a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
A dokładnie to co z nią?sprocket73 pisze:Ceper wyprawia z nią różne rzeczy
Pytam, bo słusznie zauważyłeś mą przezorność i na początek wystarczy mi za 5 pogan.
laynn wstał dziś wcześnie, pewnie jedzie po krowę. Krowa jaka jest, każdy widzi.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- telefon 110
vidraru pisze:Dobromił mnie wkurwia, bo drze mordę o 1:30 w nocy w naszym mieszkaniu.
Już nigdy Was nie odwiedzę.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
W domu też? W duecie z chłopem? W baśniowym świecie są wirtuozami. Trza być wyrozumiałym dla bliźnich, starałem się być nawet miłym. Wieloletnia zaraza przeniknęła w głąb ciała i tylko radykalne metody leczenia okazałyby się skuteczne.
vidraru, bądź wyrozumiała dla nich, pozwól im się wyszaleć, bo los był okrutny, zaś KARMA pośrednio (nie)zależna ode mnie doświadcza ich na co dzień. Niewiele zaznali w życiu radości, zaś pomocną dłoń by ugryźli. Miejscowi rozprzestrzenili się wszędzie, by nie rzec wprost o opanowaniu 90% przestrzeni publicznej. Kosmos jest wolny, bo trza się nieco wznieść. Z góry lepiej widać tę Sodomę i Gomorę otaczającego nas świata.
vidraru, bądź wyrozumiała dla nich, pozwól im się wyszaleć, bo los był okrutny, zaś KARMA pośrednio (nie)zależna ode mnie doświadcza ich na co dzień. Niewiele zaznali w życiu radości, zaś pomocną dłoń by ugryźli. Miejscowi rozprzestrzenili się wszędzie, by nie rzec wprost o opanowaniu 90% przestrzeni publicznej. Kosmos jest wolny, bo trza się nieco wznieść. Z góry lepiej widać tę Sodomę i Gomorę otaczającego nas świata.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
sprocket73 pisze:Dobromił napisał/a:
poproszę o modlitwę za moich współtowarzyszy
Boże, miej w swej opiece turystów w Gorcach. Niech grzanego piwa nie zabraknie dla spragnionych i wyziębionych. AMEN.
Dziękuję, Wielebny Sprockecie.
Wycieczka udała się. Co prawda z widoków mieliśmy tylko ścianę mgły i tablice informacyjne ale nic to. Było sympatycznie. 32 osoby, kilku debiutantów, humor, kultura i poczęstunek herbatą w Gorczańskiej Chacie. Pewno Wy ją znacie od dawna, ja tam byłem pierwszy raz. I bardzo polecam.
Co do debiutantów - to mi.in. były dwie dziewczyny. Pracujące legalnie w Polsce, żyjące od pewnego czasu w mieście Żywiec. Bardzo sympatyczne, widać w nich chęć do turystyki. Białorusinka i Ukrainka. Wydaje mi się, Sokole, że tym opisem odpowiednio wytłumaczyłem Ci dlaczego strasznie drażnią mnie osoby o zapędach nacjonalistycznych. Nie tylko przytoczona przez Ciebie Malgo ale też inni. Np kolega o nicku, którego zapomniałem ( coś z homo w nazwie ). Jak Go cenię za olbrzymią praktyczną wiedzę tatrzańską, to tak Jego poglądy odrzucają mnie na kilometr. I nie zmienię zdania.
Amen.
- telefon 110
telefon 110 pisze:Jesteś np. tzw . "antysemitą" ?
Nie, nie jestem.
telefon 110 pisze:Jestem zdziwiony Twoimi poglądami.
Bądź.
- telefon 110
sprocket73 pisze:Problem jest bardziej ogólny. A streściłbym go tak:
1. Rząd mówi, że jest dużo kasy i rozdaje robiąc kolejne programy z plusem.
2. Widząc to rozdawnictwo, ludzie, którzy uważają, że zarabiają za mało nie wytrzymują nerwowo i zaczynają strajkować/protestować.
3. Ponieważ jednym się udało, zjawisko rozprzestrzenia się na kolejne grupy zawodowe. Na nauczycielach się nie skończy.
Więc nie czepiajmy się nauczycieli, bo praca lekka nie jest i powinna być lepiej płatna. Oni teraz po prostu walczą o swoje.
Jedni powinni dobrze zarabiać inni mniej. Sa lepsi i gorsi ale ja od dawna powtarzam sprywatyzować szkodlictwo i problem się skończy. Dokładnie te same problemy funkcjonują w szpitalach państwowych. Nie ma problemów w prywatnych szpitalach i prywatnych szkołach. Wszędzie gdzie coś jest upaństwowione są problemy to już nie jest problem od wczoraj ale ciągnie się latami. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto to utrzymywać dalej z pieniędzy podatników bo szkoły państwowe wcale nie wychodzą taniej i efektowniej.
Co do rządu i tych bardziej obecnych to wiadomo że nie chodzi o ludzi a o władzę. Kiłbasa wyborcza działa cóż się im dziwić kiedy sami widzą jakie już jest stępienie umysłowe?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 12:16 przez Stanko, łącznie zmieniany 2 razy.
telefon 110 pisze:To zachodzi sprzeczność.
Nie ma większych nacjonalistów niż Izraelici.
Możliwe. Obok Polaków. Oba te narody od lat uważają się za Narody Wybrane. Po co ? Nie wiem.
A co do sprzeczności - "antysemita" to dla mnie ktoś o wiele bardziej "niemiły" dla Izraelitów niż ktoś kto dostrzega niepotrzebne zapędy nacjonalistyczne.
Życzę miłego dnia.
Dobromił pisze:Już nigdy Was nie odwiedzę.
Wiesz, że zawsze jesteś tu mile widziany Dobromile o każdej porze dnia i nocy i każdej porze roku. A jaknie chcesz, to my przyjedziemy do Ciebie i dopiero się wkurwisz.
ceper pisze:vidraru, bądź wyrozumiała dla nich
Teraz to TY się nie wyznałeś na żarcie, jakim był mój post. Reszty komentarza nie podsumuję, bo to jakiś bełkot.
Ostatnio zmieniony 2019-04-15, 23:48 przez vidraru, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobromił pisze:Narody Wybrane
"Matka Boska. Królowa Polski. Ona i Jan Paweł II w zupełności Polakom wystarczają. Żaden bóg nie jest w Polsce potrzebny. Monoteizm to zawracanie głowy. My jesteśmy narodem wybranym. Dzieckiem Żydówki i naszego papieża, syna bożego narodowości polskiej." A. Stasiuk
in omnia paratus...