Kurde, powtórzę chłopaków z innego forum.
Powinniście dostać bana za takie relację. Kurka wodna i zakaz urlopów jesiennych
A takie przestrzenie uwielbiam!
Wczasy w Kacwinie
Wczasy - wypoczynek, którego organizatorzy za opłatą zapewniają noclegi, wyżywienie, a niekiedy także rozrywki.
Góry górami, te pozostały na swoim miejscu, ale interesują mnie ludzkie sprawy, te bardziej przyziemne.
Z wyżywieniem było krucho, znaczy się chyba we własnym zakresie, więc zapytowywuję o inne rozrywki.
Chyba było gorzej niż z wyżywieniem (o tym też ani słowa)? Weekendowy wypad czy wczasy? Nie mogę spać...
Góry górami, te pozostały na swoim miejscu, ale interesują mnie ludzkie sprawy, te bardziej przyziemne.
Z wyżywieniem było krucho, znaczy się chyba we własnym zakresie, więc zapytowywuję o inne rozrywki.
Chyba było gorzej niż z wyżywieniem (o tym też ani słowa)? Weekendowy wypad czy wczasy? Nie mogę spać...
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- sprocket73
- Kontakt:
Ceper, czepiasz się słówek, a tytuł relacji pochodzi stąd:
Spróbuj mocniejszych tabletek
Dobromił pisze:Wczasy w Kacwinie ...
ceper pisze:Nie mogę spać...
Spróbuj mocniejszych tabletek
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Wierzysz Dobromiłowi?
Zamiast udzielić odpowiedzi zbywasz mnie farmaceutykami. A może faktycznie na wczasach było tak, jak myślę...
Dziś jestem w bojowym nastroju. Z rana przyszły dwie burdelmamy do sprzątania (nie w wolontariacie, lecz kilkaset zł za umycie okien, przetarcie podłogi i mebli 100% nówki), więc je za arogancję popędziłem. W międzyczasie przyszedł technik Vectry (wymiana routera, bo zmieniam na szybszy net, więc stary idealnie zapakowałem w oryginalny karton), któremu podłączenie sprawiło problem. A mówiłem mu, że to tylko pół minuty, niech przeczyta opis na kablu (nie umiał czytać, z dwóch kabli ze złączem F podłączył drugi) i nie ma sygnału. Spokojnie mu powiedziałem, co myślę o jego kwalifikacjach i chciał odejść. Powiedziałem mu, że mi nie zależy na zmianie, bo mam rezerwowy LTE 14Mbps, z drugiej strony i tak przylezie w innym terminie. Kazałem mu usiąść i sam podłączyłem, dzięki czemu oszczędzam pogan (swój czas i nerwy).
Do czego zmierza mój wywód? Primo: płacę i wymagam (tu czytam i grzecznie zapytowywuję)
Secundo: staram się uzupełnić relację o brakujące i interesujące szczegóły (sam lub przez autora).
Nie za bardzo to wychodzi, więc nadal nie wiem, czy warto tam jechać na rekonesans przyszłych wczasów.
Zamiast udzielić odpowiedzi zbywasz mnie farmaceutykami. A może faktycznie na wczasach było tak, jak myślę...
Dziś jestem w bojowym nastroju. Z rana przyszły dwie burdelmamy do sprzątania (nie w wolontariacie, lecz kilkaset zł za umycie okien, przetarcie podłogi i mebli 100% nówki), więc je za arogancję popędziłem. W międzyczasie przyszedł technik Vectry (wymiana routera, bo zmieniam na szybszy net, więc stary idealnie zapakowałem w oryginalny karton), któremu podłączenie sprawiło problem. A mówiłem mu, że to tylko pół minuty, niech przeczyta opis na kablu (nie umiał czytać, z dwóch kabli ze złączem F podłączył drugi) i nie ma sygnału. Spokojnie mu powiedziałem, co myślę o jego kwalifikacjach i chciał odejść. Powiedziałem mu, że mi nie zależy na zmianie, bo mam rezerwowy LTE 14Mbps, z drugiej strony i tak przylezie w innym terminie. Kazałem mu usiąść i sam podłączyłem, dzięki czemu oszczędzam pogan (swój czas i nerwy).
Do czego zmierza mój wywód? Primo: płacę i wymagam (tu czytam i grzecznie zapytowywuję)
Secundo: staram się uzupełnić relację o brakujące i interesujące szczegóły (sam lub przez autora).
Nie za bardzo to wychodzi, więc nadal nie wiem, czy warto tam jechać na rekonesans przyszłych wczasów.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- sprocket73
- Kontakt:
ceper pisze:nadal nie wiem, czy warto tam jechać na rekonesans przyszłych wczasów
Nie warto, na pewno Ci się tam nie spodoba, lepiej jedź do pięciogwiazdkowego hotelu i wdupiaj kawior.
Witek, takich właśnie wyrypek się u Ciebie spodziewałem, jak napisałeś, że pojechałeś na Kacwin. Tylko coś mi brakuje... wodospadu. Znalazłeś go w końcu?
Ostatnio zmieniony 2019-10-30, 13:38 przez sokół, łącznie zmieniany 4 razy.
Szanowni adwersarze, na mnie farmaceutyki nie działają, podobnie słowa pisane i mówione, jeśli nie zawierają odpowiedzi. Chciałbym pojechać na wczasy, wypocząć i rozerwać się, ale nie przepłacać jak kolega ze Ślůnska, który w swej relacji nie udzielił mi kluczowych odpowiedzi, a prosiłem...ceper pisze:Ceper, mógłbyś jakoś streścić swój wywód?
Znacie mnie, że nie bywam rozrzutny, ale sknerą też nie jestem. Chłodnym okiem kalkuluję oferty, np. ostatnio płaciłem niespełna 1.400 zł/os. za teoretycznie 10 dni (praktycznie przejazd 4.500 km, 8 noclegów, 8 śniadań i 7 obiadokolacji) i bez dodatkowych atrakcji (te były płatne).
Jestem patriotą i wolałbym pogan zostawiać w kraju, by głodne dzieci miały skromne 500+ na chleb i bułkę.
- sprocket73
- Kontakt:
A nie. Przeczytaliśmy sobie Twoją relację przy winku i tam było, że pozagradzany, prywatny itd. To odpuściliśmy.sokół pisze:Znalazłeś go w końcu?
Ale jakby tam w lecie być, to można by sobie potokiem iść i dojść
Ceper, czytam to Twoje niby streszczenie i szukam jakiegoś pytania, na które mógłbym odpowiedzieć. Nie znalazłem. O co chodzi?
SPROCKET
Sprockecie !
Patrzę na Twe zdjęcia I zamarzyło mi się zdjęcie zawierające Tatry, pajęczyny i gada.
P.s. Czy Ukochana nie jest przypadkiem psychiatrą ?
Patrzę na Twe zdjęcia I zamarzyło mi się zdjęcie zawierające Tatry, pajęczyny i gada.
P.s. Czy Ukochana nie jest przypadkiem psychiatrą ?
Ostatnio zmieniony 2019-10-30, 15:46 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dziecięcym, ale stary kolega liczy na zniżki. Jeśli przyniesie pozytywny skutek, to mogę dofinansować (nie licz na NFZ).
Dorzucę rakiję, bo ognista woda poprawia humor, dodatkowo wpływa na face i wyzwala śpiew. Pomożemy - nie pytaj.
Dorzucę rakiję, bo ognista woda poprawia humor, dodatkowo wpływa na face i wyzwala śpiew. Pomożemy - nie pytaj.
- sprocket73
- Kontakt:
Jest psychologiemDobromił pisze:Czy Ukochana nie jest przypadkiem psychiatrą ?
SPROCKET
sprocket73 pisze:Tylko patrzą se na nowy model Reno...
Paskudne miejsce, paskudna atmosfera i kasują 20 euro od osoby (wieża + kolejka). W głowie nam się to nie mieści.
Może miejsce nie jest jakieś wybitnie piękne , ale dzięki takim miejscom dalsza okolica jest dość pusta a taka wieża generuje 99% ruchu turystycznego w tej okolicy .
Samo postawienie w miejscu widokowym wieży widokowej może jest dziwne jak samo chodzenie pod górę