Pedofilia a postęp.

Tutaj znajdziecie tematy nie związane z górami, coś o muzyce, filmach, sporcie, polityce i czymkolwiek innym...
Awatar użytkownika
TNT'omek
Kontakt:

Postautor: TNT'omek » 2019-05-28, 22:37

Uwielbiam takie newsy!!

"Bilderberg 2019. Tajna, elitarna grupa spotyka się w Szwajcarii."

Grupa jest tajna , elitarna ale... prison planet już wie kiedy , kto i w jakie sprawie...

Co powinieneś wiedzieć o Grupie Bilderberg. #1
Co powinieneś wiedzieć o Grupie Bilderberg. #2
Fotografie i reportaże: Bilderberg 2014.
Oficjalna lista uczestników spotkania Grupy...
Agenda Bilderberg 2014: zdesperowane elity ratują...
Reportaż ze spotkania Grupy Bilderberg 2014.
Daniel Estulin: Tajna agenda spotkania Bilderberg 2014.
Bilderberg 2014. Zdjęcia ze spotkania grupy i rozmowa...

To już wiem, skąd telefonie, czerpiesz swe mądrości...
Ostatnio zmieniony 2019-05-28, 22:39 przez TNT'omek, łącznie zmieniany 1 raz.
in omnia paratus...
Awatar użytkownika
telefon 110

Postautor: telefon 110 » 2019-05-28, 22:46

Chciałem jeno pomóc w kwestii streszczenia wykładu który miał miejsce.

Nic nie pisałem na temat Grupy Bilderberg.

Jeśli interesuje Cię temat tu jest notka wikipedyczna;
https://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_Bilderberg
Vision

Postautor: Vision » 2019-05-28, 23:52

Ja przyznam szczerze, że Cię Tomek nie rozumiem od jakiegoś czasu. Bo jakoś sam w ogóle nie odnosisz się do zalinkowanego tematu, tylko do wszystkiego dookoła... To źródło Ci się się nie podoba, to komentarze, to temat artykułu obok. Czy jak ktoś zalinkuje coś do onetu, czy interii itp. To też mam dyskredytować najpierw źródło, bo wchodzę teraz na interię, a tam newsy tylko z dzisiaj:

""Big Brother": Spędzili razem noc?! W sieci aż huczy!"

"Kosmici milczą - naukowcy wiedzą, co jest powodem"

"Wystarczy tylko woda! W kilka minut wyczyścisz nimi nawet czarne fugi"

Na onecie jest np. taki hit:

Zdjęcie pieska... z podpisem "Jestem emocjonalną istotką, na widok wolontariuszy wybucham radością i wystawiam brzuszek do głaskania"

Umieszczone w dziale "umów się na randkę", po kliknięciu przekierowuje do portalu randkowego. Sympatia.pl

Chociaż sam profil jest do adopcji pieska, ciekawa akcja przyznać muszę, niby adopcja, ale jednak reklama portalu randkowego, w dodatku piesek jest bardzo nietolerancyjny, a ponoć tam takich nie lubią:

"Niestety, nie toleruję innych zwierząt. Na widok innego psa tracę resztki rozumku i mocno się złoszczę..."

O komentarzach już nie wspomnę. Czy przez to mam dyskredytować wszystkich ludzi zamieszczających tu linki do tych i tym podobnych portali? I same te źródła też?
Ostatnio zmieniony 2019-05-29, 00:03 przez Vision, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2019-05-29, 20:40

sokół pisze:To forum górskie a nie onet. Takie badziewne tematy tylko odstraszaja tych, których cały czas usiłuję tu ściągnąć. Byś się ogarnął.... już dość pierdzielenia w temacie polityki, filmów. .. dość.

A ja powiem tak... Ile ludzi komentuje gorskie relacje a ilu sie wypowiada/realizuje/emocjonuje/dyskutuje/miesza innych z blotem w tematach politykow, ksiezy, pedalow, pedofili? Mozna sprawdzic po ilosci komentarzy, wyswietlen itp... (znajdz gorska relacje z tego roku majaca ponad tysiac wyswietlen ;) ) A ta ma kilka dni...

To tak odnosnie przydatnosci/popularnosci/sympatii/potrzebnosci takich tematow na forum ;)

Logika i rozum jedno - statystyki drugie... :lol
Ostatnio zmieniony 2019-05-29, 20:45 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Vision

Postautor: Vision » 2019-05-30, 00:53

Buba, pozamiatała, bardzo w punkt, ale nie do końca. ;) Tzn. jak najbardziej takie tematy na tym forum są bardzo popularne i bardziej popularne niż większość górskich tematów. Ale samych tych tematów jest dużo mniej niż tych górskich i patrząc na całość forum. To sprawdziłem i postęp w stronę górską od stanu kilka lat wstecz jest bardzo duży. Nie umiem tego znaleźć (pamiętam, że nawet dwa razy o tym tu pisałem w przeciągu kilku lat), ale jak mnie pamięć nie myli... To kiedyś posty górskie, kontra posty z działu "nie tylko górami człowiek żyje", miały stosunek 60 do 40, a zaraz na początku była jeszcze mniejsza różnica. Na dzień dzisiejszy, po paru latach wychodzi mi 70 do 30, więc jednak stajemy się coraz bardziej górskim forum, jakby nie patrzeć. ;) Co nie oznacza, że przynajmniej ja, nie jestem za poruszaniem takich tematów i nie uważam, że nie są one tu potrzebne. :DD Jedyny problem widzę z ich poruszaniem, bo z tym już różnie bywa... i nie na wszystko da się w ogóle za bardzo podyskutować... ;)

I jak dla mnie w kontekście takiej tematyki, bardzo ładnie i celnie to podsumował telefon:

Coś co stanowi 0.3 % w skali ogółu (statystyka) urasta do 99.7 % (opinia) informacji w przekaziorach...

Celowo, wyrwałem cytat z kontekstu i pominąłem to co wykropkowałem, bo chodzi mi nie tylko o ten temat. I nie tylko te media, ale i to forum i tak ogólnie jak takie tematy poruszają tłumy... Lepiej bym tego nie ujął. Trochę przesadził z tym urastaniem w procentach, chociaż w mediach to niekoniecznie. Chodzi mi bardziej o poruszanie tych tłumów gdzie nawet jakby to było te 50%, w stosunku do tych 0.3 % to i tak jest magia... ;) Bo są sprawy, które dotyczą kilku albo kilkunastu milionów Polaków i też ludzi na całym świecie, ale nie mają takiego wzięcia...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 17 razy.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2019-05-30, 07:43

Ważne jest to, że tematy polityczne, światopoglądowe, ogłoszenia (wraz z reklamą) itd skupiają się w wybranych do tego miejscach. Od tego te miejsca są i prawdę mówiąc nie ma znaczenia ile jest tam wpisów i aktywności.
W tematach górskich oczywiście też czasem pojawiały/pojawiają się różne przytyki ale jednak to dość sporadyczny proceder na tle całości tematów górskich i nawet za bardzo nie trzeba moderować (no chyba że koledzy mod/adm to robią a ja nie zauważam :D )

Są miejsca wyznaczone do konkretnych tematów i dopóki jakoś to będzie respektowane nikt z forumowiczów starych i nowych i potencjalnych nie powinien mieć kłopotu z forum. Bo jak jakiś temat nie pasuje to się go po prostu nie czyta. A jak ktoś ma problem z inną osobą to jest funkcja "ignoruj" i po sprawie.

To tak na marginesie ;)
Awatar użytkownika
vidraru
Kontakt:

Postautor: vidraru » 2019-05-30, 14:04

Jakby zlikwidować dział Na każdy temat to nie wiem ile osób by tu cokolwiek napisało.
Przykre.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2019-05-30, 14:42

Wiesz, w TV największą oglądalność mają "Trudne sprawy", "Damy i wieśniaczki", pogoda i tańce z wszystkimi (tego ostatniego akurat nie oglądam). Daleko w tyle pozostaje kino ambitniejsze a nawet fabularne, kultura (a jest taka w TV), programy popularnonaukowe.

Gdyby zlikwidować te programy (te z oglądalnością), to telewizory służyły by jedynie do gry na XBOXach :rol
Ostatnio zmieniony 2019-05-30, 14:47 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
telefon 110

Postautor: telefon 110 » 2019-05-30, 15:36

Piotrek pisze: Daleko w tyle pozostaje kino ambitniejsze a nawet fabularne, kultura (a jest taka w TV), programy popularnonaukowe.

O to to

Już Hartman zauważył:

"Jak ja to znam. Jak ja to znam. Miliony was, chamy, miliony. I co my mamy z wami zrobić? Ale przyjdzie na was czas. A jak nie na was, to na wasze dzieci. Weźmiemy szturmem wasze szkoły, zwabimy was podstępem do teatrów, wyślemy wasze dzieci w świat. I pewnego dnia zniknie ta zabobonna, prostacka i kruchciana Polska, dławiąca się pychą, jakąż to ona jest „prawdziwą” i „wierną” jest."
https://hartman.blog.polityka.pl/2015/0 ... ki-chamie/

Dzieciaki obowiązkowo wysyłać na spektakle "Klątwy" do teatru, "Kleru" do kina, na lekcjach literatury studiować referat Jażdżewskiego.
Niechaj nauczą się rozróżniać dobro od zła i wzrastają w miłości.
https://www.youtube.com/watch?v=wyS01VXaphI

Wielka praca przed elitami ale i plon będzie obfity.
Awatar użytkownika
telefon 110

Postautor: telefon 110 » 2019-05-30, 15:45

Vision pisze:Chodzi mi bardziej o poruszanie tych tłumów gdzie nawet jakby to było te 50%, w stosunku do tych 0.3 % to i tak jest magia... ;) Bo są sprawy, które dotyczą kilku albo kilkunastu milionów Polaków i też ludzi na całym świecie, ale nie mają takiego wzięcia...

Widać to było w trakcie ostatnich wyborów.
Debata polityczna na dennym poziomie.
"Ksiądz-pedofil" versus "rozdawnictwo".
Żadnych istotnych tematów nie poruszano.
Zwyciężyło "rozdawnictwo".
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2019-05-30, 16:17

Dodałbym jeszcze efekty kampanii i ogólnie polityki:

nauczyciel-nierób za 5-6 tysięcy miesięcznie
sędzia-przekupny komuch i malwersant, w kieszeni mafii
lekarz-łapówkarz, na pewno ma układ z zakładem pogrzebowym

A wszyscy co mają więcej niż "ja" to złodzieje i modlę się, by się im noga powinęła.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4[/youtube]
Awatar użytkownika
telefon 110

Postautor: telefon 110 » 2019-05-30, 17:35

Piotrek pisze:
A wszyscy co mają więcej niż "ja" to złodzieje i modlę się, by się im noga powinęła.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4[/youtube]

?

Tylko nie mów nikomu. :-)

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... gaTYKPkI4o
Awatar użytkownika
Tępy dyszel

Postautor: Tępy dyszel » 2019-05-30, 17:45

vidraru pisze:Jakby zlikwidować dział Na każdy temat to nie wiem ile osób by tu cokolwiek napisało.
Przykre.

Ale prawdopodobnie prawdziwe. Zresztą jak słusznie zauważono:

Prezes pisze:Nie da się bez końca rozmawiać tylko o górach, bo w końcu wszystko się powtarza i jest zwyczajnie nudne. Tematy pozagórskie budzące kontrowersje czy spór są potrzebne, żeby podtrzymywać dyskusję i zainteresowanie. Pod warunkiem nie zniżania się poniżej pewnego poziomu.

Nie ,,kupuję" też argumentu, że ludzie tu ,,ściągani" mogą zniechęcić do tego forum, czytając tematy z tego działu.
Po pierwsze - jest na tym forum multum tematów górskich, po drugie - nikt nikogo nie zmusza do czytania tematów niegórskich ani do udzielania się w nich. A jeśli faktycznie tak jest i tylko z powodu treści tematów niegórskich odchodzą z forum, oznacza to, że ów osobnicy nie nadają się do internetu.

Jeśli wszyscy będą się ze sobą zgadzać, będą istnieć jedynie słusznie linki, będzie to krokiem do samozagłady tego forum. Które, moim zdaniem funkcjonuje co najmniej nieźle, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że czas for już dawno minął.

A forum GBG nie dość, że powstawało w trudnych czasach, to nie dość że nie upadło, to jeszcze jakoś idzie naprzód.

Żeby pozostać w konwencji tematu:
https://www.deon.pl/religia/wiara-i-spo ... karny.html

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby Pana Bondara chciano ,,ściągnąć" jeśli jego głos, stałby się zbyt donośny.

Albo też, wprowadzi się taktykę skuteczną w ostatnich latach tzw. ,,przepalanie":
https://www.newsweek.pl/polska/polityka ... ch/3y8fkr3

P.s. Odnoszę wrażenie, że małe znaczenie ma co i jak się pisze. Większe ma, kto pisze ;)
Ostatnio zmieniony 2019-05-30, 17:46 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2019-05-30, 19:49

telefon 110 pisze:
Tylko nie mów nikomu. :-)

W poście poprzednim miałem na myśli ogólnie politykę i Polaków, bez wskazania na księży czy katolików.
Awatar użytkownika
telefon 110

Postautor: telefon 110 » 2019-05-30, 20:14

Piotrek pisze:
W poście poprzednim miałem na myśli ogólnie politykę i Polaków

"Ludzie nie powinni widzieć jak robi się kiełbasę i politykę" - Otto von Bismarck