2015.08.01-02 Pienińskie weekend: Homole, Wysoka, Szafranówk
2015.08.01-02 Pienińskie weekend: Homole, Wysoka, Szafranówk
Cześć.
Czy warto wyjechać w Pieniny? Oceńcie sami...
2015.08.01 Homole - Wysoka - Szafranówka
2015.08.02 Sokolica - Krościenko - Niedzica - Kraków
Kilka zdjęć na zachętę - nad wąwozem Homole punkt widokowy na Beskid Sądecki (Prehyba, Radziejowa, Rogacze)
Wysoka /KGP/ - marny widok na Tatry i Trzy Korony
Popas w GOSW "Pod Durbaszką"
W drodze na Wysoki Wierch
Poza owcami i baranami przy szlaku pasło się też bydło
Drugiego dnia odwiedziłem sosnę na Sokolicy,
Krościenko nad Dunajcem,
Czorsztyn i Niedzicę,
zaś w drodze powrotnej zahaczyłem o gród Kraka.
Niczego nie zgubiłem/znalazłem/odkryłem, jak zwykle obyło się bez niespodzianek.Nawet na szlaku nie było miejscowych czy rozwydrzonych turystów - jednym zdaniem: pełna kultura
Czy warto wyjechać w Pieniny? Oceńcie sami...
2015.08.01 Homole - Wysoka - Szafranówka
2015.08.02 Sokolica - Krościenko - Niedzica - Kraków
Kilka zdjęć na zachętę - nad wąwozem Homole punkt widokowy na Beskid Sądecki (Prehyba, Radziejowa, Rogacze)
Wysoka /KGP/ - marny widok na Tatry i Trzy Korony
Popas w GOSW "Pod Durbaszką"
W drodze na Wysoki Wierch
Poza owcami i baranami przy szlaku pasło się też bydło
Drugiego dnia odwiedziłem sosnę na Sokolicy,
Krościenko nad Dunajcem,
Czorsztyn i Niedzicę,
zaś w drodze powrotnej zahaczyłem o gród Kraka.
Niczego nie zgubiłem/znalazłem/odkryłem, jak zwykle obyło się bez niespodzianek.Nawet na szlaku nie było miejscowych czy rozwydrzonych turystów - jednym zdaniem: pełna kultura
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Tylko te zdjęcia okropnie przekolorowane.
Podpisuję się, aż przykro się patrzy, zwłaszcza na reliktową sosenkę
Ostatnio zmieniony 2015-08-10, 11:56 przez AniaP, łącznie zmieniany 1 raz.
Fotki jedynie czasem kadruję (pion, wycinam zbędne elementy) - nie mam czasu na zabawy w nasycenia kolorów, jasności i inne pierdoły - takie zdjęcia mam prosto z aparatu i w takich kolorach widzę świat
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- Tępy dyszel
ceper - jeśli nie obrabiasz zdjęć graficznie i takie, jak w tej relacji są bezpośrednio z aparatu, to muszę przyznać, że robisz bardzo ładne zdjęcia i masz fajny aparat, na który z pewnością mnie nie stać.
Domniemując, że 3 sierpień był dniem upalnym, to miałeś zaskakująco dobrą widoczność.
Mnie najbardziej zaskoczył.....mural na zaporze. Efekt trójwymiarowości fajnie ,,wyszedł".
Trzeba by kiedyś zobaczyć na żywo (po polsku ,,live HD").
Również patrząc na miejscowych ?
Domniemując, że 3 sierpień był dniem upalnym, to miałeś zaskakująco dobrą widoczność.
Mnie najbardziej zaskoczył.....mural na zaporze. Efekt trójwymiarowości fajnie ,,wyszedł".
Trzeba by kiedyś zobaczyć na żywo (po polsku ,,live HD").
ceper pisze:takie zdjęcia mam prosto z aparatu i w takich kolorach widzę świat
Tkwisz w "mylnym błędzie":dowód1, dowód2. Jestem fotoamatorem, więc i zwykły kompakt (ujdzie w tłoku), bo na lustro mnie nie stać. Znasz moją skromność: aparat za dniówkę, samochód za kilkumiesięczną pensję i nic na kredyt poza mieszkaniem. Skromność ta jest doceniana (stopka moich postów z cytatem z Pisma Świętego).Tępy dyszel pisze:masz fajny aparat, na który z pewnością mnie nie stać
Chyba że po wizycie na rynku w Andrychowie zmienię zdanieTępy dyszel pisze:ceper napisał/a:
takie zdjęcia mam prosto z aparatu i w takich kolorach widzę świat
Choć niektóre zdjęcia niekoniecznie przypadły mi do gustu (przez aparat, który jakoś nadmiernie lubi żółty i jasnozielony, a nie przez kadry), to sama wycieczka bardzo na plus. Czy kolejny raz robisz Koronę, czy Wysoka znalazła się na Twej drodze z innego powodu?
Ostatnio zmieniony 2015-08-14, 23:37 przez Wiolcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamierzam kiedy usiąść (lub syn) i pobawić się ustawieniami (poprawić skrypt), aby trochę zmniejszyć intensywność RGB, bo z jasną zielenią aparat zdecydowanie przejaskrawia.
Jestem na półmetku piątej KGP, zaś szczyty wpadają same przy okazji - za 2-3 lata powinna sama się zapełnić. Rok 2013 był nastawiony na korony, podczas którego zrobiłem prawie 2x KGP (zimową i letnią), korony sudeckie (KSC, KSN, prawie całą KSP, trochę włóczykija)...
Jestem na półmetku piątej KGP, zaś szczyty wpadają same przy okazji - za 2-3 lata powinna sama się zapełnić. Rok 2013 był nastawiony na korony, podczas którego zrobiłem prawie 2x KGP (zimową i letnią), korony sudeckie (KSC, KSN, prawie całą KSP, trochę włóczykija)...
Nie mówcie, że bardziej podoba się Wam szarość (ustawienie auto) niż żywe kolory (nie lubią trawy).
A Twoja i Majki ostatnie relacje też są w pozostałych zamiast w Beskidachnes_ska pisze:nes_ska napisał/a:
(Przyczepię się grzecznie jeszcze do jednej rzeczy: Nie ten dział )