Wieści z gór
Super! Brawa dla chlopakow! We wschodzie nadzieja dla swiata! Poszli, wrocili, dobrze sie bawili, GOPR ich nie musial sciagac bo dupka zmarzla albo wieczor byl zbyt ciemny.. W czym problem? zeby az artykul napisac? Ze nie dali zarobic firmom produkujacym sprzet? Ze wysprzeconych po zęby turystow, ktorzy ich mijali, uklulo w serduszku, ze wywalili tyle kasy w bloto? Smutne jest, ze wiekszosc Polakow juz zupelnie zatracila inwencje tworcza, pomyslowosc i uwierzyli ze do kazdego rodzaju aktywnosci musza miec inne buty, majtki i fikusne okularki... Bo inaczej sie nie da... Musisz zainwestowac 10 tys w sprzet, zeby isc na spacer do lasu.. Bo inaczej grozi ci STRASZNE NIEBEZPIECZENSTWO! No i wstyd oczywiscie...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
- telefon 110
Ciekawe jedynie, czy on sobie robili jaja (w stylu - biegnę nago na Śniezkę), czy to faktycznie kwestia braku innego sprzętu.
Buba - nic nie stoi na przeszkodzie, byś poszła za falą i wymieniła samochód na furmankę, aparat fotograficzny na węgiel i kartkę, komputer sprzedała, internet odłączyła, a relacje opowiadała sąsiadom przy świecy.
Wszak to wszystko to te paskudne dobrodziejstwa postępu
Buba - nic nie stoi na przeszkodzie, byś poszła za falą i wymieniła samochód na furmankę, aparat fotograficzny na węgiel i kartkę, komputer sprzedała, internet odłączyła, a relacje opowiadała sąsiadom przy świecy.
Wszak to wszystko to te paskudne dobrodziejstwa postępu
Piotrek pisze:komputer sprzedała
Myslisz ze ktos kupi 20 letni komputer?
Piotrek pisze:wymieniła samochód na furmankę
nie mam gdzie konia trzymac na osiedlu by pewnie afera byla jakbym przy trzepaku przywiazala...
Piotrek pisze:aparat fotograficzny na węgiel i kartkę
chcialabym.. ale niestety nie dziala... nawet jak rysuje kabakowi to ciezko nieraz odroznic zabe od krokodyla chyba bylam w kiblu jak rozdawali talenty...
Piotrek pisze:a relacje opowiadała sąsiadom przy świecy.
nieraz to czynie! choc wole przy swietle ogniska!
laynn pisze:Buba z jednymi rzeczami strasznie jest za starymi czasami, ale nowego używa.
Tatrzanscy Ukraincy tez przeciez uzywali wynalazkow cywilizacji - metal, guma... i pewnie wielu innych tez.. zapewne z Ukrainy przyjechali pociagiem albo pojazdem spalinowym. To nie o to chodzi.
Ostatnio zmieniony 2019-02-19, 21:13 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
Piotrek pisze:Od razu Ci powiem, że furmanka nie jest wygodna i dość kłopotliwa podczas deszczu
Wygoda rzecz wzgledna - jak se wstawisz fotel to juz wygodna
A na kwestie deszczu tez niektorzy potrafia zaradzic np. rumunscy Cyganie!
Glowny problem, ze przy obecnej sieci drog i zageszczeniu aut dosyc nieprzyjemnie sie zapewne taka jezdzi na dluzsze dystanse, jak ci wokol śmigaja... Choc i tak glownym problemem dla mnie (takim nie do przeskoczenia) jest trzymanie konia... Pewnie tez by sie dalo znalezc mu miejsce przy stadninie ale utrudnienia i klopotliwosc sytuacji by zapewne przekroczylo przyjemnosc z jazdy takowym pojazdem..
A poza tym co zrobic - jak ja tak lubie zapach benzyny i rozgrzanych na sloncu blach
Ostatnio zmieniony 2019-02-19, 21:25 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
Mieszkanie sprzedać, kupić dom, postawić stodołę. Skodę i busia sprzedać, za to kupić konia.
Dobrą siekierę, do rąbania drwa, studnia.
Albo dom z gliny postawić. Są już takie w sieci.
Ps. Moi teściowie chcieli powrócić na stare lata w góry. Ale po takim zdjęciu wolą jednak blok:
.
W sumie nie dziwię się...
Dobrą siekierę, do rąbania drwa, studnia.
Albo dom z gliny postawić. Są już takie w sieci.
Ps. Moi teściowie chcieli powrócić na stare lata w góry. Ale po takim zdjęciu wolą jednak blok:
.
W sumie nie dziwię się...
laynn pisze:Skodę i busia sprzedać
Nigdy w zyciu! To przyjaciele, czlonkowie rodziny! Mysle ze maja u nas dozywocie!
laynn pisze:Ps. Moi teściowie chcieli powrócić na stare lata w góry. Ale po takim zdjęciu wolą jednak blok:
Nigdy w zyciu w gory! Olawa to biegun ciepla! Wszedzie snieg a u nas nie ma! Nigdy w zyciu do domku! Od zawsze mieszkalam w bloku i blok jest tym co mi trzeba. Wolalabym sprawdzie blokowisko w innym stylu, ale o to obecnie nielatwo.. Acz w Olawie mamy juz chyba 20% Ukraincow a oni klimat ciagna w dobra strone wiec kto wie..
Piotrek pisze:Z furmanką byłby kłopot na autostradach i ekspresówkach, bo zdaje się zakaz jest jazdy na takich drogach
To akurat najmniejszy problem. I tak ostatnio raczej omijamy takie drogi bo sie nimi zle jezdzi - wypadki, korki itp. A szybciej i tak nie bedzie bo busio raczej powyzej 80 sie nie rozpedza
Piotrek pisze:Ale dom z gliny...
U mnie w polach jacyś ludzie postawili dom ze słomy i gliny. Nawet byłem kiedyś pooglądać, piękny nie jest ale stoi
Nieeee... Eternit, wielka plyta - to jest moja epoka!
Ostatnio zmieniony 2019-02-19, 22:18 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.