a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
No... i okazało się, że nikogo tu nie wkurwiam...A żona mi mówi co innego...
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 23:21 przez TNT'omek, łącznie zmieniany 1 raz.
in omnia paratus...
Poznałem, ale jeśli można się pobawić/dołożyć/ i to za free, to hulaj dusza. Adresaci znają się na żartach?vidraru pisze:Teraz to TY się nie wyznałeś na żarcie
Przemilczałem, ale ostatecznie wrzucaj sobie fotki z krańców świata. Obejrzę i pośmieję się, że inni muszą leźć w słońcu i spać pod namiotem, a najciekawsze foty i tak zobaczę w fotelu pijąc zimny sok grapefruitowy.TNT'omek pisze:okazało się, że nikogo tu nie wkurwiam
Nikt poza sokołem nie wspomniał o mnie (z nim tak jest już 8 lat), czuję się niedoceniony.
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 23:39 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
TNT'omek pisze:No... i okazało się, że nikogo tu nie wkurwiam...
No dobra, wkurwiasz mnie, bo masz za krótkie prelekcje. O. I śpiewać nie umiesz
ceper pisze:Nikt poza sokołem nie wspomniał o mnie
A Ty mnie akurat nie wkurwiasz, jestem ponad to Priva jakoś potrafisz napisać jak miły i kulturalny człowiek. A jak już to mnie wkurwia jak nazywasz mnie bielszczanką, którą nie jestem i nigdy nie będę. Może być?
TNT'omek pisze:Stanko pisze:Jak inaczej określić postawę kogoś kto oddaje życie za Polskę? Dla mnie to jest nacjonalizm.
Chyba Ci się z patriotyzmem pomyliło, co?
To to samo z tym że nacjonalizm dodatkowo uważa własny kraj za ważniejszy od innych.
Dla mnie jest ważniejsza Polska od np Niemiec czy Rosji jak samo jak moja rodzina jest dla mnie na pierwszym miejscu.
Myślę że chodzi tobie o hipernacjonalizm nie mylić z nacjonalizmem. Dla mnie wszystko powinno być z umiarem dawkowane. W każdą stronę można iść za daleko natomiast hipernacjonalizm jest zjawiskiem niezauważalnym w Polsce. w mojej opinii nie widzę tu żadnego problemu.
Podobnie jest z socjalizmem z tym że socjalizm zdecydowanie bardziej ciągnie w stronę komunizmu - totalitaryzmu.
Ostatnio zmieniony 2019-04-16, 02:04 przez Stanko, łącznie zmieniany 2 razy.
Stanko pisze:To to samo z tym że nacjonalizm dodatkowo uważa własny kraj za ważniejszy od innych.
Nie, to nie jest to samo.
Proponuję najpierw uzupełnić wiedzę (jest powszechnie dostępna), a później zabierać głos, bo myli Ci się kraj z narodem.
Moim prywatnym zdaniem nacjonalizm jest w obecnych czasach zjawiskiem głęboko szkodliwym. Szczególnie w wydaniu rodzimych tytanów intelektu z napisem "Śmierć wrogom Ojczyzny" na koszulkach.
Stanko pisze:jesli nie bylo by nacjonalizmu to pewnie Polska by nie istniała
Nacjonalizm to "dziecko" XIX wieku. Wcześniej Polska nie istniała ?
P.s. Co do koszulek to ja poproszę taką z husarzem pod Grunwaldem. Z symbolem ONR - u na tarczy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Ostatnio Amerykanie ogłosili, że Pułaski był bardziej kobietą niż mężczyzną. W sumie podejrzewali to od dawna, ale teraz miało to potwierdzić badania DNA.
I teraz te wszystkie skinolki i nacjonalki będą miały problem. Bo taki wielki bohater, a był transpłciowy
I teraz te wszystkie skinolki i nacjonalki będą miały problem. Bo taki wielki bohater, a był transpłciowy
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- telefon 110
Antyfaszyści uaktywnili się ostatnio w necie.
"– Nie wiem o chodzi, ale katedra Notre Dame w Paryżu właśnie się jara. Symbol dominacji państwa i kościoła oraz białej supremacji płonie, niech nikomu nie będzie żal – napisał administrator mającego 3 tys. fanów profilu na Facebooku."
https://nczas.com/2019/04/15/polscy-ant ... otre-dame/
"– Nie wiem o chodzi, ale katedra Notre Dame w Paryżu właśnie się jara. Symbol dominacji państwa i kościoła oraz białej supremacji płonie, niech nikomu nie będzie żal – napisał administrator mającego 3 tys. fanów profilu na Facebooku."
https://nczas.com/2019/04/15/polscy-ant ... otre-dame/
Ta wypowiedź na profilu jest równie przerażająca, debilna, pozbawiona jakiejkolwiek wrażliwości społecznej jak komentarz :
"Jeżeli ktoś miał jakieś wątpliwości, że ci wszyscy lewacy i antyfaszyści są wrogami ludzkości, to powinien własnie się ich pozbyć."
P.s. Francuzi twierdzą, że część zabytków zdołano uratować przed ogniem, mury są w miarę dobrej kondycji, mogło być gorzej. Ale i tak przed Francją kilkadziesiąt lat odbudowy …
"Jeżeli ktoś miał jakieś wątpliwości, że ci wszyscy lewacy i antyfaszyści są wrogami ludzkości, to powinien własnie się ich pozbyć."
P.s. Francuzi twierdzą, że część zabytków zdołano uratować przed ogniem, mury są w miarę dobrej kondycji, mogło być gorzej. Ale i tak przed Francją kilkadziesiąt lat odbudowy …
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :