Zlot 2020.
A moze jak juz tak bardzo koniecznie chcecie gdzies w okolicach Zawoi to takie miejsce? http://www.chatki.com.pl/skansen.html
Jak bedzie sniegu po pas to przynajmniej nie trzeba sie bedzie w nim przekopywac (kto bedzie chcial to i tak moze tunele drążyc po gorach Bo ja sniegu nasypie to nie wiem czy na Krupowa bedzie sie fajnie szlo...
Zagron brzmi bardzo dobrze! Chyba nawet najlepiej!
Jesli chodzi o termin to moze lepiej marzec? Tak jak rok temu? Bo dzien juz ciut dluzszy. Albo kwiecien to moze juz bialego gowna nie bedzie tak duzo
Jak bedzie sniegu po pas to przynajmniej nie trzeba sie bedzie w nim przekopywac (kto bedzie chcial to i tak moze tunele drążyc po gorach Bo ja sniegu nasypie to nie wiem czy na Krupowa bedzie sie fajnie szlo...
Zagron brzmi bardzo dobrze! Chyba nawet najlepiej!
Jesli chodzi o termin to moze lepiej marzec? Tak jak rok temu? Bo dzien juz ciut dluzszy. Albo kwiecien to moze juz bialego gowna nie bedzie tak duzo
Ostatnio zmieniony 2019-12-07, 10:59 przez buba, łącznie zmieniany 5 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
marekw pisze:Zapodaj miejsce w miarę po środku dla wszystkich
Jeszcze taka jedna sprawa - czy my tu na forum mamy (wsrod w miare aktywnych forumowiczow) jakis ludzi z Rzeszowa, Lublina, Sanoka czy innego dalekiego wschodu? Bo wlasnie nie wiem jak to jest liczone ze owa Krupowa jest po srodku? Ni cholery tego srodka nie widze
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
sokół pisze:Mam takie pytanie, czy ktoś z wyżej zacytowanych osób jest w stanie zorganizować jakiś zlot w wymienionym przez siebie miejscu?
Moge zorganizowac zlot w Gorach Kaczawskich 10- 12 stycznia (juz nawet jest zorganizowany - zapraszam do Raczyc). Pasuje?
Ostatnio zmieniony 2019-12-07, 10:57 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
laynn pisze:buba pisze:10- 12 stycznia (juz nawet jest zorganizowany - zapraszam do Raczyc). Pasuje?
Poproszę o coś więcej, może być na pw.
To jest chatka PTTK Jawor wynajeta na wylacznosc dla naszej grupy.
http://www.pttkjawor.pl/index.php?strona=nasze_chaty
Bedzie kilkanascie osob ale drugie tyle tez by weszlo. Chatka bez pradu, wody, ogrzewana kominkiem, wspolna sala sypialna na gorze z materacami, kibel wychodek. Mozliwosc dojazdu pod chate autem - o ile nie spadnie duzo sniegu. Bo jak zasypie to nie.. Wtedy trzeba auto gdzies porzucic i dosjsc piezo - dojazd gruntowa droga nie utrzymywana w okresie zimowym.
Bedzie zapewne kilka osob ktore byly tez na zlocie w Stryszawie.
Przyjezdzamy juz w piatek, w sobote pewnie gdzies sie przejdziemy a w niedziele pojedziemy zwiedzac opuszczone palacyki w rejonie Zlotoryi i Legnicy. Wieczorami ognisko i integracja. Przyjezdzajacy autami sa proszeni o przywiezienie drewna - coby moc nim palic a nie wydłubywac spod sniegu mokre gałezie. Tymi mokrymi bedziemy palic w ognisku
Wynajem calej chaty to chyba 200-300 zl, ktorzy sie podzieli przez ilosc uczestnikow.
Taki plan wstepny. Mozna wpasc na 1 dzien, mozna na dwa. Wedle checi i mozliwosci.
Tak bylo 2 lata temu:
https://jabolowaballada.blogspot.com/20 ... 58DxOk9pVc
Ostatnio zmieniony 2019-12-07, 13:53 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta Krupowa to nie jest dobry pomysł. Wyobraźcie sobie, że wracacie po całym dniu szlajania zmęczeni i chcecie się wyspać a tam banda wariatów chleje i drze ryja. Albo nam zamkną imprezę o 22giej bo cisza nocna. Ja mogę zaproponować Chatkę Pod Potrojną np, nie Na Potrójnej. Jest duża kuchnia, jadalnia z kominkiem, grill. Łazienki w środku, prysznic, całe piętro na spanie.
vidraru pisze:Ja mogę zaproponować Chatkę Pod Potrojną np, nie Na Potrójnej.
Chatka pod Potrójną była miejscem spotkania w 2016 roku (to nie był oficjalny zlot, ale było ogłoszenie na forum i zjawiło się całkiem sporo osób), dwa razy była na Potrójnej. Może jednak zostawmy w końcu ten Beskid Mały, bo naprawdę są ciekawsze pasma A jeśli już to może warto byłoby pomyśleć o Gibasówce.
Z takich w miarę klimatycznych to jest Zagroń, Chałupa Chemików, wspomniana Gorczańska, Koliba na Łapsowej Polanie, Magóry. Nie miałbym też nic przeciwko Laskowi.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
To wymyślcie coś. Z góry mówię, że nasza noga na Lasku nie postanie. A co powiecie o Telesforówce?
Ostatnio zmieniony 2019-12-12, 07:52 przez vidraru, łącznie zmieniany 1 raz.