buba pisze:
mysmy chcieli jak najwolniej i to sie akurat udalo
pewnie dzieki temu "lepiej" zwiedzilas Wilczy Szaniec.
laynn pisze:buba pisze:
mysmy chcieli jak najwolniej i to sie akurat udalo
pewnie dzieki temu "lepiej" zwiedzilas Wilczy Szaniec.
Pudelek pisze:Buba, spałaś w bursie, gdzie nie wypuszczają po 22-giej?
buba pisze: co mi za roznica? Nie wypuszczaja niepelnoletnich, a to juz nie nasz przypadek
Pudelek pisze:buba pisze: co mi za roznica? Nie wypuszczaja niepelnoletnich, a to juz nie nasz przypadek
do tej pory zwalczałaś schroniska i pochodne, gdzie są ograniczenia wyjścia... więc w tym przypadku powinna być różnica, nawet jeśli zakładaliście nie wychodzić
buba pisze:Bo to jest bardzo wkurzajace jak przyjezdzasz do schroniska na dwa dni i nie mozesz sobie wyjsc wieczorem do knajpy, popatrzec na ksiezyc czy polazic po miescie i siedzisz jak w areszcie.
Piotrek pisze:Zdarzyło mi sie kiedyś przypadkiem nocować w Kudowie u sióstr zakonnych, to był jakiś dom noclegowy przez nie powadzony. Coś w tym stylu.
O 20 drzwi zamykano i pozamiatane Późnym wieczorem i wczesnym rankiem słyszało się ciche śpiewy gdzieś w budynku, modlitwy. Był klimat.
Basia Z. pisze:A tak w ogóle a'propos noclegów w PTSM wydaje mi się, że w ostatnich latach bardzo się poprawiło, przy jednoczesnym zachowaniu niskich cen.
buba pisze:Basia Z. pisze:A tak w ogóle a'propos noclegów w PTSM wydaje mi się, że w ostatnich latach bardzo się poprawiło, przy jednoczesnym zachowaniu niskich cen.
Mi sie tylko nie podoba ze prawie zniknely schroniska PTSM II i III klasy, glownie te sezonowe, w starych wiejskich szkolach.
buba pisze:w tym w Rudawach naprzyklad.. Bukowiec chyba to byl...
Pudelek pisze:zdaje się, że np. oba PTSM-y w Krakowie tak mają, a przynajmniej jest taki zapis w regulaminie.
Basia Z. pisze:A tak, bo niestety znikły same szkoły.
Basia Z. pisze:Poza tym ja przeważnie podróżują poza wakacjami (w wakacje to pracuję prowadząc wycieczki), więc akurat nie miałam specjalnie okazji korzystać ze schronisk sezonowych, bo one są czynne tylko w wakacje.
laynn pisze:Choć nie zawsze nocleg u mnie w schronisku równa się łażenie po nocach czy imprezowanie, ale czasem człek chce się po prostu przejść...
buba pisze:A drugim chorym punktem regulaminu, na szczescie rzadko przestrzeganym jest kwaterowanie kobiet i facetow w osobnych pokojach. Tu akurat w Bialymstoku mielismy cyrki
Basia Z. pisze:Ale kto wie, czy za nowych rządów to nie wróci
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości