Nie ważne gdzie... ważne z kim :)
- sprocket73
- Kontakt:
Sebastian pisze:Te 67 to są same górskie, czy tam też wliczasz Jurę albo spacery po okolicy?
Tyle mam katalogów ze zdjęciami. Wszystko tam wchodzi, co uznam za warte zapisania w osobnym katalogu. Na mniejsze spacerki z pieskiem mam osobny katalog "spacery i inne fotki". Przeważnie są to jednodniówki, ale wyjazdy wielodniowe, np. cały urlop w Rumunii zajmuje tylko 1 katalog. Listę zawsze wrzucam w podsumowaniach.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
I ponoć Dobromił w grudniu 2013 roku napisał stamtąd relację.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- sprocket73
- Kontakt:
Po świętach brzuch jak balon, czułem potrzebę połażenia nawet przy średniej pogodzie. Prognozy były na 3 godziny słońca, więc nawet nie tak najgorzej Postanowiłem się powłóczyć po częściowo nieznanej okolicy.
Zaczynam w Świnnej. Na wprost Grojec oświetlany wschodzącym słońcem. Widać wielką dziurę w chmurach, czekam aż do mnie przyjdzie
Wkrótce jest słońce. Świeciło mniej więcej 3 sekundy. Jak się później okazało, to było wszystko na ten dzień
Nade mną zawisła lokalna chmura. Było widać jak wiatr ją przewiewa. Wyglądało, że za parę minut będzie świeciło, jednak w miejsce przewianych chmur w oczach powstawały nowe. Małe obłoczki pęczniały i zlewały się w wielka chmurę. I tak cały dzień. Czasem takie zjawisko widać w wysokich górach. W Beskidach niespotykane.
W pierwszej połowie dnia słońce królowało w Śląskim, a nieprzerwanie oświetlało Kotlinę Żywiecką.
A ja chodziłem po trawiastych pagórkach cały czas w cieniu. Natomiast okolica bardzo mi się spodobała. Obiecałem sobie, ze wrócę tu na wiosnę, jak jaki będą zielone, a drzewa białe od kwiatów.
Zaatakowały mnie bestie. To chyba Ci słynni mieszkańcy Zabłocia, o których wspomina czasem Dobromił.
Na Skrzycznem świeci. Na pierwszym planie Grojec.
Idę na Jastrzębicę bezszlakowo. Piękne błotko i w zasadzie nie do ominięcia.
Ukochana pytała się mnie potem co robiłem tego dnia patrząc na spodnie.
Romanka.
Na Jastrzębicy podziwiałem Beskid Mały cały w słońcu. Hrobacza Łąka i Zasolnica.
Żywiec z Magurką Wilkowicką.
Bielsko Biała.
A ja mam błotko i jesienne kolorki.
Kapliczka na Kiczorze. Jest też nowy krzyż.
Kotlina Żywiecka o zmroku.
Wbrew pogodzie i warunkom z wycieczki jestem bardzo zadowolony
Zaczynam w Świnnej. Na wprost Grojec oświetlany wschodzącym słońcem. Widać wielką dziurę w chmurach, czekam aż do mnie przyjdzie
Wkrótce jest słońce. Świeciło mniej więcej 3 sekundy. Jak się później okazało, to było wszystko na ten dzień
Nade mną zawisła lokalna chmura. Było widać jak wiatr ją przewiewa. Wyglądało, że za parę minut będzie świeciło, jednak w miejsce przewianych chmur w oczach powstawały nowe. Małe obłoczki pęczniały i zlewały się w wielka chmurę. I tak cały dzień. Czasem takie zjawisko widać w wysokich górach. W Beskidach niespotykane.
W pierwszej połowie dnia słońce królowało w Śląskim, a nieprzerwanie oświetlało Kotlinę Żywiecką.
A ja chodziłem po trawiastych pagórkach cały czas w cieniu. Natomiast okolica bardzo mi się spodobała. Obiecałem sobie, ze wrócę tu na wiosnę, jak jaki będą zielone, a drzewa białe od kwiatów.
Zaatakowały mnie bestie. To chyba Ci słynni mieszkańcy Zabłocia, o których wspomina czasem Dobromił.
Na Skrzycznem świeci. Na pierwszym planie Grojec.
Idę na Jastrzębicę bezszlakowo. Piękne błotko i w zasadzie nie do ominięcia.
Ukochana pytała się mnie potem co robiłem tego dnia patrząc na spodnie.
Romanka.
Na Jastrzębicy podziwiałem Beskid Mały cały w słońcu. Hrobacza Łąka i Zasolnica.
Żywiec z Magurką Wilkowicką.
Bielsko Biała.
A ja mam błotko i jesienne kolorki.
Kapliczka na Kiczorze. Jest też nowy krzyż.
Kotlina Żywiecka o zmroku.
Wbrew pogodzie i warunkom z wycieczki jestem bardzo zadowolony
SPROCKET
Adrian pisze:a na wieczór sporo dymu
laynn pisze:Fajny syf na końcu się tworzy
To własnie nazywamy wyjazdami "na zadymione miasteczka". Jedna z naszych zimowych tradycji! Fajnie sie światło łamie na dymach a zapach przypomina dziecinstwo!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:To własnie nazywamy wyjazdami "na zadymione miasteczka". Jedna z naszych zimowych tradycji! Fajnie sie światło łamie na dymach a zapach przypomina dziecinstwo!
Taaa, nie ma to jak zapach smogu wieczorem w Beskidach Czad, dosłownie i w przenośni.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Sebastian pisze:buba pisze:To własnie nazywamy wyjazdami "na zadymione miasteczka". Jedna z naszych zimowych tradycji! Fajnie sie światło łamie na dymach a zapach przypomina dziecinstwo!
Taaa, nie ma to jak zapach smogu wieczorem w Beskidach Czad, dosłownie i w przenośni.
Jak czytam te szczebioty o zapachu smogu albo samozachwyt nad złomem "busiem" to się zastanawiam nad bezdennością pustki w głowie piszącej.
sprocket73 pisze: Obiecałem sobie, ze wrócę tu na wiosnę, jak jaki będą zielone, a drzewa białe od kwiatów.
Możesz mieć z tym problem. Jaki są u nas coraz rzadsze.
- sprocket73
- Kontakt:
Łąki - miało być
A co do zapachów, ja lubię spaliny z silnika dwusuwowego. Przypominają mi motorynkę z dzieciństwa
A co do zapachów, ja lubię spaliny z silnika dwusuwowego. Przypominają mi motorynkę z dzieciństwa
Ostatnio zmieniony 2024-01-01, 21:13 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET