Schronisko PTTK na Przysłopie pod Baranią Górą
Schronisko PTTK na Przysłopie pod Baranią Górą
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 20:33 przez Piotrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem jak teraz. Ponoć zmieniła się ekipa i mają dobrą opinię, ale jak tam nocowałem kilka lat temu to na kilometr waliło wczesnym Gierkiem.
Ostatnio zmieniony 2019-04-24, 20:31 przez darkheush, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz jest naprawdę w porządku. Czysto, schludnie, przyjemnie się tam śpi. Z wierzchu wielkie straszydło, ale w środku bardzo przyjemnie. Jedzenie też było smaczne jak byliśmy.
Dobra lokalizacja, żeby wskoczyć na wschód na Baranią, ale spać w łóżku
Aa.... i mają świetne koszulki - niedawno jedną nabyłam ;D Wprawdzie po angielsku, ale napis "A bad day in the mountains is better than a good day at work" idealnie mi pasuje ;P
Dobra lokalizacja, żeby wskoczyć na wschód na Baranią, ale spać w łóżku
Aa.... i mają świetne koszulki - niedawno jedną nabyłam ;D Wprawdzie po angielsku, ale napis "A bad day in the mountains is better than a good day at work" idealnie mi pasuje ;P
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.
Nowe okna, drzwi, łóżka, materace, łazienki itd. Bardzo dobre jedzenie (i bardzo słuszne porcje). Z minusów ceny noclegów: najtańszy w pokoju 10-osobowym 40 zł. Mniejsze pokoje w okolicach 50 zł. Trochę sporo jak na Beskid Śląski. Niemniej cenę można wybaczyć patrząc na zmiany, które w schronisku zaszły.
I taki "drobiazg": brak ciepłej wody, nawet w wyznaczonych godzinach - ciekawe, po co wtedy "pokój z łazienką"?
Oraz beznadziejne wg mnie prysznice.
Za to obsługa (niewiele miałam z nią do czynienia, ALE!) - na piątkę z plusem.
Spostrzeżenia z jesieni 2017.
Oraz beznadziejne wg mnie prysznice.
Za to obsługa (niewiele miałam z nią do czynienia, ALE!) - na piątkę z plusem.
Spostrzeżenia z jesieni 2017.
Zawsze trzeba iść. Jak się nie ma gdzie - tym bardziej.
-
Bywałem i spałem za poprzedniej ekipy więc pewno opinia nieaktualna. Ale rzeknę, że było lekko ujowo
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- _Sokrates_
-
Byłem wczoraj. Jadalnia po prostu elegancka. Pięknie wypisane menu, czysto, spory wybór fajnych pamiątek, lodówka piwna może co niektórym śnić się po nocach
Ale wg mnie np. ceny za napoje są lekko zawyżone - Coca Cola ( 0, 5 litra ) 6 zł, woda gazowana ( 0, 5 litra ) 4 zł. Jest też komunikat o braku dostępu do wody w godzinach nocnych. Ale to podobno z powodu suszy.
Ogólnie - polecam.
Ale wg mnie np. ceny za napoje są lekko zawyżone - Coca Cola ( 0, 5 litra ) 6 zł, woda gazowana ( 0, 5 litra ) 4 zł. Jest też komunikat o braku dostępu do wody w godzinach nocnych. Ale to podobno z powodu suszy.
Ogólnie - polecam.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :