V ZLOT GBG - 9-10 marca 2019 - Stryszawa koło Suchej Beskidz
V ZLOT GBG - 9-10 marca 2019 - Stryszawa koło Suchej Beskidz
Mamy zaszczyt zaprosić wszystkich na V Zlot forum Góry Bez Granic.
Ponizszy post sklejony jest z najważniejszych informacji zamieszczonych w temacie z przymiarkami do zlotu. Autorzy są różni.
Tym razem jedziemy do Stryszawy. To taka mieścinka u podnóży Jałowca.
Zarezerwowane mamy 25 miejsc, bez wpłaty zaliczki, na koniec pobytu ściepa po 27 zł za ilość osób na jedną fakturę. Potwierdzenie terminu i warunków na koniec lutego. Czy nas będzie mniej czy więcej płacimy normalnie od łba a nie za kogoś.
Tak sprawa wygląda na miejscu.
https://www.google.pl/maps/@49.689736,1 ... 6656?hl=pl
Parking dla samochodów w obrębie widocznego boiska do kosza. Za budynkiem boisko do piłki nożnej, jakby ktoś chciał pocharatać w gałę. Jest też mini plac zabaw jakby ktoś z pociechą przybył. Całość obiektu jest na noc zamykana i dozorowana przez firmę ochroniarską.
http://www.ssmstryszawa.pl
Plany: Rano w sobotę zostawiamy tobołki, łażenie do wieczora w grupkach bądź indywidualnie - propozycje wycieczek przedstawimy w późniejszym terminie. Góry, jakie występują w okolicy to Karakoróm, proszę się odpowiednio przygotować.
Prawdopodobnie pójdziemy związani linami poręczować pobliski chodnik. O ile pogoda dopisze. Jeśli nie - zaatakujemy Jałowiec - to najwyższa góra w okolicy - ma 11 111 metrów. Ale spokojnie, są tez mniejsze - sześcio-siedmio tysięczniki w okolicy. Można je do woli zdobywać, tylko trzeba uważać na krowie placki.
Od późnego popołudnia zajęcia w grupach w schronisku.
Odbędą się pokazy puszczania kolorowych ptaków z gardzieli, kurs trzeźwości, nawigowanie z kompasem za potrzebą, konkurs wokalno-muzyczny, konkurs tańca, przyspieszone vademecum mycia naczyń turystycznych.
Dla chętnych pokażemy, jak nie należy robić zdjęć zachodu słońca i jak zgubić się podczas powrotu z tegoż zachodu do schroniska.
Kurs robienia zdjęć wschodu słońca zależny jest od liczby chętnych.
Uwaga - parking pod schroniskiem, nikt nie będzie musiał dźwigać w lesie ceprowych pałek!
Pozostałe kursy i dokładny rozkład ramowy zajęć niech pozostanie tajemnicą.
Wszelkie zapytania prosimy kierować do Agencji Turystyczej "Rosomak" czyli do Baśki.
Dobra, dość tego.
Panie i Panowie!
Otwieram oficjalną listę!
Uaktualniona lista noclegowa z soboty na niedzielę, pogrubionym drukiem zaznaczone są osoby, które potwierdziły swój przyjazd na 100%. Plus ewentualnie dodane są adnotacje, kto kiedy i o której przybywa.
Do osób niepogrubionych drukiem jeszcze będę pisać, więc sytuacja może się jeszcze klarować.
1. Dobromił - nieoficjalnie od piątku
2. laynn będzie w sobotę rano, plany raczej na okoliczne górki z chaszczowaniem ze Sprocketami - chociaż może pojedzie na Policę i wtedy miałby miejsca w aucie dla chętnych - proszę się z nim bezpośrednio kontaktować.
3. marekw - będzie, sobota popołudniem - na góry odpada, bo pracuje w sobotę, ale będzie!
4. dakOta - będzie w piątek wieczorem, możliwe, ze z kimś sztuk jeden, ale tej osoby mamy nie wpisywać w listę (najwyżej sobie poradzi) być może będzie szła na Police i będzie szukać transportu.
5. ceper w sobotę z rana - wybrany na odpowiedzialnego za schronisko, kierownik zlotu wstępnie przypisany do grupy uderzeniowej na Policę jako przodowy. Nie wiem, jak z powrotem, bo możliwe, że będzie główną częścią dania "Dzik z ogniska". Ma wolne miejsca w aucie.
6. TNT - sobota do 10 praca, . Plany nieznane. Możliwe, że z żoną.
7. sokół - sobota rano. Chętny na Policę.
8. Sebastian Słota - zainteresowany Policą w sobotę, oferuje miejsca w aucie. Będzie od piątku.
9,10 Sprocket73 plus Ukochana - pojawią się już w piątek wieczorem, plany na okoliczne górki i Samozwańczy Przewodnik Chaszczowania W Krzaczorach.
11,12 buba toperz - planowo 11.51 w piątek w Suchej - potem cholera wie, jakie plany
13,14 Max z Agą - zakładam, że będzie w sobotę, bo nic nie wspominał, ze nie, a w temacie się udziela. Nie wiem nic o planach.
15. Tatrzański Urwis - potwierdzone, że będzie.
16. Vision - od piątku, chętny na Policę
17. Wiolcia - będzie, potwierdzone
18. sebastian - grupa uderzeniowa na Policę,
19-23 Tomek36, Chris, Kaska, Iwona i Szymon (od Buby) - planowo 11.51 w piątek w Suchej - potem cholera wie, jakie plany
24. Pączek (od Maxa) ma być wg Maksa. Plany nieznane.
25-26. Szymon i Ada (od Buby) pojawią się dopiero w sobotę wieczorem
27. Pudelek - postara się być, ale to jak zwykle wyjdzie w ostatniej chwili.
28. Maurycy chętny na Policę.
Ponizszy post sklejony jest z najważniejszych informacji zamieszczonych w temacie z przymiarkami do zlotu. Autorzy są różni.
Tym razem jedziemy do Stryszawy. To taka mieścinka u podnóży Jałowca.
Zarezerwowane mamy 25 miejsc, bez wpłaty zaliczki, na koniec pobytu ściepa po 27 zł za ilość osób na jedną fakturę. Potwierdzenie terminu i warunków na koniec lutego. Czy nas będzie mniej czy więcej płacimy normalnie od łba a nie za kogoś.
Tak sprawa wygląda na miejscu.
https://www.google.pl/maps/@49.689736,1 ... 6656?hl=pl
Parking dla samochodów w obrębie widocznego boiska do kosza. Za budynkiem boisko do piłki nożnej, jakby ktoś chciał pocharatać w gałę. Jest też mini plac zabaw jakby ktoś z pociechą przybył. Całość obiektu jest na noc zamykana i dozorowana przez firmę ochroniarską.
http://www.ssmstryszawa.pl
Plany: Rano w sobotę zostawiamy tobołki, łażenie do wieczora w grupkach bądź indywidualnie - propozycje wycieczek przedstawimy w późniejszym terminie. Góry, jakie występują w okolicy to Karakoróm, proszę się odpowiednio przygotować.
Prawdopodobnie pójdziemy związani linami poręczować pobliski chodnik. O ile pogoda dopisze. Jeśli nie - zaatakujemy Jałowiec - to najwyższa góra w okolicy - ma 11 111 metrów. Ale spokojnie, są tez mniejsze - sześcio-siedmio tysięczniki w okolicy. Można je do woli zdobywać, tylko trzeba uważać na krowie placki.
Od późnego popołudnia zajęcia w grupach w schronisku.
Odbędą się pokazy puszczania kolorowych ptaków z gardzieli, kurs trzeźwości, nawigowanie z kompasem za potrzebą, konkurs wokalno-muzyczny, konkurs tańca, przyspieszone vademecum mycia naczyń turystycznych.
Dla chętnych pokażemy, jak nie należy robić zdjęć zachodu słońca i jak zgubić się podczas powrotu z tegoż zachodu do schroniska.
Kurs robienia zdjęć wschodu słońca zależny jest od liczby chętnych.
Uwaga - parking pod schroniskiem, nikt nie będzie musiał dźwigać w lesie ceprowych pałek!
Pozostałe kursy i dokładny rozkład ramowy zajęć niech pozostanie tajemnicą.
Wszelkie zapytania prosimy kierować do Agencji Turystyczej "Rosomak" czyli do Baśki.
Dobra, dość tego.
Panie i Panowie!
Otwieram oficjalną listę!
Uaktualniona lista noclegowa z soboty na niedzielę, pogrubionym drukiem zaznaczone są osoby, które potwierdziły swój przyjazd na 100%. Plus ewentualnie dodane są adnotacje, kto kiedy i o której przybywa.
Do osób niepogrubionych drukiem jeszcze będę pisać, więc sytuacja może się jeszcze klarować.
1. Dobromił - nieoficjalnie od piątku
2. laynn będzie w sobotę rano, plany raczej na okoliczne górki z chaszczowaniem ze Sprocketami - chociaż może pojedzie na Policę i wtedy miałby miejsca w aucie dla chętnych - proszę się z nim bezpośrednio kontaktować.
3. marekw - będzie, sobota popołudniem - na góry odpada, bo pracuje w sobotę, ale będzie!
4. dakOta - będzie w piątek wieczorem, możliwe, ze z kimś sztuk jeden, ale tej osoby mamy nie wpisywać w listę (najwyżej sobie poradzi) być może będzie szła na Police i będzie szukać transportu.
5. ceper w sobotę z rana - wybrany na odpowiedzialnego za schronisko, kierownik zlotu wstępnie przypisany do grupy uderzeniowej na Policę jako przodowy. Nie wiem, jak z powrotem, bo możliwe, że będzie główną częścią dania "Dzik z ogniska". Ma wolne miejsca w aucie.
6. TNT - sobota do 10 praca, . Plany nieznane. Możliwe, że z żoną.
7. sokół - sobota rano. Chętny na Policę.
8. Sebastian Słota - zainteresowany Policą w sobotę, oferuje miejsca w aucie. Będzie od piątku.
9,10 Sprocket73 plus Ukochana - pojawią się już w piątek wieczorem, plany na okoliczne górki i Samozwańczy Przewodnik Chaszczowania W Krzaczorach.
11,12 buba toperz - planowo 11.51 w piątek w Suchej - potem cholera wie, jakie plany
13,14 Max z Agą - zakładam, że będzie w sobotę, bo nic nie wspominał, ze nie, a w temacie się udziela. Nie wiem nic o planach.
15. Tatrzański Urwis - potwierdzone, że będzie.
16. Vision - od piątku, chętny na Policę
17. Wiolcia - będzie, potwierdzone
18. sebastian - grupa uderzeniowa na Policę,
19-23 Tomek36, Chris, Kaska, Iwona i Szymon (od Buby) - planowo 11.51 w piątek w Suchej - potem cholera wie, jakie plany
24. Pączek (od Maxa) ma być wg Maksa. Plany nieznane.
25-26. Szymon i Ada (od Buby) pojawią się dopiero w sobotę wieczorem
27. Pudelek - postara się być, ale to jak zwykle wyjdzie w ostatniej chwili.
28. Maurycy chętny na Policę.
Ostatnio zmieniony 2019-07-08, 07:09 przez sokół, łącznie zmieniany 40 razy.
Pięknie ! Dziewięć osób na liście a do Zlotu sporo czasu. Będzie dobrze.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
sokół pisze:Kurs robienia zdjęć wschodu słońca zależny jest od liczby chętnych.
Chyba od liczby przytomnych
Agencja Turystyczna Rosomak szczegóły ustali końcem lutego, ale dużo już ustaliła z Panią Gospodynią, żeby wszystkim było wygodniej, musimy ustalić Kierownika Wycieczki co by był za obiekt i kasę finalnie odpowiedzialny. Ja mogę załatwiać ale za takie coś niech się zgłosi ktoś i też zadziała.
Zrzutę za nocleg najlepiej zrobić w sobotę rano, bo potem niektórzy wsio przechleją (zamienią w pobliskim spożywczaku na dobra luksusowe). Awaryjnie zawsze mam kilku pogan w rezerwie na nieprzewidziane okoliczności. Na kierownika i poborcę danin proponuję Dobromiła - posiada bogate doświadczenie zawodowe oraz w formie wolontariatu (KG Zdobywcy). Przeświadczenie kosmity temu przeczy, ale to fajny chłop i na 100% przybędzie na zlot.
Dobromił kierownikiem - wybrany jednogłośnie.
Dobromił kierownikiem - wybrany jednogłośnie.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Nie jestem godzien takich zaszczytów i zbyt mało się udzielam. Po zbiórce kasy mogę strzelić focha i zobaczycie tylko tabun kurzu przy kapliczce. Zatem moje veto jest na miejscu.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Ogólnie mam taki pomysł, żeby drugiego dnia odbyć masową pielgrzymke na ten słynny Grojec.
ps. Niech zyje nam kierownik Sławomir! Godny zaufania obywatel!
ps. Niech zyje nam kierownik Sławomir! Godny zaufania obywatel!
Ostatnio zmieniony 2018-11-22, 23:16 przez sokół, łącznie zmieniany 3 razy.
To ja wstepnie tez jestem zainteresowana! Termin zapisany! A co sie wydarzy do tego czasu - to szlag wie - czy jakas koparka po Olawie znowu jezdzic nie bedzie albo co
Ostatnio zmieniony 2018-11-23, 16:49 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..