Quiz Schroniska
Trotyl co Ty mi tu będziesz wciskać kit ze nie rownica i nie hala pyszna? Mam taką magiczną książkę schroniska gorskie w czasie drugiej wojny światowej. Na rownicy siedział oddział polski i musieli się wycofać - zdetonowali wszystkie pociski jakie mieli aż szyby wyjebali w chacie. A Hala pyszna to był ostatni bastion niedostępny dla Niemców. Dopiero samolotami spalili schronisko.
Więc nim mi napiszesz ze nie to najpierw się doszkol.
albo zadaj pytanie inaczej - "wymień schronisko, o którym myślę".
Więc nim mi napiszesz ze nie to najpierw się doszkol.
albo zadaj pytanie inaczej - "wymień schronisko, o którym myślę".
Ostatnio zmieniony 2019-02-10, 14:23 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie literuj się mości Sokół , bo Ci żyłka jeszcze p...
Jeszcze parę takim pomysłow a sam tu zostaniesz , a wtedy będziesz mógł do Woli napier...się do woli z ..sam ze sobą
A jak nie umiesz czytać to do szkoły ,w drugim poście napisałem o co dokładnie mi chodzi..
Człowiek uczy się całe życie , a i tak umiera głupi
Jeszcze parę takim pomysłow a sam tu zostaniesz , a wtedy będziesz mógł do Woli napier...się do woli z ..sam ze sobą
A jak nie umiesz czytać to do szkoły ,w drugim poście napisałem o co dokładnie mi chodzi..
Człowiek uczy się całe życie , a i tak umiera głupi
Ostatnio zmieniony 2019-02-10, 14:34 przez trotyl, łącznie zmieniany 1 raz.
A na ziemi pokój ludziom dobrej woli
Ja się Trotylku nie literuję - ale akurat czytałem tą książkę kilka razy i chętnie do niej wracam. I troszkę mnie słabi, że napisałeś mi "nie" na te dwa schroniska. Bo akurat w obydwóch polskie oddziały stacjonowały. Nie zadałeś sobie trudu, żeby sprawdzić, czy te odpowiedzi były prawidłowe.
Ale... Mniejsza z tym. Niech będzie na Twoje, że masz racje.
Twoja podpowiedź... no cóż...
Moim zdaniem --- nie byłoby kłopotu, gdybyś nieco inaczej sformułował swoje zapytanie.
Do szkoły mnie wysyłasz, powiadasz?
Ale... Mniejsza z tym. Niech będzie na Twoje, że masz racje.
Twoja podpowiedź... no cóż...
Moim zdaniem --- nie byłoby kłopotu, gdybyś nieco inaczej sformułował swoje zapytanie.
Do szkoły mnie wysyłasz, powiadasz?
Ostatnio zmieniony 2019-02-10, 14:36 przez sokół, łącznie zmieniany 2 razy.
Wpadnij do Stryszawy, to se damy po mordzie a potem chlapniemy po piwku
Ostatnio zmieniony 2019-02-10, 14:39 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę zabawy jak ja, np. zaczynam urabiać już Bielszczan i pana Witolda pod zlot. Pewnie bawią się równie dobrze jak ja, ale właśnie o to mi chodzi. Pozdrawiam z agro, pieski hasają po polach i nie przeszkadzają im roztopy. Bawimy się w śnieżki - wygrywam.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
W newralgicznych sytuacjach trza być mocnym lub szybkim. Potwierdzam - sokół jest szybki, nie dogonisz.sokół pisze:I tak byś nie zdążył... a bimber idzie załatwić.
trotylu - przyjedź na zlot, ja nie z Galicji czy ze Ślůnska, pogadamy jak Mazowszanin z Mazowszaninem, zaś na Twe życzenie dowiozę też bimberek z miasta Łodzi - podobno niezły.
Ostatnio zmieniony 2019-02-11, 00:56 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/