Dobromił pisze: Ale i tak tego typu opowieści wg mnie powinny mieć miejsca w sieci.
Niezmiernie się cieszę, że się Pan ze mną zgodził
To jeden z kompleksów, wszak jak ma się zwracać wieśniak do pana ze stolicy? I jeszcze składa rączki.Vlado pisze:Ale czemu Pan mi zaczął mówić na Pan?
Dobromił pisze:I że kolejny nocleg ( Twój czy kogoś innego ) może się bardzo szybko i niemile skończyć ?
Vlado pisze:Dobromił pisze: Ale i tak tego typu opowieści wg mnie powinny mieć miejsca w sieci.
Niezmiernie się cieszę, że się Pan ze mną zgodził
Dobromił pisze:P.s. Znam co najmniej dwa fora gdzie tematy pozaszlakowe są opisywane w podforach dostępnych tylko dla "sprawdzonych".
Wiesio pisze:Jestem wrogiem okucia gór (tzw. dróg)
Vlado pisze:Jeśli o czymś nie piszę, to właśnie tylko dlatego, żeby jakieś patałachy nie zrobiły syfu, nie w obawie przed mandatem
Taaaaa, już zauważyłem, że darzycie się wielką sympatią.ceper pisze:To...
Dobromił pisze: Co tam na Pradze ?
Wiesio pisze: to cię walnę jak dotkniesz łańcucha na szlaku... na co ja - ale łańcuchów używają miliony i nie łażą jak barany po łące i nie rozdeptują okolicy... na co on... itd.
Z drugiej strony Basiu gdyby na Łomnicy nie było łańcuchów to vodcy nie mogliby zarobić na tej górze bo większość turystów po prostu nie dałaby rady tam wejść bez pomocy żelastwa . Zresztą ja też bym nie wszedł tyle że ja byłem sam i nikt nie mógł mnie asekurować .Basia Z. pisze:Poza szlakiem żelastwo nie powinno się znajdować.
Chodzi o atak terrorystyczny czy coś podobnego? No wtedy alternatywą szybkiego i w miarę bezpiecznego zejścia byłyby na pewno łańcuchy .Leszek Tatry pisze:zejście na Łomnicką Przełęcz jest zejściem ewakuacyjnym na wypadek zdarzenia wymagającego opuszczenia szczytu w sytuacji gdy nie można skorzystać z kolejki.
No w sumie racja , ja nazwałem szczyt królową ponieważ chodziło mi o to że po Gerlachu jest najwyższym szczytem w Tatrach , kierowałem się tylko wysokością . A tak w ogóle to fajnie to brzmi : Gerlach i Łomnica król i królowa . Na króla przyjdzie jeszcze czas ale już nie w tym roku .Leszek Tatry pisze: trzeba zauważyć że w języku słowackim Łomnica jest rodzaju męskiego ( Lomnicky stit).
Na Wysokiej byłem także królową mogę uważać jako zaliczoną .Leszek Tatry pisze:królowa też jest tylko jedna - Wysoka
Dzięki , dopiero się rozkręcamLeszek Tatry pisze:Gratuluję kolejnego wspaniałego wejścia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości