Schronisko PTTK na Stożku
Schronisko PTTK na Stożku
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 20:32 przez Piotrek, łącznie zmieniany 2 razy.
- _Sokrates_
Jak dla mnie to jedzenie takie sobie, tzn. nie, że nie dobre, ale takie zwyczajne i nie za tanie. To samo piwo, też mogłoby być tańsze. Ale to takie tam szczegóły... i tak mi się tam podobało. Pani z obsługi też miła. Tylko teraz, przynajmniej ostatnio trochę był tam problem z dogadaniem się w sprawie noclegu dzwoniąc na telefon stacjonarny, bo też tam w obsłudze jakaś Ukrainka pracuje, miła i sympatyczna, ale jeszcze wszystkiego nie rozumie. No ale przekierowała nas na rozmowę po polsku z kim innym.
Co do bufetu to nie wiem czy był czynny do ostatniego gościa, bo pani poinformowała nas, że bufet jest do 21:00, a ciepłe posiłki do 20:00 wydaje, ale to i tak nieźle, że jeszcze po 20:00 piwo szło kupić.
Co do bufetu to nie wiem czy był czynny do ostatniego gościa, bo pani poinformowała nas, że bufet jest do 21:00, a ciepłe posiłki do 20:00 wydaje, ale to i tak nieźle, że jeszcze po 20:00 piwo szło kupić.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiem, ale z tego co napisałeś, to byłeś na plus zaskoczony, że piwo lali, jeszcze w godzinach otwarcie bufetu. Po prostu trochę po chińsku to napisałeś, bo wiem, że zaznaczenie, że ciepłe posiłki do x godziny się wydaje, jest ok. Ja też zrozumiałem.
Dobra, lepiej nie piszę już tak, bo znów wyjdzie, że jak PISowieć się czepiam i teraz każdy będzie w odpowiedzi pisał, że jak już się czepiać, to u Ciebie...
Dobra, lepiej nie piszę już tak, bo znów wyjdzie, że jak PISowieć się czepiam i teraz każdy będzie w odpowiedzi pisał, że jak już się czepiać, to u Ciebie...
laynn pisze:Wiem, ale z tego co napisałeś, to byłeś na plus zaskoczony, że piwo lali, jeszcze w godzinach otwarcie bufetu.
To akurat z całkiem innego powodu, po prostu w innych miejscach gdzie bywałem, bufet był często do 20:00 i zamykali go cały i już nic nie można było kupić. A tutaj dla mnie na plus, była właśnie ta godzina dłużej niż gdzie indziej, na to piwo.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
Byłem w schronisku po raz pierwszy pod koniec lutego z noclegiem. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Pokoje i łazienki czyste, nocleg 50 zł od osoby z pościelą (ze zniżką PTTK wyszło nam 40 zł). Jedzenie smaczne, choć drogie (ale to już chyba norma w schroniskach...). Co najważniejsze schronisko w obecnych czasach działa normalnie, posiłek można sobie spokojnie zjeść przy stoliku na sali! Wrzątek dostępny tylko w godzinach otwarcia bufetu, nalewa obsługa, ale bez żadnych problemów, bo napełniłem termos, dwa kubki herbaty i miskę z zupką chińską. Z okien na sali ładne widoki na Beskidy w kierunku wschodnim, podobnie przed schroniskiem, na wysokich ławach można podziwiać piękne wschody słońca
Obsługa miła, głównie ukraińska, przy kwaterowaniu gość lekko zdziwił się na widok legitymacji PTTK i że jest zniżka na nocleg, ale szefowa wszystko wyjaśniła.
Obsługa miła, głównie ukraińska, przy kwaterowaniu gość lekko zdziwił się na widok legitymacji PTTK i że jest zniżka na nocleg, ale szefowa wszystko wyjaśniła.
Ostatnio zmieniony 2021-03-02, 12:59 przez opawski1, łącznie zmieniany 1 raz.
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/