Mapa wychodni skalnych w B.Śląskim
To tak na szybko bym dorzucił:
1. Rejon Czupla [882mnpm] idąc zielonym szlakiem od strony Wisły (Nowej Osady) Tuż przed szczytem szlak skręca w prawo, trawersem omijając górkę, na wprost jest ścieżka na szczyt, a skręcając w lewo - dojdzie się do wychodni. Są o tyle ciekawe, że pod nawisem jest miejsce do zrobienia ogniska i małego zbiwakowania, szczególnie miłe w zimie. Choć nie wiem jak to teraz wygląda, bo parę lat tam nie byłem.
2. Vis a Vis schroniska na Przysłopie w kier. południowo wschodnim. Dokładnej lokalizacji teraz nie podam, bo musiałbym tam zajść sprawdzić, albo sobie przypomnieć.
3. Masyw Baraniej Góry, w okolicach Wierchu Równiańskiego - należy zejść ze szlaku ścieżką w kierunku zachodnim.
4. W rejonie spychaczówki z Wisły Malinki (Rastoki) w kier. żółtego szlaku.
To tak na teraz, może za czas jakiś mi się jeszcze przypomni.
1. Rejon Czupla [882mnpm] idąc zielonym szlakiem od strony Wisły (Nowej Osady) Tuż przed szczytem szlak skręca w prawo, trawersem omijając górkę, na wprost jest ścieżka na szczyt, a skręcając w lewo - dojdzie się do wychodni. Są o tyle ciekawe, że pod nawisem jest miejsce do zrobienia ogniska i małego zbiwakowania, szczególnie miłe w zimie. Choć nie wiem jak to teraz wygląda, bo parę lat tam nie byłem.
2. Vis a Vis schroniska na Przysłopie w kier. południowo wschodnim. Dokładnej lokalizacji teraz nie podam, bo musiałbym tam zajść sprawdzić, albo sobie przypomnieć.
3. Masyw Baraniej Góry, w okolicach Wierchu Równiańskiego - należy zejść ze szlaku ścieżką w kierunku zachodnim.
4. W rejonie spychaczówki z Wisły Malinki (Rastoki) w kier. żółtego szlaku.
To tak na teraz, może za czas jakiś mi się jeszcze przypomni.
Piotrek pisze:Może ta?
http://www.jaskinie.bialy...pl/G-skalki.htm
Dzięki to była inna strona porostu już nie ma chyba
Chyba że ta: http://naszepagory.cba.pl/
Ale już jej wieki nie aktualizuję : )
Ale już jej wieki nie aktualizuję : )
Kompletnie zapomniałem o temacie , a tym czasem liczba wzrosła do ponad 130.
No i jest w wersji milszej dla oka niż sama mapa googli
https://wychodniepkbs.blogspot.com/
No i jest w wersji milszej dla oka niż sama mapa googli
https://wychodniepkbs.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
Fajne zdjęcia tych skał. Wybierane takie kadry, żeby wyglądały jak najbardziej dramatycznie. Widać, że to czysta pasja
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Sporo jest dramatycznych skał, Dobromił z pewnością potwierdzi
Przede wszystkim ze względu na teren, bo bywa dojście paskudne albo bardzo stromo. A w dodatku często pod nogami powalone drzewa, jakieś głazy, chaszcze.
Ale mimo wszystko jest zabawa i ogromny udział w niej ma Dobromił, bo na niejednej skale żeśmy prowadzili filozoficzne dyskusje o szatanie muzycznym i etosie turysty
Przede wszystkim ze względu na teren, bo bywa dojście paskudne albo bardzo stromo. A w dodatku często pod nogami powalone drzewa, jakieś głazy, chaszcze.
Ale mimo wszystko jest zabawa i ogromny udział w niej ma Dobromił, bo na niejednej skale żeśmy prowadzili filozoficzne dyskusje o szatanie muzycznym i etosie turysty
Piotrek pisze:Sporo jest dramatycznych skał, Dobromił z pewnością potwierdzi
Potwierdzam.
bo na niejednej skale żeśmy prowadzili filozoficzne dyskusje o szatanie muzycznym i etosie turysty
Dla Nauki, Państwa i Partii.
Łza w oku … Pierwsze wyjścia, walki z wiatrołomami, z gadami, owadami, kleszczami, zachwyty nad skałami, szukanie skały w całym, podziękowania dla wichur i korników …
I dalej się nam chce
W 2020 znowu ruszymy do boju !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu