ust".
Gór Ski pisze:No właśnie to zawsze mnie zastanawia czemu akcje ratownicze w Górach powodują u ludzi marzenie o karaniu finansowym .
Jest to prawdopodobnie wyraz tęsknoty za doszlusowaniem do rozwiązań obowiązujących na zachodzie Europy. Marzyciele najczęściej są wyznawcami systemu tzw."Europejskich wartości" (European values).
Ratownictwo nie ujęte w karby przez ubezpieczycieli prywatnych kojarzy im się z obciachem, zacofaniem cywilizacyjnym , disco-polo, paździerzem czy wręcz Paździochem Marianem.
telefon 110 pisze:Jest to prawdopodobnie wyraz tęsknoty za doszlusowaniem do rozwiązań obowiązujących na zachodzie Europy. Marzyciele najczęściej są wyznawcami systemu tzw."Europejskich wartości" (European values).
Ratownictwo nie ujęte w karby przez ubezpieczycieli prywatnych kojarzy im się z obciachem, zacofaniem cywilizacyjnym , disco-polo, paździerzem czy wręcz Paździochem Marianem.
Coś mi się wydaje, że lekko błądzisz.
Chęć karania turystów górskich wychodzi raczej z poetycko - młodopolskiego bełkotu o Górach nad Górami. Jacy to my wyjątkowi, wspaniali, uduchowieni. Więc gdzie mi tu włazisz chamie w trampkach ? ! Wyskakuj z kasy, a my będziemy mogli snuć wielogodzinne dysputy o naszej nad tobą przewadze.
P.s. Adrian - a jak kiedyś Ciebie dopadnie okrutny Strażnik Lasu, zlustruje, dopatrzy się błędów, mandat wystawi ? Bo np. stwierdzi, że w tym miesiącu takie buty są nieodpowiednie. Nie zauważysz wtedy zbyt radykalnego tonu Twych wypowiedzi ?
Ostatnio zmieniony 2020-01-15, 14:21 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:P.s. Adrian - a jak kiedyś Ciebie dopadnie okrutny Strażnik Lasu, zlustruje, dopatrzy się błędów, mandat wystawi ? Bo np. stwierdzi, że w tym miesiącu takie buty są nieodpowiednie. Nie zauważysz wtedy zbyt radykalnego tonu Twych wypowiedzi ?
Ja jestem za karaniem głupoty i beztroski ludzi
W ewidentnych przypadkach przegięcia.
Nikt nikomu nie narzuca ubioru w góry, ale ten ma znaczenie, szczególnie zimą.
Tak mam i już
A Wy macie inne zdanie i dobrze wam tak
Dobromił pisze:Ja w skarpetkach górskich - zimowych chodzę do pracy.
Nie ma się co dziwić, w końcu masz daleko, a zimy ostatnio mroźne.
telefon 110 pisze:Jest to prawdopodobnie wyraz tęsknoty za doszlusowaniem do rozwiązań obowiązujących na zachodzie Europy. Marzyciele najczęściej są wyznawcami systemu tzw."Europejskich wartości" (European values).
Nie mieszałbym ani polityki, ani Europy, ani Paździocha do zjawiska, które kojarzę raczej z typową chęcią dokopania bliźniemu. Nie o to chodzi, żeby mieć dobry samochód: znacznie ważniejsze jest to, żeby sąsiad miał gorszy, a najlepiej - żeby mu ukradli.
Panie Prezes - bez takich skarpetek pracy sobie nie wyobrażam.
Panie Zdziczały - zrobiłem sobie wieczór filmowy z Obcym. Jestem za zatrudnieniem ksenomorfów jako Straży Parku.
Panie Zdziczały - zrobiłem sobie wieczór filmowy z Obcym. Jestem za zatrudnieniem ksenomorfów jako Straży Parku.
- telefon 110
Prezes pisze:Nie mieszałbym ani polityki, ani Europy, ani Paździocha do zjawiska, które kojarzę raczej z typową chęcią dokopania bliźniemu. Nie o to chodzi, żeby mieć dobry samochód: znacznie ważniejsze jest to, żeby sąsiad miał gorszy, a najlepiej - żeby mu ukradli.
Może i tak być.
Ale to elity intelektualne kształtują postawy etyczne w społeczeństwie.
A jakie one (te elity) są ?
http://www.plotek.pl/plotek/1,111483,15 ... szlo_.html
Czysta zawiść.
telefon 110 pisze:Ale to elity intelektualne kształtują postawy etyczne w społeczeństwie.
A jakie one (te elity) są ?
Telefonie … jeżeli osobniki tego typu uważasz za elity to może byś pomyślał o chwilowej przerwie internetowo - medialnej …