Widoczki jak z bajki.
Takimi ferratami też bym się przeszedł.
Niestety może mi to już się nie udać na starość...
Wiolcia pisze:A co Ci z mapami.cz nie pasowało? Mnie ostatnio wkurza, że ciągle się zawieszają. Korzystam z nich w trybie offline, potem włączam internet i jest kaplica. Jak się dłużej nie poczeka, to aplikacja nie odpowiada i trzeba ją zamknąć. Denerwujące jest to szczególnie wtedy, gdy się chce coś na szybko sprawdzić.
Coldman pisze:Zaczynamy już od 2320m n.p.m więc widoki są z nami od razu. Tłumy ludzi również.
Coldman pisze:Nie doszedłem jeszcze do jednego schroniska, a już z daleka było widać drugie, w sumie na trasie miały być 3.
Coldman pisze:Najlepsze jest to, że ciężko było złapać w kadr główną dzisiejszą atrakcje, za duże i zbyt blisko były te masywy skalne
Wiolcia pisze:Piękne widoki, z każdego dnia świetne. Jakoś łażą za mną te Dolomity od lat, ale w wersji bardziej emeryckiej, bo bym chyba umarła na tych ferratach ze strachu. Miałam nawet na wakacje propozycję wyjazdu, ale nie dałam rady.
A co Ci z mapami.cz nie pasowało? Mnie ostatnio wkurza, że ciągle się zawieszają. Korzystam z nich w trybie offline, potem włączam internet i jest kaplica. Jak się dłużej nie poczeka, to aplikacja nie odpowiada i trzeba ją zamknąć. Denerwujące jest to szczególnie wtedy, gdy się chce coś na szybko sprawdzić.
I jeszcze kwestia ubezpieczenia mnie interesuje - jakie sobie wykupiłeś?
Sebastian pisze:Tri Cime fajne, ja wolę takie wycieczki niż skalne ferraty, zresztą do skalnych gór mnie nigdy nie ciągnęło. Z Dolomitami to mam ten problem (a byłem tam tydzień zimą), że one mi się zlewają w jedno, brakuje mi w nich karpackiej różnorodności, jak na Fatrach, w Tatrach, Pieninach czy w górach Rumunii. Wszędzie taki sam krajobraz. No ale co kto lubi.Wiolcia pisze:A co Ci z mapami.cz nie pasowało? Mnie ostatnio wkurza, że ciągle się zawieszają. Korzystam z nich w trybie offline, potem włączam internet i jest kaplica. Jak się dłużej nie poczeka, to aplikacja nie odpowiada i trzeba ją zamknąć. Denerwujące jest to szczególnie wtedy, gdy się chce coś na szybko sprawdzić.
Też to zauważyłem, że mi się mapy wieszają, ale myślałem że to moja komórka szwankuje. Widzę, że to szerszy problem.Coldman pisze:Zaczynamy już od 2320m n.p.m więc widoki są z nami od razu. Tłumy ludzi również.
Fajnie pokadrowałeś, bo tych tłumów wcale nie widać.Coldman pisze:Nie doszedłem jeszcze do jednego schroniska, a już z daleka było widać drugie, w sumie na trasie miały być 3.
Zupełnie jak w Beskidzie Śląskim albo Śląsko-Morawskim.Coldman pisze:Najlepsze jest to, że ciężko było złapać w kadr główną dzisiejszą atrakcje, za duże i zbyt blisko były te masywy skalne
W wysokich górach przydaje się obiektyw UVA (taki z ogniskową od 10 czy 12 mm), rozwiązaniem jest też składanie panoram z pionowych zdjęć.
buba pisze:To co widac na dole ostatniego zdjecia to jest jakis gigantyczny namiot???
Coldman pisze:buba pisze:To co widac na dole ostatniego zdjecia to jest jakis gigantyczny namiot???
Tak to jest mandżur, 5 sypialni do których wchodzi na ludzie 10 osób. Po 3 też by się wcislo. Główne pomieszczenie, siedzieliśmy na krzesłach w 18 osób ze stołami i pomieszczenie na bagaże też duże. Mieliśmy tam ogrzewanie, mini piekarnik, czajnik, gazowkę.
buba pisze:Coldman pisze:buba pisze:To co widac na dole ostatniego zdjecia to jest jakis gigantyczny namiot???
Tak to jest mandżur, 5 sypialni do których wchodzi na ludzie 10 osób. Po 3 też by się wcislo. Główne pomieszczenie, siedzieliśmy na krzesłach w 18 osób ze stołami i pomieszczenie na bagaże też duże. Mieliśmy tam ogrzewanie, mini piekarnik, czajnik, gazowkę.
O ja cie! To jak dom! A masz tego zdjecie jak jest rozłozone, jak mieliscie w środku urządzone, jaki piecyk itp
Coldman pisze:buba pisze:Coldman pisze:
O ja cie! To jak dom! A masz tego zdjecie jak jest rozłozone, jak mieliscie w środku urządzone, jaki piecyk itp
Mam w sumie tylko coś takiego, ale nie zachwycaj się tak, bo burdel to był tam niezły, szczególnie jak błoto było deszcz lał i w niektórych miejscach kapało na głowę xD
https://youtu.be/X8qtp7gTiaQ?si=7HIR8cA8MUsoxVtb
na dole zaczęło znów padać.
Coldman pisze:Ja wybrałem się zobaczyć kościół św. Filipa i Jakuba, został on zbudowany w stylu barokowym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości